VendulaB komentáře u knih
Slabší než předchozí (ne příliš dobrý) díl. Jediné plus knihy je v tom, že se čte skutečně rychle a děj odsýpá. Kniha by přesto mohla být tak o 100 stran kratší. Samotný příběh je dost slabý, nepřišel mi příliš reálný. Postavy byly spíše nesympatické a jejich chování nebylo vždy pochopitelné a přirozené.
Asi doposud nejlepší kniha autorky. Skvělá, uvěřitelná, trochu depresivní. Nesouhlasím, že je v knize příliš postav a čtenář se v nich ztrácí. První část knihy navnadí a naznačí, druhá vše skvěle doplní. Stojí za přečtení.
Výborná, čtivá, napínavá kniha. Atraktivní prostředí carského dvora a vy sledujete děsivou nevyhnutelnost věcí budoucích. I když dobře víte, jak vše dopadne, knihu čtete bez dechu.
Tentokrát jde o slabší kus série. Potěšil návrat příběhu zpět do Číny - atmosféra tradičně skvěle popsaná. Samotný příběh se ale podle mě moc nepovedl. Detektivní zápletka mi přišla docela zmatená, nenadchlo mě ani tolikrát již opakované téma viru. Dějová linka Margaret byla vyloženě slabá. Proměna Margaretiny matky pak byla vyloženě úsměvná.
Kniha se čte neuvěřitelně dobře a rychle, má skvělý spád. Když se nad příběhem zpětně zamyslím, je asi trochu naivní a zápletka je lehce na sílu, ale při samotné četbě mě to nerušilo - tu jsem si prostě užila. Knihu skvěle nakopla postava Hrycyka. Určité obrazy a postupy se sice v celé sérii často opakují, ale na další díl se už hodně těším - především proto, že děj se opět vrací do Číny a ve vytvoření dokonalé atmosféry je autor mistr.
Zatím asi nejlepší díl série. Kniha je čtivá a napínavá a to i bez zbytečného násilí či krve. Příjemná, čtivá, lehká detektivka.
Kniha je velmi zajímavá a atraktivní díky svému tématu, tím, jak popisuje tajuplný život v ortodoxní židovské komunitě v současném NY. Způsob zpracování a vyprávění příběhu mi ovšem moc nesedl, celé mi to přišlo spíše jako terapeutický deník, výkřik člověka, který ze sebe potřebuje vypsat svá traumata, než jako literární dílo.
Autor patří k mým oblíbencům, jeho knihy čtu s chutí. Obdivuji, jak dokáže během několika málo stránek čtenáře skvěle zaujmout a přitáhnout k příběhu. Oproti jiným jeho knihám mi však tentokrát přišel příběh trochu rozvláčný a zvláště v druhé polovině knihy už i trochu moc natahovaný.
Jako příjemnou oddechovku knihu doporučit můžu, ale není mi jasné, jak může být autorka (údajně) nejúspěšnější a nejprodávanější českou detektivkářkou. Osobně jsem v příběhu necítila žádné napětí. Rozhodně jde o lepší dílo, než jsou Kroky vraha, ale jako výbornou detektivku bych knihu označit nemohla.
Výborně napsaný historický román o páté ženě Jindřicha VIII. I když celou dobu víte, jak vše dopadne, kniha je napsaná natolik dobře, že Vás drží v napětí a vy jen trnete, kdy se vše provalí. Skvělé, čtivé, živé.
Čtivý a strhující příběh, dostatečně napínavý, trochu děsivý, skvěle vyprávěný, z atraktivního prostředí. Kniha se čte jedním dechem. I když mi předchozí díl série přišel o fous lepší, na pokračování se těším.
Zajímavá, čtivá kniha, která Vás zavedena na jihočeskou vesnici 50. let. Přišlo mi na škodu, že hlavní příběh zde byl spíše jen nastíněn než pořádně odvyprávěn - myslím, že by si zasloužil více prostoru. Nevím, zda jde skutečně o jednu z nejlepších knih daného roku, ale určitě je to kniha nadprůměrná, stojící za přečtení.
Zvláštní, ale rozhodně ne špatná kniha. Nejtěžší je na ní přečíst prvních 50 stran, které čtenáři nedávají žádný smysl - ten se vyjeví teprve s dalšími přečtenými stranami. Forma zde trochu zabíjí celý příběh, který kvůli ní není tak podrobně vyprávěn, jak by si možná zasloužil. Každopádně kniha je na míle vzdálená Veselí.
Kniha je více než zajímavá díky svému tématu, kdy popisuje život moderně ortodoxní židovské rodiny. Zklamáním pro mě však byl literární styl autorky či přesněji literární podoba celého příběhu, který mi přišel zkrátka dost slabý a kterým autorka celé téma tak trochu zabila. Nicméně kniha za přečtení určitě stojí.
Výborná a velmi zajímavá kniha popisující život a postavení žen ve společnosti v Jižní Koreji v nedávné minulosti a současnosti. Je to docela smutné čtení a člověka donutí k zamyšlení nad vlastním životem a podmínkami, v nichž žijeme my.
Kniha se snadno a rychle čte, autorka je dobrá vypravěčka. Samotný příběh je ovšem slabý - naprosto předvídatelný, není těžké odhadnout, jak vše dopadne. Kniha hodně připomíná film Nedotknutelní - je není tak vtipná a lehká. Neurazí, nenadchne, příliš nezasáhne.
Výborný historický román z Říma v období počátku letopočtu. Kniha je velmi čtivá, jen místy lehce nepřehledná, protože množství postav, které knihou prochází, je enormní. Nicméně je zde krásně zachycena skutečnost, že lidská povaha se již více než 2 000 let nijak nemění.
Výborná, čtivá kniha, která popisuje nelehké životní osudy všech svých postav. Veškeré popsané příběhy působí naprosto autenticky, živě a uvěřitelně, atmosféra každého jednoho prostředí Vás naprosto vtáhne. Není potřeba mít přečtenou Malinku, ale pokud jste ji již četli, kniha pro Vás dostane další rozměr. Skvělé. Doporučuji všem.
Klasika, která nestárne. Skvělý román, výborně vykreslené postavy, děj, prostě všechno. Kniha, ke které se můžete opakovaně vracet a nikdy Vás nezklame ani nezačne nudit.
Výborně napsaný příběh, který čtenáře po 30 - 40 stránkách pevně vtáhne a do úplného konce ho už nepustí. Kniha je poutavá, čte se jedním dechem a i když dobře víte, co se 21. 8. stane, bez dechu čekáte, kde invaze vojsk naše hrdiny zastihne a jak jejich životy ovlivní. Skvělá kniha, skvělý závěr.