Vendy1993 komentáře u knih
Ze začátku je to takové hodně pohodové, celkově dlouho se neděje nic zásadního nebo akčního...o to je to pak větší bomba ;) kdo má rád fantasy a kafíčko tak jasně kniha pro něj ;) jak mě ten začátek moc nebral, tak pak to nabralo na obrátkách a dočítala jsem se zatajeným dechem :D a Viv je správňácká orgka ;) jsem zvědavá na druhý díl
Kupodivu velmi krátká kniha, na T. Pratchetta až neobvikle ;) ale myslím si, že to vůbec nevadí. Je to rychlé, vtip zůstal ale zmizely zdlouhavé pasáže, které mi kolikrát vadily u jiných dílů ;) a samozřejmě jsem ráda, za Mrakoplaše ;) hrozně by mě zajímala kombinace Mrakoplaš, bábi Zlopočasná a stařenka Oggová ;) snad to autora napadlo a v nějakém dalším díle je potkáme všechny pohromadě :)
a poslední věc :D Zavazadlo vládne světu :D :D :D miluju Zavazadlo :) :) :) Zavazadlo je nejvíc ;) ;) ;)
Tuto knihu začínám číst až v době kdy jsem viděla seriál ;) seriál boží tak jsem si řekla, že zkusím i knihu....a dobře jsem udělala. Je tam neuvěřitelně cítit Pratchettův humor ale je to ještě trošku navýšené humorem Neila Gaimana :) hrozně se mi líbí, že to není typické válčení dobra se zlem (to je jen takový okraj)...ten neobvyklý vztah Azirafala a Crowleyho, čímž je jasně dané najevo, že se přátelit mohou i dobro se zlem a zároveň, že nic není jen černé a bílé....prostě paráda :)
Zvláštní začátek a vlastně zvláštní celá kniha...myslela jsem, že to bude začínat tam kde skončila Věž vlaštovky a že se dozvíme co se stalo se Ciri u elfů...což jsme se dozvěděli až skoro v půlce knihy (zvláštní a nic moc dějová linka)...ale panebože tak stráááášně zdlouhavá část jak Ciri přeskakovala v časech a dimenzích...bože...a dějová linka s Jarrem taky nic moc až na moje milované trpaslíky a Yarpena Zigrina a snad nejlepší heslo ever: Milujte se, neválčete. A serte pravidelně každé ráno ;) ale popis té bitvy a najednou skok a on to píše jako staroch a pak zase skok a jsme v té bitvě....strašně moc to skáče z jednoho děje do jiného a ještě když je to v jedné lince tak zase skoky v časech....uff...zatím asi nejslabší kniha...uvidíme jestli se to zlepší...navíc tam byla ta část s Nimue a to jsem jako nepochopila proč to tam je (je to jako dávat dohromady jablka a hrušky)...prostě mi to k tomu nesedí...jsem ráda za delší pasáž s Geraldem, v předchozím díle ho tolik nebylo....a to jejich shledání :D waaau...jen je mi líto celé kompanie okolo Geralda :( a to jak to v jednu chvíli vypadalo s Geraldem a s Yennefer....ani jsem nechtěla věřit, že by to tak dopadlo....hodně jsem si oddechla...abych pak najednou zjistila že je konec a já z toho nejsem moudrá a nevím jak to teda dopadlo...jestli dobře nebo špatně....jako zklamání no :(
Neuvěřitelně temný a psychicky složitý díl. To čím si prošla Ciri...to se četlo hodně špatně ale bylo to velmi dobře napsané. I pasáže s Geraldem byly super, ačkoliv jich v této knize nebylo tolik. Naopak mě vůbec neoslovila pasáž s Dijkstrou...to mě fakt nudilo...dobře se četly i části s Yennefer (a ta si toho prožila taky dost). Ale začínám mít problém se všemi jmény, místy, bitvami....ztrácím přehled kdo je kdo, kdo s kým pase, kdo koho zabil atd...ale jako ta scéna na jezeře....ten konec...waaaau...ten to celé tak pěkně pozvedl :) a už se nemůžu dočkat jak to vlastně celé dopadne...jako takhle...v druhém díle bylo jak to vlastně dopadne, to byla ta poslední povídka...ale jestli se od toho nakonec autor neodvrátí...to jsem zvědavá
S každým dalším dílem Úžasné Zeměplochy si říkám, že to je můj nový nejoblíbenější díl. Říkám si, kam až to může dojít. Kapitán Elánius a jeho parta včetně svobodníka čekatele Karotky, lady Berankinová...ti všichni byli naprosto skvělí a díky nim jsem se opět mnohokrát smíchy málem počůrala.
Miluju bábi Zlopočasnou a miluju stařenku Oggovou :) musela jsem se smát pokaždé když stařenka mluvila...cokoliv řekla bylo prostě geniálně vtipné a to jak si notovala s bábi bylo neuvěřitelné. I když se hádaly tak to bylo skvělé. Doufám, že se ještě ty dvě v nějakém díle potkají.
Nádherně zpracovaná kniha, nebýt Christophera Tolkiena tak bychom mnoho děl J.R.R. ani neznali nebo nepochopili. Velice se klaním tomu, že zasvětil svůj život otcovu dílu a tomu jak moc chtěl aby svět pochopil každý aspekt vytvořeného světa, každou postavu....nejsem nijak velkým fanouškem poezie, ale tady se i básně četly neuvěřitelně dobře a za to asi musím poděkovat překladatelům. Prostě dokonalé dílo :)
Další skvělý díl této série. Fakt žeru když příběh vypráví chlap...není to pak tak ukňourané ;) A tenhle díl byl hodně věcí jen ne ukňouraný :) ale opět se budu opakovat když napíšu, že děj je poněkud provařenej ;) v podstatě to byl první díl jen s jinými jmény a trošku jinou zápletkou....ale četlo se to fakt dobře, má to i dost dobrej humor takže nakonec jen jedna hvězda dolů ;)
Je jedna věc, která se mi na téhle knize líbí....je z pohledu chlapa...nečetla jsem zatím moc erotických knih, které by byly mužským vyprávěním a musím říct, že se mi to asi i líbí víc než když příběh vypráví žena.
Jinak tento příběh mi přijde trošku jako každá druhá kniha ale ono taky co byste pořád chtěli vymýšlet že? ;)
Takže za mě jen jedna hvězda dolů, jinak super čtení.
Třetí díl Romantických útěků, třetí příběh plný romantiky, přátelství a nadějí na dokonalé Šťastně až do konce. Zamilovala jsem si Ninu a Sebastiana a líbilo se mi jejich pošťuchování a jejich celý příběh.
To byl tak neuvěřitelně milý a sladký příběh. Celou dobu jsem se jen usmívala a moc jsem si přála aby to dopadlo přesně tak jak to nakonec dopadlo.
Opět skvělé čtení :) dokonce bych řekla že mě příběh Anthonyho a Kate bavil víc než první díl se Simonem a Daphne. Těšila jsem se z toho příběhu, z toho jak se A a K špičkovali, jak si k sobě hledali cestu :) a konec byl přímo dokonalý :)
Waaau...nemám slov. Tak strašně silný příběh. Nejdříve to vypadá, že to bude jen smutný příběh o holčičce, která to má doma těžké ale pak....prostě neuvěřitelné a přitom se takové věci fakt dějí :(
páááni, vrátil se nám Mrakoplaš a hlavně ZAVAZADLO :) to je prostě paráda :) jen mě trošku zarazilo to s tím osmým synem osmého syna.....to už se řešilo v Čaroprávnosti...tak jen doufám, že se to nebude řešit v moc dalších dílech....jo a miluju jméno Konina - juuu a ona je dcera....no řekla bych že Magický prazdroj volně navazuje na Lehké fantastično :D víc neřeknu ;)
Naprosto úžasná kniha. Četlo se to úplně samo a díky tomu, že znám film jsem se kolikrát smála, hlavně díky strýci Pepinovi :) všechny postavy byly velice milé a moc se mi líbilo jaký byl jemný a vtipný děj....nic špatného, nic zlého :)
skvělý díl, miluju Bábi a miluju Esk :) bylo to tak vtipné, vůbec nechápu kam na to pan Pratchett chodil :) a určitě bych chtěla být radši čarodějnice než mág ;)
Nemůžu si pomoct, ale mě se to prostě líbilo. Líbil se mi celý děj a i to jaký to mělo gradaci i spád. Ten konec byl pěkně hustej.
Chápu, že takové příběhy a to jak jsou napsané není pro každého, ale já to miluju...miluju jaký to má spád, že se od knihy nemohu odtrhnout. Miluju i ty chlípné pasáže a i ty nebezpečné pasáže. Těším se na poslední díl a jsem moc zvědavá jak to s Avery a Gabrielem dopadne.
Přečteno jedním dechem. Absolutně mě dostal příběh Avery, příběh Gabriela, to jak byl popsaný, to jak se choval on i ona...skvělý