MrsPascal
![Harry Trottel a ta jemná tenata Harry Trottel a ta jemná tenata](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22022/harry-trottel-a-ta-jemna-tenata-D4l-22022.jpg?v=1577093986)
Nedočteno.
Sračka, nezvládla jsem a další díly číst nehodlám!
UPDATE: Nakonec jsem to přece jen přečetla, nicméně moje hodnocení se nezměnilo :)))
![Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527574/smrt-v-dome-gillespieu-6584f367d62ef.jpg?v=1703211880)
Poprvé, co Darcy nemůžu dát plný počet hvězd. Její knihy miluju, ale tahle mě trochu zklamala. Hlavní povídka nebyla špatná, ale hodně uspěchaná. Nejdřív se tam nic moc nedělo a pak najednou zase všechno.
Co se týká kratších povídek, stopu ve mně zanechaly jen dvě - Figuríny a Bed and Breakfast - tu druhou zmíněnou si umím představit jako plnohodnotnou novelu a kdyby autorka napsala knihu jen o tomhle příběhu, byla bych spokojená :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143726/fifty-shades-padesat-odstinu-temnot-xR0-143726.jpg?v=1436963271)
Já vlastně nevím, co bych k tomu dodala. Filmy jsem viděla nespočetněkrát, první dvě knihy jsem četla asi jen jednou, tohle byl re-reading.
Názor mám pořád stejný - vztah dvou lidí, co neumí komunikovat a zoufale se snaží jeden druhému pořád dokázat, jak se milují (aspoň v tomhle díle). Oba dva nesou znaky jakési podivné sebenenávisti a neempatie ke druhému.
Fakt nechápu, jak se z tohohle mohla zrodit láska. Já bych to spíš popsala jako (sexuální) posedlost. Nějak jim to nevěřím.
Ana mě sice nerozčilovala tolik jako v prvním díle, zato to za ní hravě převzal Christian a Any manipulativní kámoška Kate (ano, zvládla to i za těch posledních pár kapitol před koncem).
Nechyběly zde zas porno scény, Ana se svou VNITŘNÍ BOHYNÍ stále vrcholí už jen z Christianova pohledu a Christianovi pořád z boků visí kalhoty TÍM ZPŮSOBEM a já se začínám trochu nudit.
Ani zápletku s Leilou nenechala autorka gradovat tak, jak bych chtěla.
Snad bude třetí díl trochu akčnější :))
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sídlo hrůzy Sídlo hrůzy](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495431/sidlo-hruzy-xEk-495431.jpg?v=1653071224)
Dobré to bylo!
Nebudu lhát, musela jsem si trochu zvykat na styl autorova psaní - co se hororů a strašidelných baráku týká, jsem zvyklá na Darcy a ta má prostě jiný způsob vyjádření, který se mi čte asi líp.
Místy mě ale mrazilo a hlavně jsem nečekala ten konec. Jak jsem zmínila, Darcy a její happyendy mě asi už hodně ovlivnily, takže tohle byl trochu šok.
Už se těším na další díl!
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465035/knihkupectvi-posledni-nadeje-ymU-465035.jpg?v=1612472130)
Pro mě teda dost těžko uvěřitelný příběh, kdy se z doslova bad boye stane zamilovanej beránek do chudinky z malýho města a to vlastně během cca dvou týdnů.
Nevím, nějak tomu nevěřím.
Sára mě vytáčela, další bláznivka, co je na svůj věk naivní až hanba, s nulovými zkušenostmi s muži a s charakterem Disney princezny.
Meh, už mám dost těchto typů lidí v knížkách. A to Disney (princezny) miluju! Ale do ne-pohádek, které vykreslují dospělé ženy, prosím NE !!
Vlastně už od začátku knihy přesně víte, jak to všechno dopadne a i jak to bude probíhat. Co od začátku knihy, už od přečtení anotace.
Už ani nevím, proč se mi tohle dílko doma vyskytlo :))
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Temné vábení Temné vábení](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458887/temne-vabeni-wkn-458887.png?v=1610226029)
Bylo to celkem dobré, ale hvězdu ubírám za to, že mě děj začal bavit až ve čtvrtině knihy, začátek mi přišel překombinovaný a trochu zmatený a chvilkama mě napadalo, že knihu snad odložím.
Co bych taky vypíchla a co mě rozčilovalo, bylo slovo *flashback*, které autorka použila snad vícekrát, než je zdrávo a pokaždé, co se znovu objevilo, jsem musela kroutit očima. Ale to je asi jen můj problém :D
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Kam se poděla Kam se poděla](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514802/kam-se-podela-iVo-514802.jpg?v=1681318757)
Líbila se mi teda méně než "Chci tvůj život", ale bohatá na zvraty je také. Opět nevím, kdo mi má být sympatičtější z dvojice Whitney a Lauren.
Autorka si dokáže skvěle pohrát s dramatičnem do posledních stránek.
Za mě fakt dobrý a těším se na další knihy, které snad vydá :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jeho balík Jeho balík](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475066/jeho-balik-qyL-475066.png?v=1631527148)
(SPOILER) "Oh shit, here we go again!", už počtvrté jsem zabředla do téhle stupído série a od první stránky jsem poznala, že tu OPĚT máme stejný vzorec (autorky oblíbený, řekla bych): hate to love, on tak trochu nedosažitelný tajemný sexouš, ona typická rajda co ho provokuje od první chvíle, co ho viděla. Hate-to-love, akorát trochu zvráceně. Protože pardon, ale vlastně úplnýmu cizinci v baráku na chodbě u schránek vykládat, že jsem si objednala dildo? :D To i kdybych netušila, co čtu, věděla bych, že je to od P. Bloom tvl. A samozřejmě nesmí chybět až přesladký, neuvěřitelný happyend v podobě těhotenství, případné žádosti o ruku :D
No tak, Penelope, dej už do příští knihy něco jinýho ;)
Mimochodem, nadržená stará babča, kterou známe už z Třešniček, se objevuje i v tomhle díle a perlí více než dřív :D
Taky škoda, že autorka nenechala Lilith po celou dobu sarkastickou, s Liamem po boku pak měkla. Předtím byla aspoň vtipná. Ale jednu hvězdu dávám aspoň za to.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Dospělí a ti druzí Dospělí a ti druzí](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414020/dospeli-a-ti-druzi-hE1-414020.jpg?v=1561122579)
Hrozný. Nechápu, koho tohle mohlo bavit. Měla jsem co dělat, abych se vůbec ke čtení přinutila a jsem neskonale ráda, že už jsem to dočetla. Děs.
![Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň](https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497482/hlad-zizen-izV-497482.jpeg?v=1664451973)
Začla jsem Hladem. Nejlepší povídky: Hlad, Samota.
Nebavilo mě filozofování v povídce Mlžiště. Ostatní povídky mi nijak zvlášť neučarovaly ani ve mně nezanechaly dojem.
Pokračovala jsem Žízní. Hodně komentářů přede mnou tu vyzdvihuje povídku Teufelsloch, ale mně absolutně nebavila a s každou stránkou jsem se modlila, aby už skončila.
Obecně mi část Hlad přišla lepší než Žízeň, ale od Kariky jsem četla už tři mnohem lepší knihy a tuhle jsem si prostě neužila. Škoda.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466010/vikomt-ktery-me-miloval-l2q-466010.jpg?v=1617473802)
Nejdřív jsem viděla seriálovou adaptaci na Netflixu a docela mě překvapilo, že tenhle díl, narozdíl od prvního, se dost lišil. Přišly mi ty jejich vdavky moc urychlené, to jsem si jejich skrývanou touhu víc užívala při seroši teda :))
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Volané číslo existuje Volané číslo existuje](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407825/volane-cislo-existuje-QUm-407825.jpg?v=1556632766)
Líbily se mi asi jen dvě povídky a za ty dávám jednu hvězdu. Zbytek je nuda. A přitom docela zajímavé téma, jen ho autor neumí uchopit tak, aby to bylo čtivý.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Zbořené zámky Zbořené zámky](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506754/zborene-zamky-51B-506754.jpg?v=1669880945)
Tahle série je fakt jízda, jak už tu zmiňuje komentář pode mnou.
Sice bych se asi možná i bez tohohle dílu obešla, předchozí mi jako "konec" stačil.
A snad se můžeme těšit na další generaci EKK! :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Jeho zákusek Jeho zákusek](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458878/jeho-zakusek-hpe-458878.jpg?v=1622712663)
Bloom má ty knihy hrozně stupidní, pardon. A tohle nebyla výjimka. Opět zcela ploché postavy. Žádné gradování děje. Po třech týdnech největší love boom za celej jejich dosavadní život. Přeslazený a zcela nerealistický happyend. Opět vulgární a nadrbaná babča z domova důchodců, co mě fascinovala už v předchozím díle. Nechápu, o co se autorka pokouší prostě.. :D
A nejhorší věta: Už se těším, jak do tebe ty děti budu strkat.
Ble a fuj.
![Dvanáct dní Dashe & Lily Dvanáct dní Dashe & Lily](https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521139/dvanact-dni-dashe-lily-64df09032ad4e.jpg?v=1692338435)
Tohle se mi moc líbilo. První díl jsem četla už asi tři roky zpátky, ale dodnes si pamatuju, že jsem si místy přála, abych už měla dočteno. Tenhle pocit jsem u tohohle dílu neměla, fakt se mi líbil.
A krásně naladí na Vánoce v NYC :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vánoční příběhy Vánoční příběhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457358/vanocni-pribehy-8Tl-457358.jpg?v=1604347317)
Bavila mě jen jedna povídka a to Vánoční koleda. K mé smůle byla hned první, takže jsem zbylých cca 400 stránek už jen trpěla. Nebavila mě žádná další. Navíc jsem u několika povídek ani nezaznamenala, že by byly vánoční.
Jednu hvězdu dávám jen za Vánoční koledu a za obálku.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
Od autorky už jsem četla Vánoční polibek v Notting Hill a ten byl mnohem lepší.
Tohle je neuvěřitelně stupidní. Lara, která se chová jak naivní a hloupá patnáctka a spoléhá se jen na svoji kámošku, která jí přesně radí, jak má se svým životem v oblasti vztahů naložit. Vážně jako.. dokáže se Lara sama oblíknout nebo si uprdnout bez Susie? Nemyslím si.
Hloupá holka, co prostě ani nepochopí, když ji chlap pošle do háje stylem, že potřebuje prostor a odjede si na Vánoce do jiné země s jinou ženou, a stále doufá a nejen, že doufá, ale ona si i MYSLÍ, že jsou pořád ve vztahu.. :D
Ach jo, hlavní hrdinka je teda fakt kráva a hrozně mě rozčilovala, pardon.
No ovšem její kámoška Susie není o moc lepší. "Randí" s Davidem přes půlku světa (UK x USA) cca rok, viděli se naposledy ale půl roku zpátky (takže by se dalo říci, že spolu randili naživo jen 6 měsíců), nyní se najednou octne v NYC, párkrát si spolu vyjdou a vyspí se spolu a ona už očekává, že ji požádá o ruku, že jí koupí zásnubák a ještě kvůli tomu, že to David neudělá, dělá scény?! No to mě pos*r prostě :DD
Další věc, co mi na knize vadilo, byla ta, že je plná jmen celebrit a filmů a seriálů. Jakože autorka se chtěla zviditelnit nebo se někomu zavděčit nebo jak? Proč je prostě celá kniha jako jeden velký a nepovedený product placement?! TRAPAS!
Autorka se musela asi zbláznit, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Ani Vánoce v New Yorku to nevylepšily - a to jich tam bylo pomálu. Místy jsem se přistihla, že zapomínám, že se má děj odehrávat o Vánocích.
A to ani nemluvím o příšerném CZ překladu. Za to tedy nemůže autorka, ale číst Taylor SwiftOVÁ, Margot RobbieOVÁ apod. mě teda hodně bolelo. Ale to je taková ta trapná česká zvyklost, cpát i do ženských zahraničních jmen OVÁ. Jen jsem myslela, že už tenhle přežitek z knih vymizel. No, asi ne. Škoda.
![Pýthie Pýthie](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475877/pythie-ZIA-475877.png?v=1629535334)
Tak já pořád čekala na nějakou zápletku, která celým příběhem (aspoň na chvíli) zamíchá a ona prostě nepřišla.. škoda, děj se odehrával opravdu v jedné jediné rovině a nikam se neposouval.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Poslední gambit Poslední gambit](https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518372/posledni-gambit-cPG-518372.jpg?v=1693482051)
Bylo to celkem fajn, stejně si ale stojím za tím, že nejvíc mě bavil první díl. Tak nějak mi stejně moc nesedí, že by cca 19 letá holka, co skoro nikdy nic neměla, skoro vše rozdala na charitu.
Ale je to jen kniha, takže :)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Drbny z předměstí Drbny z předměstí](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462696/drbny-z-predmesti-X4Y-462696.jpg?v=1610353497)
Vlastně jsem od knihy obecně čekala asi trochu něco jiného.. hlavně jsem myslela, že to bude humorné (asi jsem si měla víc přečíst anotaci), ale ono to tak humorné vlastně nebylo.
Nevěra, umírající manželka na rakovinu.. no uf.
Místy mě trochu vytáčela Frances. Její chování, myšlenky a to její nesebevědomí mě fakt nebavilo číst. Vrchol všeho bylo, když se sousedky s rakovinou prsu, které odebrali obě prsa, zeptala: "Takže máš teď malá prsa?" - Jakože cože, Frances? Co to je proboha za otázku? Šibe ti?
A co mi přišlo teda ale hodně absurdní, tak malé děti, co mluví a myslí jako dospělé. Nevím, možná to bylo jen českým překladem, ale takhle podle mě děti prostě nemluví, rozhodně ne ty 5 leté.
Takový vlažný průměr, nenadchne neurazí.