Tylinka komentáře u knih
Úžasná kniha, přečtená jedním dechem a i proto jsem si jí koupila do své knihovny. Doporučuji přečíst i druhou knihu paní Borské, "Troufalý autor osud" . Obě knihy se od poloviny prolínají a dokonce bych řekla, že v knize o panu učiteli Hodíkovi je víc informací o cestách doktorky Kálalové po roce 1945. Jediné co mi v tomto vydání z r.2016 chybělo, byla obrazová příloha.
Nádherná kniha. Velice mne zaujala již od prvních stránek a jsem moc ráda, že jsem se k ní úplnou náhodou dostala. Doporučuji a určitě se k ní ještě vrátím.
Další nádherná, velice zajímavá a zároveň poučná kniha od paní Borské. Jsem ráda, že jsem si ji našla a teď už se moc těším na "Doktorku z domu Trubačů".
(SPOILER) Kniha se mi moc nelíbila. Helenka neví co chce a je tak hrdá, že si raději nechá zabít dítě, než by něco udělala. Dočetla jsem jen abych zjistila konec, který opravdu nepřekvapil.
Kniha se mi moc líbila, pobavila a zároveň jsem si i zavzpomínala na dobu mého cestování.
Další nádherná kniha přečtená jedním dechem. Jsem moc ráda, že jsem po létech, kdy jsem četla "Dobrou zemi", našla i díky "Databaziknih" další díla úžasné spisovatelky.
Kniha se mi moc líbila a nemohla jsem se od napínavého děje odtrhnout, takže přelousknuto za den. Konec jsem tak trochu předpokládala ale i tak dávám za 5.
Moc hezky napsané, zajímavé a velmi poučné - doporučuji.
Nádherná kniha, nečekala jsem tak silný zážitek (recenze nebyla tak vstřícná jako u jiných děl Pearl S.Buckové). Ano souhlasím, že nerovný svazek málokdy funguje, ale pokud do něj vstupují lidé s opravdovou láskou a vědomím, že něco získají ale také hodně ztratí, pak proč né. Určitě doporučuji !
Ano, také jsem v tomto věku a čtenářka přede mnou přesně popsala to, o čem jsem přemýšlela po dočtení poslední stránky.
Nedočteno, knihu jsem musela odložit, opravdu nezáživné a zdlouhavé.
Mě se kniha docela líbila i když možná by bylo zajímavější, kdyby se autorka víc rozepsala o minulosti a historii rodu. Neskutečně mě iritovalo chování ukřivděného pubertálního spratka. S Hannah bych byla hotová hned! Jinak oddychovka za den přečteno.
Kniha se mi velmi líbila, přečetla jsem jí jedním dechem. Film jsem zatím neviděla a asi ani nechci vidět. Námět příběhu dává opravdu hodně podnětů k přemýšlení. Hezky, čtivě napsané.
...ano ze začátku to nešlo tak rychle, trochu jsem plavala v rodokmenu a zjišťovala kdo je čí potomek, ale pak jsem se zase našla a s chutí dočetla i tento kouzelný díl. Bohužel nevím, jestli se mi podaří sehnat i VI. protože v knihovně jsem zatím o ní neslyšela.
Já jsem byla maximálně spokojená, líbilo se mi, že byl v knize pro lepší orientaci i rodokmen. Musím se přiznat, že jsem občas zabrousila na stránku abych se lépe orientovala. Jinak přečteno za 2 dny a těším se na V.díl.
Kniha se mi moc líbila, četla jsem jí jedním dechem a úžasně si u ní odpočinula. Hned se vrhám na III. díl.
Moc hezky napsané III.pokračování. Opět jsem se nedokázala odtrhnout, a už se moc těším na další díly.
Další, velice hezky napsaná kniha od mojí oblíbené autorky. Už se těším na II. a III. pokračování, které jsem si dnes přinesla...
Moc hezky napsané, zatím to nej... co jsem od spisovatelky četla a opět jedním dechem.