valinka222 komentáře u knih
Útlá knížka, ale nabitá emocemi jedné ženy. Andrea je kritická jak k sobě, tak ke svému okolí. Snaží se žít, ale nedaří se jí to. Občas mi lezla na nervy, jindy mi jí bylo líto a i to mě nutilo číst dál.
Tahle kniha mě tak moc bavila! Každá povídka byla jiná, zábavné, k zamyšlení, u některých se lišil i styl psaní. Zdánlivě z obyčejného se vyklubalo neobyčejné.
Skvěle vedené rozhovory, neodsuzující, neuvěřitelné, obdivuhodné. Doporučuji nevynechat úvod, otvírá cestu, jak na rozhovory nahlížet.
Úsporné věty, krásný jazyk, láska krutá i sladká , smutné téma, prostě skvělé!
Komiksy čtu zřídka a s tímto jsem velmi spokojená. Skvěle nakreslený, vtipný, narážky na dnešní kulturu a děj odsýpá.
Vyprávění rodičů o své dceři s těžkým autismem, o otázkách, které je napadali, o pochybách, které měli, o duchovních aspektech, se kterými se setkali a o lásce ke své dceři. Úžasně napsané.
Mám ráda povídky a mám ráda Jana Štiftera. Moc příjemná kombinace. Podmanivé, nostalgické, s nádechem historie. Bavily mě všechny.
Nepocházím z kraje, o kterém se v románu mluví, a přesto jsem si ten kraj zamilovala. Historické romány čtu velmi málo a nemůžu se dočkat pokračování. Tahle kniha se moc povedla. Velmi čtivá, milá, prostě skvělá.
Krátké, ale moc dobré. Výborná pointa i závěry povídek.
Je škoda, že má kniha tak nízké hodnocení, které si dle mého nezaslouží. Hodně zajímavé téma, příjemné čtení, emoce, které to ve vás vyvolá i rychlejší konec, to všechno mi dává dohromady knihu, kterou stojí za to přečíst.
Neotřelé povídky mladé autorky, u kterých se rozhodně nebudete nudit. A nalákat vás musí tahle skvělá a vtipná anotace - Pravda je taková, že kdyby někde v kanceláři žena kousla muže, dalo by se předpokládat, že si to něčím zasloužil...
Když pomineme, kolik šťastných náhod se tam stalo, je to velmi čtivý a napínavý příběh, kterému nechci nic vytýkat, protože mě prostě bavil.
Příjemný, romantický příběh, ideální pro odpočinek. Moc se mi líbí, jak autorka popisuje a zapojuje v knize koncept hygge.
Kniha, která vás rozloží a postupně se snaží skládat zpátky. Je v ní odpor, znechucení, tvrdost, ostrost, ale taky pevná vůle, city a naděje. Psychicky náročná kniha, číst ji znovu nebudu, ale přečtení rozhodně nelituju. Knihy jsou o emocích a tenhle autorův debut jich ve mně rozdmýchal hodně.
Slovo inspirující z názvu edice, ve které tato kniha vychází, vše plně vystihuje. Kniha mi mnohé dala, i když nejsem věřící. Ze začátku jsem si jen musela zvyknout na styl vyprávění, ale jinak to bylo úžasné čtení.
Máš špatnou náladu? Přečti si pár glos od Třeštíka. Úspěch zaručen. Rozesmála jsem se v tramvaji jak už dlouho ne :-)
První setkání s touto autorkou a já jsem nadšená. Držela mě v napětí celou knihu a ani konec mě nezklamal. Těším se na další díly.
Příjemné čtení s úžasnými ilustracemi, které přímo nutí si ke čtení pustit tango.
Bohužel jsem zklamaná. Dočetla jsem, ale silou vůle. Ze začátku zmatek v postavách, nevyhovující styl psaní, bez napětí. Jediné, co se mi líbí, je obálka.