Veeria Veeria komentáře u knih

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Začít znovu. Je lehké začít znovu? Allie a Kaden na tuhle otázku v knížce hledají odpověď, k tomu jim pomáhají i jejich přátelé. Musím říct, že knížka je velmi čtivá, postavy sympatické. Pro relax a oddych naprosto ideální volba - romantické, milé.

01.04.2020 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Tady jsem správně. S vděčností a láskou - nedám vás! Miluji vás! Děkuji, že jsme se našli! :-)

18.11.2018 5 z 5

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Ideální čtení na léto! Věřte mi, tato kniha stojí za to. Je o cestě, o náhodných setkání, o zážitcích a překonávání sebe sama. O tom, že nikdy nevíte, co vám cesta (ať už jakákoliv) přinese a koho vám postaví do cesty. Po přečtení dostanete chuť prožít to co hlavní hrdinové. Knížka je obohacena o fotky z cest, účtenky, playlisty....prostě smekám před autorkou a palec nahoru! Jsem ráda, že se ke mě tato knížka dostala....obsahuje plno myšlenek a je to jízda.... každá z postav zde má své platné místo a mrzí mě, že se s nimi musím rozloučit. Děkuji, byl to zážitek. :) Mám chuť si ji přečíst znovu.

30.07.2018 5 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Kde začít. Hmm... v mých očích je tato série epická a zapíše se do knižních dějin. Tak nádherný příběh... má naprosto všechno a mnohem víc. Jsou jako hvězdy, nekonečné a zářící, jejich krása plane a doprovází vás každý den. Tyto knihy jsou písmenkovým lékem a je to dar, který nám Sarah dala. Poutavé čtení s tak rozmanitými postavami, různobarevným světem a mnoha překvapeními. Těžko se mi hledají slova, kterými bych tuto sérii vystihla. Je na každém, co si z těchto knih odnese a co se ho dotkne. Jsem dojatá a hrdě se hlásím k Dvoru snů. Vydejte se do tohoto světa - ručím vám za to, že tato cesta bude stát za to a změní vás. Opravdu VŘELE A S LÁSKOU DOPORUČUJI!♥

18.04.2018 5 z 5

Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Jsem vděčná, že k nám doputovala další kráska ze světa lovců stínů, Paní půlnoci.

Musím pochválit nakladatelství za nápad s modrým orámováním stránek, dodává to příběhu punc mořské chladnosti a jedinečnosti!

Příběh jako takový nás seznámí s novými postavami, rovněž se však potkáme s našimi oblíbenci z předešlých dílů.... za což jsem byla velmi, velmi ráda.

Opět tu nechybí nějaká záhada, opět se dočkáme akčních scén, představí se nám zajímavé charaktery. Je tu nádherně ukázáno mnoho podob lásky.

Čtení jsem si užila, byť kvalit Nástrojů smrti v mých očích nedosáhla, proto 4 *.

29.06.2017 4 z 5

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Tuto sérii jsem si zamilovala již od prvního dílu - tato láska trvá a bude trvat. Tím jsem si jistá. Nemám slov. Pro mne tyto knihy mají vše a ještě něco víc. Jsem vděčná autorce za postavy, kterým vdechla život. Dimko a Adrian. Dva muži, které bych chtěla mít v realitě. A to vystihuje vše. :) Mít za přátele nejen je, ale i Rose a Lissu....to by bylo panečku dobrodružství. To se mi sice nesplní, ale právě díky knihám s nimi můžu být. A to je to nejkrásnější - být a žít spolu s postavami. Pozvěte si je do svého života i vy :)

07.09.2016 5 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

,, Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá."

Pro mě krásné čtení, při kterém má romantická duše tančila. Jamie a Landona jsem si zamilovala. Jsem vděčná autorovi za tak dojemné příběhy, které jsou tak lidské, až se výrazně přibližují realitě. Děkuji a doporučuji!

18.03.2016 5 z 5

Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Cam a jeho sušenky....♥ Knížka se dějově vrací k prvnímu dílu, nicméně je vyprávěna z pohledu Cama, takže je opravdu zajímavé sledovat jeho pocity a myšlenky k určitým situacím, které zažil s Avery. Navíc kniha obsahuje bonusy, které čtenářky jistě ocení a jsou takovou sladkou tečkou na konec. Určitě doporučuji!

22.03.2015 5 z 5

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

,,Svět se totiž nedělí na ty výjimečné a na ty obyčejné. Každý může být mimořádný. Pokud máš duši a svobodnou vůli, můžeš se stát čímkoli, dělat cokoli, zvolit si jakoukoliv cestu." Co napsat...ať napíšu k této knize cokoliv, nedokáže to vystihnout to, jak jsem se cítila během čtení, kdy jsem na jednu stranu toužila otáčet stránku za stránkou, ale na druhou jsem si každé stránky blížící se ke konci více vážila. Nechala jsem se zcela pohltit příběhem, který mě i po šesté dokázal vtáhnout do děje, prožívala jsem pocity spolu s hrdiny a dovolila jsem si vzpomínat na jejich začátky a vývoj během 6 knih. Je mi smutno z toho, že na nás nečekají další díly, nicméně, vše jednou končí a jednou začíná. U knih je dar, že byť příběh v určité fázi končí, v našich myslích si můžeme dotvářet příběh a být s našimi oblíbenci neustále ve spojení.V mém srdci tyto knihy právem mají a budou mít své místo....a za to děkuji nejen autorce, ale i vydavatelství a překladatelce, díky kterým si můžeme tato skvostná díla přečíst i v rodném jazyce. TMI je úžasným dobrodružstvím, cestou, na které každý najde svoje oblíbence a po jejich boku zažije nepoznané.

03.02.2015 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

,,Nejsme tím, co o nás říkají."
Děkuji vám, Sawyer a Isaacu. Váš příběh byl dechberoucí, byla to emoční jízda. Díky vám si čtenář uvědomí, že je v pořádku být sám sebou. Že jsme každý jedinečný a ,,svůj". Jste silní. Nesete si s sebou bolestivé zážitky z minulosti, hledáte sami sebe, děláte chyby, ale v tom tkví vaše lidskost, která doslova dýchá z jednotlivých stran a slov. Jste jako my....Přeji vám pozornost co možná nejvíce čtenářů. Aby ve vás našli oporu, inspiraci a knižní přátele. Aby byli svědkem vašeho příběhu. Aby vás měli rádi. Děkuji autorce, že vám vdechla život, s jedinečným talentem, který vložila do svých slov a proměnila (nejen) tuto knihu ve skvost, která spolu s 1. a 2. dílem tvoří umělecké dílo a provázaný příběh.

21.05.2020 5 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Každý díl je malé umělecké dílo - společně tvoří magický knižní puzzle, dokonalost ve své propracovanosti, čtivosti a preciznosti. Zážitek. Sarah Maas a její knihy - to je láska na celý život. Jsem šťastná a vděčná, že máme tu možnost přečíst si tento nezapomenutelný příběh v češtině. Kvalitní kniha se pozná tak, že nechcete, aby skončila. Chcete vědět víc, chcete uvnitř stran zůstat dýl, nechcete se rozloučit s postavami. Zde tomu tak bylo. Jsem nesmírně ráda, že kniha byla taková, jaká je a závěr celé série je velkolepý. Bravo, tleskám, smekám a klaním se před talentem autorky! PS: Pozorný čtenář nalezne skrytý odkaz a poselství na sérii Dvory. A tento odkaz mě udělal nesmírně šťastnou. :)

01.11.2019 5 z 5

Sedmé nebe Sedmé nebe Adriana Michálková

Jsem nesmírně potěšena a poctěna, že mohu svým komentářem podpořit nejen tuto výjimečnou knihu, ale hlavně její výjimečnou autorku, milou paní Michálkovou.

Sedmé nebe je zářivou hvězdou mezi knihami českých autorů! Nebesky boží. Troufám si říct, že se směle může rovnat tvorbě zahraničních autorů. Příběh je opravdu kouzelný a jedinečný, stejně tak postavy v něm.

Z knihy přímo sálá radost, naděje, něha, ale na druhou stranu i sex-appeal, vášeň, napětí, humor. Je to umění přenést celou paletu emocí na papír. Je tu všechno, a ještě mnohem víc. Jako na horské dráze, kde cítíte vítr ve vlasech, nevíte, co vás čeká za zatáčkou, ale užíváte si jízdu plnými doušky, nahoru, dolů, s úsměvem na rtech a mravenčením z toho, co přijde.

Na tuhle knihu jsem narazila ,,náhodou", už obálka si mě přitáhla. A musím říct, že jsem nesmírně ráda, že tomu tak je. Mám pocit, že mi tento příběh hodně dal a ještě hodně dá, o to víc jsem šťastná, že není konec a máme k dispozici pokračování, čímž se můžeme opět setkat se svými přáteli a můžeme se dozvědět více z jejich minulosti a proč jsou takoví, jací jsou.

Děkuji moc, paní Michálková. Kéž si Vaše postavy zamiluje co nejvíc lidí. Zaslouží si to. Zasloužíte si to.

10.08.2019 5 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Je zde nádech Krásky a zvířete, ale tento příběh má v sobě daleko víc. Paralelní světy, netradiční hlavní postavy, čtivost, fascinující příběh. K tomu přidejte pěknou mapku Uhlíkova a střídání postav ve vyprávění příběhu.

Z postav si mě nejvíc získala Harper a Grey. Harper jako hlavní hrdinka má můj obdiv, líbila se mi její statečnost a proměna v silnou ženu.... Tato postava nám může být inspirací. Co jsem při čtení oceňovala, byl její vztah s Greyem, který pro mne byl silnější a zajímavější oproti Rhena. Mám pocit, že autorka dala Greyovi větší prostor a mohli jsme ho lépe poznat, jaký je, čím si prošel, čeho všeho se musel vzdát a jak byl oddaný a věrný. Děsivý Grey má své kouzlo a získal si mě. Vyprávění z jeho strany bylo pomyslnou třešničkou na dortu a věřím, že v druhém díle dostane ještě více prostoru :)

Brigid nám narýsovala možný scénář pokračování a já se těším, co bude dál.

14.06.2019 4 z 5

Prostor pro duši Prostor pro duši Vlastina Svátková

Koho si tato kniha má najít, tak si ho najde..... myslím, že hodně lidem může v mnoha ohledech pomoci.... krásné čtení - knize nechybí přirozenost, něha, inspirující slova. Děkuji, Vlastino! Tato kniha má skutečně přidanou hodnotu.

28.01.2019 5 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Pokud si vás tato kniha má najít, tak si vás najde. Je unikátní, a to poselstvím, kterou v sobě má. Najdete zde plno myšlenek k zamyšlení a byť není optimistická, tak i přesto zde najdete jedinečný příběh.

12.02.2018 5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Tento díl je nedílnou součástí příběhu Skleněného trůnu a dotváří ucelenější pohled na Celaenu a její minulost. Jsem ráda, že prostor dostaly i nové postavy a také Sam. Vztah mezi ním a Celaenou přináší mnohé a jsem ráda, že jsem mohla být jeho svědkem. Tato kniha je úžasným dobrodružstvím a mělo to grády. :) Sarah prostě zbožňuju a přečtu si od ní všechno, protože v jistém ohledu je zkrátka bezkonkurenční. Celaena si získá Vaši pozornost i Vaše srdce. Zaslouží si to!

16.10.2017 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Tato knižní série zraje jako kvalitní víno. Každý další nový díl je sytější, lahodnější, opojnější.... chcete víc a víc a jste opití slovy. :) Sarah musí být z jiného světa, protože jinak si nemohu vysvětlit tu dokonalost.

15.03.2017 5 z 5

Zlatá lilie Zlatá lilie Richelle Mead

,,Vlastně jsem si naprosto jistá, že na celém světě není nikdo jiný jako Adrian Ivaškov." Jó Sydney, to jsme dvě! :D Achjo, ono už je asi trapné vychvalovat každý další díl, ale to jinak nejde. Dokonalá krása. Zážitek. Čtenářská euforie. :)

02.10.2016 5 z 5

Carol Carol Patricia Highsmith

Pro mne nádherný příběh o lásce trochu jinak, o osudném setkání a proměnách. Jsem velmi ráda, že se tato kniha dostala do mého života. Plný počet a doporučuji.
PS: Soundtrack ze stejnojmenného filmu je pohlazením po duši!

23.05.2016 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Po přečtení ukázky ještě před vydáním knihy jsem tušila, že se bude jednat o čtivou knihu. Nespletla jsem se. Tato knížka je jednou z těch, co vás vtáhnou do příběhu a musíte otáčet stranu za stránkou. Co musím vyzdvihnout, tak je myšlenka, se kterou si autorka pohrává. Z hlediska lidských vlastností tu není nouze o intriky, přátelství, důvěru. Důležitá je zde svoboda, za kterou hlavní hrdinka bojuje. Byla mi sympatická tím, jak si šla za svým, bojovala za své sny a i přes vše, co se jí stalo v minulosti, dokázala vnímat krásu kolem sebe. Z děje nebudu nic prozrazovat, řeknu ale to, že jsem zde našla nejen úsměvné pasáže, ale i ty, které dojaly i překvapily. Těším se na další díl.:)

22.09.2015 4 z 5