vendy.b. komentáře u knih
Měla jsem ji přečtenou asi za 2 dny. Moc se mi líbila. Fakt ji teda obdivuji. 2 roky na stromě by vydržel málokdo.
Úžasný příběh. Nejprve jsem viděla film. S nadšením jsem si hned poté běžela pro knížku. A opravdu mě nezklamala.
Opravdu silný příběh, který budu ještě dlouho rozdýchávat. Člověk si vždy říkal, proč ta oběť nikomu nic neřekla. Konečně mně to otevřelo oči.
Taková dobrá oddechovka, ale příběh o Simonu Snowovi mě vůbec nezajímal a většinu jsem přeskočila.
Po celou dobu mě knížka bavila, ale ten konec mě vyloženě naštval.
Zpracování problematiky za 5*. Velmi kvalitní.
Můj osobní zážitek ze čtení cca 2*. Velmi těžko se mi čte tento způsob zpracování knihy, takže příště nejspíš sáhnu opět pro něco v ich formě ve stylu vyprávění.
Ale to je jen můj osobní dojem, takže pokud někdo chce zjistit o tomhle tématu co nejvíce a nevadí mu toto podání, určitě doporučuji.
V druhé půlce knihy bych si přála trochu jinou dějovou linku. Doufala jsem, že se to víc zaměří na soud a na to, jak se na samotné znásilnění tváří jiní v okolí. Takový "souboj" kdo čemu bude věřit apod. Zatím nejslabší kniha od mé oblíbené autorky.
Myslela jsem, že to bude průměrná oddechovka. Vydržela jsem ani ne do půlky. Trapnost nad trapnost...
Čekala jsem úplně jinou dějovou linii. Proto velké zklamání a jen 3 hvězdy.
Ze začátku je to vtipné a zaradovala jsem se, že se pobavím. Ale po chvilce mi to přišlo jako lehce primitivní humor a až do konce jsem měla pocit, že se to vlastně furt opakuje a už nic zajímavého mě nečeká. A nespletla jsem se.
Jen Coelho umí napsat knihu složenou z tolika myšlenek a mouder. Škoda jen, že ne každý to dokáže ocenit.
Za mě byl jednoznačně nejlepší druhý a čtvrtý díl. U tohohle dílu mě trochu zklamala ta samotná Poslední bitva. To jsem čekala poněkud velkolepější. Ale závěr byl super. Těžko vymyslet lepší konec.
Celou sérii bych hodnotila jako příjemnou a čtivou pohádku. Rozhodně se to nedá srovnávat s někým jako je například Tolkien, ale to plně chápu vzhledem k tomu, jaké věkové kategorii je to určeno.
Zprvu jsem se nemohla vůbec začíst a chtěla jsem to i odložit. Posledních 100 stránek byl ale pravým opakem. Zajímavý obrázek naší společnosti.
Dílo, které má zkrátka hloubku. Co víc dodat? Snad jen - "moudrá a inspirující báje o pouti, jíž bychom v životě měli projít."
Celkem průměrná oddychovka. Neurazí, ale ani nenadchne. První půlku jsem se nudila a ta druhá už celkem ušla. Nic, co bych vyloženě doporučovala a v budoucnu se k tomu určitě nevrátím.
Další neuvěřitelný příběh. Obdivuju, že po tom všem ještě měla sílu si vybudovat nějaké sebevědomí a dokázala se postavit na vlastní nohy. Myslím si, že to by dokázal málokdo.
Většina lidí si ani nedokáže přestavit, jaké hrůzy se tam dějí. Když jsem si přečetla, že kálejí po celé zahradě a roztírají výkaly po stěně, nemohla jsem tomu fakt uvěřit. O chování vůči lidem ani nemluvě...
Tuhle knihu by si mělo přečíst co nejvíc lidí. Hlavně ti, co před tím zavírají oči s tím, že se to přece nějak vyřeší samo, a že to není jejich starost. Jsou to přece "jen" děti a je to přece "jen" puberta!
Nepříjemná ukázka toho, kam až to může zajít. A přitom mnohdy stačí tak málo. Chápu, že obětem se o tom tak těžce mluví, proto by měli mít rodiče a kantoři oči stále otevřené.
Taky mi nepřijde moc v pořádku, když rodiče vědí o tom, že jim doma dítě bere peníze a oni se ani nezeptají proč. Dál mohli zkusit nějakého psychologa, když vidí, že jejich dítě očividně není v pořádku. Sice by byl Jonathan asi naštvaný a nepomohlo by to, ale za pokus to tenkrát určitě stálo.
Opravdu těžké uvěřit, že se tohle v našem "moderním" světě ještě děje. Určitě dobré čtení. Člověk si uvědomí, že svět není tak růžový, jak si asi myslí.
Příběh zajímavý, spisovatel nadaný, ale čekala jsem od toho trochu víc.
První polovina knihy mě moc bavila. V druhé polovině jsem se začala nudit natolik, že jsem některé stránky i přeskočila.