Varjohukka komentáře u knih
Super knížka (nebo spíš sešit) různých rébusů, úkolů a tvoření s předvánoční a vánoční tématikou. Dcerka (téměř 5) je nadšená a každý den chce tvořit něco nového.
Tak tohle byla hodně vtipná záležitost s krásnými ilustracemi. Bavila jsem se já i dcera (3).
Tak tohle nebyl můj šálek kávy.
Z několika stran opěvovaná kniha, údajně plná humoru...ale asi mám jinou představu a autorův styl mi nesedl vůbec.
Tuhle vánoční krásku si dcera vybrala sama, protože Disney pohádky miluje.
Jak už to u těchto Disney příběhů bývá, tak některé se nám líbily víc a některé méně, záleželo dost i na oblíbenosti konkrétní pohádky. Ilustrace jsou ale nádherné všechny a ta vánoční atmosféra z této knihy přímo sálá.
Určitě doporučujeme, k těšení se na Vánoce je to nejlepší volba!
Wow, tak tohle byl hodně zvláštní a nečekaný příběh!
Když jsme s dcerou tuhle knihu v knihkupectví zahlédly, hned upoutala naši pozornost. Obálka je úžasná! Blýskavá!
Myslely jsme si, že to bude nějaký vánoční příběh. Naše překvapení nemohlo být větší, když jsme zjistily, že se děj příběhu odehrává v létě! Ano, čtěte správně! V létě! Podle obálky to nevypadá, že?
Příběh jako takový byl fakt zajímavý, místy až velmi tajemný a užily jsme si ho až do konce.
Určitě doporučujeme!
Na Halloween jsme si s dcerou nemohly připomenout nic jiného než Jacka Skellingtona :)
Miluju tyhle příběhy, kdy banda kluků nebo dětí bojuje proti nějakému zlu nebo příšeře. Dospělí jim většinou nevěří a v podstatě jim hází klacky pod nohy.
Rodiče v téhle knize jsou ale úplně jiný level! Totální dno!
I když mě příběh náramně bavil, tak se mi četl právě kvůli tomuto velmi těžce. A ten konec...ten mě úplně dostal. Smutné je, že někdo takový horor opravdu zažívá. I bez ghúla je to síla.
Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, anotace mě zaujala velmi, ale recenze byly hodně rozporuplné. Po přečtení už chápu proč. Kniha není pro každého. Ale ten (nebo spíše TA), kdo byl vychovávám ve stylu, že musí být pořád hodný a poslouchat, za žádnou cenu neprojevovat negativní emoce a nejlépe se vůbec neprojevovat a pak v dospělosti nevěděl, co sám se sebou, tak ten se v tom určitě alespoň částečně najde, i když jeho (JEJÍ) cesta mohla být trošku jiná.
A přesně k těmto lidem tahle knížka promlouvá, dokonce přímo v druhé osobě (nebo du-formě chcete-li).
Takže pokud vám kniha nic nedala, buďte vlastně rádi, šli jste jinou cestou a nemuseli jste se tak dlouho složitě hledat. My ostatní víme své. Syndromu hodné holky je zatraceně těžké se zbavit.
Tak tohle byla napínavá jízda! Hned od začátku to nabere obrátky a nepustí až do konce. Něco jsem odhalila, něco vůbec. Celkově mě to moc bavilo.
Moje první setkání s autorkou, ale jistě ne poslední.
Tři zvláštní povídky, které se soustředí na ne úplně typické vztahy mezi muži a ženami.
Poslední povídka mi od přečtení leží neustále v hlavě a pořád musím myslet na ten konec!
3,5*
Atmosféra horské vesnice, kde se děje něco divného, stále houstne a začínají se objevovat další nečekané stopy a události.
Styl jednání lidí mezi sebou mě stále irituje, ale možná to patří k věci.
Tento komiks mi byl (asi omylem) doporučen jako čtení pro dceru (7). Naštěstí jsem si jej nejdříve přečetla sama. Mně se líbil příběh i kresba, ale úplně pro děti to teda není. Dcera by z toho určitě měla noční můry.
Trošku mi to připomínalo Gaimanovy příběhy s dětskými hrdiny.
Kniha o tom, že každý je v něčem dobrý, i když si to třeba ani neuvědomuje.
Krásné zpracování, z fotek sálá pohoda a najde se i spousta inspirace.
Tak tohle mě fakt bavilo! Vtipné básničky i ilustrace. A musím pochválit i práci překladatelů!
Vzaly jsme s dcerkou v knihovně spíš ze zvědavosti, protože teď u nás frčí komiksy i Minecraft a velice příjemně nás to překvapilo. Dobře jsme se bavily. Místama velmi vtipné i napínavé. Člověk se teda musí alespoň trošku orientovat v tom, jak to ve světě Minecraftu chodí, jinak asi nebude chápat co a jak.
Dcera miluje pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslících, takže už jsme četly spousty různých zpracování. Když jsme zahlédly tuhle verzi v knihovně, tak jsme si ji hned vypůjčily a vrhly se na čtení. Má opravdu přenádherné ilustrace, na které jsme se nemohly vynadívat. Kromě klasického děje pohádky tu máme navíc ještě putování trpaslíků na Sněhurčinu oslavu a několik úkolů (najdi rozdíly, bludiště). To by bylo fajn, ale trošku nám vadili trpaslíci. Nejsou to totiž klasičtí trpaslíci, jak je známe - Šmudla, Prófa, Kejchal, Rejpal, Stydlín, Štístko a Dřímal. Kdepak, musí se jít s dobou, takže tu máme Kuchtíka, Mínu (což je holka), Kvítko (což je přítel Míny a je tmavé barvy pleti), Siláka, Dádu, Pinga (což je Asiat s typickým kloboučkem) a Bohouška (ten bude nejspíš gay nebo tak něco). Dcera z nich byla značně rozčarovaná. Já vlastně taky. Nemám ráda tento dnešní trend měnění klasiky jen proto, aby se někdo neurazil.
Měly jsme s dcerou půjčené z knihovny, přečetly jsme během chvilky a zase hned vrátíme.
Dceru bavilo doplňovat poslední slovo v říkankách, ale některé říkanky byly takové zvláštní. Ilustrace byly celkem vtipné. Jsou ale určitě lepší knihy k rozmluvení.
Tak tento díl byl zase pecka!
Morgavsa s Morgankou zažívají zase spoustu vtipných i nebezpečných dobrodružství při cestě za záchranou kočky Mikeš, která byla unesena v jednom předchozím díle.
V příběhu se díky porušení reality dokonce objeví i dětmi oblíbený Čtyřlístek.
Nad Božskými hamižnicemi jsme se s dcerou zase velmi dobře pobavily, bylo zde opět pár všelijakých tzv. "easter eggs" i pro dospělé.
Těšíme se na další díl.