Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Z tohohle mi bylo tak nějak smutno na duši...

02.06.2020 4 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Zatím je to jedna z nejlepších postapokalyptických knih, kterou jsem kdy četla!

06.11.2012 5 z 5

Potíže s mrkví Potíže s mrkví Katy Hudson

Vtipný krátký příběh s obrovskou spoustou mrkve.

09.11.2024 5 z 5

NErůžek NErůžek Marc-Uwe Kling

Je to vtipný, částečně rýmovaný, je to hodně barevný a je tam jednorožec, takže u dcery plný počet!
A i mně se to docela líbilo.
Úplně nejvíc nás pobavily názvy zvířat na konci knihy.

01.11.2024 5 z 5

Pán a kocour 2 Pán a kocour 2 Umi Sakurai

I tento díl si udržuje svůj roztomilý, dojemný a vtipný styl.

Štístko je prostě zlatíčko a opět jsou tu více nastíněná prožitá traumata jeho nového majitele. Jsem zvědavá na pokračování.

27.10.2024 4 z 5

Sherlock Holpes a ztracený diamant Sherlock Holpes a ztracený diamant Agnese Baruzzi

Tak tohle byla paráda! Dceru hodně bavilo hledat stopy pomocí speciální lupy, všechno si poctivě zapisovala a dumala nad tím, kdo z podezřelých by mohl být pachatelem. Díky nalezeným stopám si postupně mohla vyškrtat nevinné.
Moc povedená kniha, určitě doporučujeme!

15.09.2024 5 z 5

Babi Babi Martina Trchová

Nádherná kniha beze slov. Stačí se ponořit do obrázků a nechat se unášet příběhem.
Doslov mi vehnal slzy do očí i kvůli podobně prožité situaci.
Moc doporučuji všem, kteří nad obrazovými příběhy rádi přemýšlí.
Podoba s díly Shauna Tana není náhodná.

03.06.2024 5 z 5

A jestli neumřela, vyšiluje dodnes A jestli neumřela, vyšiluje dodnes Skottie Young

Další komiks, který mi byl (omylem?) doporučen pro dceru (7). No úplně pro (mladší) děti to není, je tu dost násilí a drsných scén a vtipně maskovaných sprostých slov.
Dcera nakonec komiks prolistovala a chtěla ho přečíst, protože je fakt bláznivě barevný a plný pohádkových bytostí, takže jsme se do něj pustily společně. Obě jsme se nakonec dobře bavily, i když je to teda trošku drsnější humor. Dceru nejvíc pobavila ta maskovaná sprostá slova (naštěstí některá si ještě "nepřeložila", ale pobavila ji i tak).
Určitě se poohlédnu po pokračování.

27.05.2024 4 z 5

Deník malého Minecrafťáka: Komiks 1 Deník malého Minecrafťáka: Komiks 1 Pirate Sourcil (p)

Deník malého Minecrafťáka jako komiks. Příběh je trošičku jiný než v knize, ale je stejně tak vtipný. Dcera četla napůl sama.

17.05.2024 4 z 5

Čáp nejni kondor Čáp nejni kondor Radůza (p)

AUDIOKNIHA
***
Hudební tvorbu písničkářky Radůzy zas až tak moc neznám, ale její vzpomínky na dětství mě zaujaly velice. Při poslechu jsem si vzpomněla na své vlastní dětství a moje zážitky u babičky a dědy byly místy velmi podobné těm jejím.
Nostalgie level 100

31.01.2024 4 z 5

Od zápisu do lavice 5 Od zápisu do lavice 5 Ivana Vlková

Fajn úkoly pro předškoláky.

17.11.2023 5 z 5

Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Jak to bylo dál?: Knížka o muminkovi, mimle a malé Mie Tove Jansson

Geniálně vyvedená knížka! S dcerkou (4) stále objevujeme něco nového při zkoumání prostřihnutých stránek a také rýmovaný příběh si nás získal.

12.07.2021 5 z 5

Logopedie pro nejmenší Logopedie pro nejmenší Irena Šáchová

Velmi nápomocná knížka při snaze rozmluvit malé dítko.

11.09.2020 5 z 5

Povznesení Povznesení Stephen King

Ne úplně klasický King, ale četlo se to moc dobře.

01.05.2020 4 z 5

John na konci umře John na konci umře David Wong

Velmi vtipná kniha pro fanoušky hororů, jedna z nejlepších letošního roku!

07.12.2013 5 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

To mě bavilo, téma knihovny to je moje! Skvělá oddechovka jako všechny knihy autorky :)

19.10.2024 4 z 5

Malý dřevěný robot a polínková princezna Malý dřevěný robot a polínková princezna Tom Gauld

Tohle byl tak úžasně milý příběh s překrásnými ilustracemi. Připomenulo mi to nějaké pohádkové knížky z dětství.

11.09.2024 5 z 5

Za školou Za školou Rozenn Brécard

Dobrodružná cesta dvou sourozenců "do školy" poté, co jim ujel ranní autobus.
Není tu moc slov, ale o to víc se můžete kochat nádhernými ilustracemi.

11.09.2024 4 z 5

Tlapková patrola – Dobrodružství s dinosaury Tlapková patrola – Dobrodružství s dinosaury kolektiv autorů

Čteno na dovolené dětem 3, 4 a 7 let a všechny nadšené. Fajn příběhy pro fanoušky Tlapkové patroly.

15.08.2024 4 z 5

Pohádky z Nádhernie Pohádky z Nádhernie Walt Disney

Dcera se ráda dívá na seriál o princezně Sofii, takže tahle kniha byla povinností. Obsahuje 2 dobrodružné příběhy. Jeden dcera znala, ale ten druhý pro ni byl novinka. Je to takové milé čtení pro holčičky s dobrým koncem.

02.08.2024 4 z 5