VercaV

Colleen to prostě umí. Všechny její knížky, co jsou doposud četla, tak jsou plné emocí a tato nebyla vyjímkou. Líbilo se mi, jak to bylo psané z obou pohledů. Bylo to plné zvratů, které jsem neočekávala. To odkrytí parvdy na konci bylo strhující, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Krásný konec na závěr nesměl chybět.
Moc se mi líbilo, jak zde byly postavy z jiné knížky - Miles a Tate. I když si teď uplně nevybavuju, jak byli propojeni, kromě toho že Miles je kamarád Iana, jestli je Ian nějak objevil knize Odvrácená tvář lásky.
Jediné, co mě tam trochu chyblo, tak bylo nějaký popis toho, jaký měli život v průběhu roku než se opět potkali. Jinak moc povedená knížka.

Tak tady vůbec nevím, proč je/byla ta kniha tak vychvalovanána. Chápu, že každému se líbí něco jiného, ale toto je podle mě jen plýtvání stránek. Absolutně o ničem. Vůbec nevím, co to mělo být. Básně o ničem, pokud se tomu vůbec dá říct básně. Líbila se mi ze všech jen jedna, která měla nějaký význam/smysl.
Mám doma "bohužel" i druhý díl, jedinou výhodou, že je to "četba" na hodinu, je to rychlé, protože toho textu je tam pramálo.

Dlouho jsem se ke čtení této knížky chystala až jsem se do ní konečně pustila. Prvních pár kapitol mě tolik nebavilo, až sem si říkala co na ní všichni vidí když má tak vysoké hodnoce. Ovšem pak se to začalo rozjíždět. Od začátku jsem měla tušení, že Jackson nebude tak "svatý" jak se vydával a že to bude mít svoje ale.
Moc se mi líbilo rozdělení na části, že jsme si nejdřív přečetly celý příběh Amber a pak Daphne. Daphne mi bylo líto, ale obdivovala sem ji, že měla plán a Amber jí k tomu pomohla aniž by to tušila. Závěřečná třetí část byla dobře propracovaná, jak vše do sebe zapadlo a každý dostal to co si zasloužil. Amber mi ve finále líto vůbec nebylo, sama byla bezpáteřní což bylo znát i z toho co udělala v minulosti.
Určitě knihu všem doporučuji, i přes ne tolik zajímavý a řekla bych že lehce nudný začátek stojí kniha za přečtení.

Začátek byl dobrý, děj zajímavý. Pak přišlo velké ale. Vyústění zápletky bylo strašně překombinované, zbytečně moc zamotané a nesmyslné a konec byl uplný propadák. Opravdu to muselo skončit, tak jak to skončilo? Stále se rozhoduji mezi 2* nebo 3*, ideálně tak 2,5 protože to byl lehce podprůměr. Nebýt toho zakončení, bylo by to lepší.

Tato kniha se vlemi těžko hodnotí. Je to průmerná kniha, ale s moc dobrým příbehem ale špatným provedením a ukončením. Vadily mi různé styly psaní, chvíli -er forma poté -ich. Postav bylo hodně, ale dalo se na to postupem zvyknout. Líbila se mi Lena, její puberťácké chování a i Jules, i když sem nepochopila proč celé roky Nel ignorovala. Docela mě mrzí jak to bylo zakončeno, celou dobu žádný podezřelý a najednou bum bác vraha máme. A co se stalo s Markem? Těžko říct... Prostě průměr, kdyby se autorka do toho více opřela a dala si o trochu víc záležet mohlo to být super, podklad na to byl.

I poslední díl jsem přečetla jedním dechem. Dokonalé ukončení série. Oproti filmu je zde vše naprosto perfektně vysvětleno a vše do sebe zapadá. I když poslední díl mě trochu zklamal, film patří k mým nejoblíbenějším (spolu s 3. a 5. dílem) ale i tak je naprosto dokonalý. Hodně jsem si oblíbila Lupina+Tonksovou, až mě mrzí, že nedostali více prostoru. Poslední "rozhovor" Harryho s Voldemortem byl dech beroucí. Snad poprvé se mi stalo u knihy, že jsem měla "husí" kůži po celém tělem a slzy na krajíčku.
S posledním dílem mám nutkání zhodnotit celou sérii. Každým dílem jsem si sérii oblíbila víc a víc a uplně jsem ji propadla. Nejoblíbenějším dílem pro mě je třetí, pátý a šestý díl. Naprosto jsem knihám propadla a díky nim jsem to oblíbila ještě více. V knihách je vše vysvětleno a vše do sebe zapadá, což ve filmech některé detaily vysvětleny nejsou. Celou sérii hodnotím na maximum a rozhodně jsem to nečetla naposledy. Kdokoliv se rozmýšlí rozhodně doporučuju.

Myslim, že šestý díl je opět ten nejlepší. Opravdu geniální, nemám slov. Zhltala jsem celou knihu jednim dechem. Je videt, ze Harry uz trochu dospěl, uz není jak neřízená střela. Vše na sebe navazuje a vysvětluje. "Výlety" v myslance jsou dokonalost sama o sobě. Líbí se mi, ze je v knize hodne věnován prostor famfrpalu a taky jeho citům a zamilovanost. Tento dil mě pohltil do deje asi ze vsech předcházejících nejvíce, školní rok byl zdánlivě klidnější a diky tomu se dalo věnovat v ději vice věcem. Těším se na poslední díl.

Třetí díl filmu patří k mým nejoblíbenějším a knížka to jen potvrdila. Styl psani a děj je naprosto jedinečný a originální. Je zde apousta věci navic oproti filmu, je tu vice popsán vztah Siriuse, Lupina a Jamesona.

Výborná kniha od samého začátku. Velice čtivá, hltala sem každé slovo. I když se dal vrah předvídat i tak to bylo velmi napínaví a dobře napsané.

Skvělá knížka. Narazila jsem na ni náhodou a nelituju. Rozhodně mi to otevřelo oči, víc jsem se zamyslela a hodně si toho vzala. Sice některé části jsou až zbytečně rozebírané a zdoulahavé a nudné, ale jako celek je to super. Myslím, že by si ji měl přečíst každý, kdo je ve vztahu nebo mu ty předešlé nevyšly, určitě si z toho každý něco vezme. Líbí se mi, jak jednotlivé jazyky lásky jsou popsány a vysvětleny na příkladu, že je každý může vnímat jinak. Zjistila sem tak, co je můj jazyk lásky (a že to sedí naprosto přesně) tak i přítelův.

Miluju Elle a její styl psaní. Nastavila vysokou laťku u série Off Campus a Briar-U. První dva díly byly dobré, ale neměly ten šmrnc jako jiné knížky. Ale třetím dílem to značně napravila a už tady byla cítit ta "pravá" Elle.
Celé mě to bavilo, nejvíc ze všech dílů. Postava AJ byla skvělá, strašně sympatický a hodný mladík. Líbí se mi, jak se to pořád propojuje, jsou tu i postavy z předchozích dílů. Líbilo se mi, jak AJ našel sám sebe a vyřešil si, co ho trápilo, díky čemuž se mohl posunout dál.
Byla to taková jednohubka, ale sladká tečka na závěr. Nechyběly erotické scény, ani problém ve vztahu. Za mě určitě nejlepší díl série, moc sem si ho užlila. A ten závěr je jen pěkná tečka.

(SPOILER) Tak tato kniha mě velmi mile překvapila. Začala jsem ji číst s tím, že počítám že nebude dobrá. Byla skvělá, strašně mě bavila. Přečetla jsem ji za necelé dva dny.
Děj se těžko popisuje. Líbilo se mi vykreslení posmrtného života. Nevadila mi Bárky povaha, trošku jsem nechápala to jak se chovala ke spolubydlící, nebo to že má nízké sebevědomí, ale nevadilo mi to. Líbilo se mi, jak postupem času se měnila a dospívala, dokázala vzít život do vlastních rukou a být více milá. Ještě by se mi líbil nějaká závěr, ohledně jejího setkání s matkou.
Moc se mi to líbilo, četlo se to samo, taková odpočinková a milá četba.

(SPOILER) No, začátek nuda, zbytečně moc rozpitvvaný každá věc kterou udělala, naprosto zbytečné. Zbytek knížky na tom byl podobně. Často se skákalo mezi jejíma myšlenkami, minulostí a přítomností. V jedné větě se řešilo co zrovna dělá a v další bylo něco z minulosti. Člověk se v tom chvíli ztrácí než si uvědomí, že je děj zas někde jinde. Když došlo konečně k něčemu, hlavní zápletně, něco na co celou dobu čekáte, tak to opět bylo zbytečně zdlouhavé a nudné.
Celkově kdyby knižka byla tak o polovinu kratší rozhodně by byla lepší a zajímavější. Základ byl dobrý, psychycky nemocná psychyatrička po nehodě a velké osobní ztrátě, vidí vraždu. Ale provedení bylo špatné. Tedy aspoň za mě, možná je to i tím, že jsem pár thrillerů a podobných knih už přečetla a některé mi nedaly spát, ale na tento si stěží za týden vzpomenu.

Tak tohle bylo skvělé. Bavilo mě to o něco víc než lattéčka. Sice ze začátku mi chvilku než jsem se začetla, ale pak se to rychle rozjelo a jelo to až do konce.
Jediné co, tak konec byl strašně rychlý. 270 stránek bylo pohodový klidných a pak naráz během 30 stranek drama a konec šmitec. Moc mě bavila Ferna a její ostrý jazyk.
A epilog byl krásný, moc hezky propojené. Těším se na další díl.

(SPOILER) Můžete mi prosím nekzdo říct, proč to má otevřený konec? Že mi tam prosím chybí nějaké stránky, kde je to vyřešené. Prosím.
Jako vážně, nesnáším otevřené konce, obzvláště bez vidiny, že to bude v dalším díle dořešeno. Jinak byla kniha skvělá, hltala sem každé slovo, lehke napětí, střídání minulosti a děje s Annabell a Eriky je vždy super, kratší kapitoly. Erika se výjimečně zas tolik nedohadovala s vedením nebo nedělala toho tolik moc proti všem. Mám ráda její tým a její cit pro věc, například že nevěřila nové člence týmu. Taky, že bylo víc jejího osobního života.
Normálně bych hodnotila plným počtem, i když to bylo slabší než ostatní díly, víc takové klidné, ale to mi vůbec nevadilo. Ale za ten konec nemůžu jinak. Strašně doufám, že další díl bude pokračovat tam, kde to skončilo a ne že se jen jednou větou zmíni jak to dopadlo a jdeme dál. Doufám, že se bude vyšetřovat na posledni vražda v epilogu, záhadný muž v šedém obleku a dotahne se soud do zdarneho konce. Až příliš mnoho otázek na konci knižnky.

Další jednohubka ze série. Knížky od Elle miluju, ale tato série je trochu mimo. Reeda jsem si v prvním díle oblíbila, ted mě přišel takový namyšlenéý a nijaký, stejně tak Darcey. Děj byl rychlý, klasické fráze jak je už u Elle zvykem, problémek na konci ve vztahu a rychlé vyřešení. Normálka. Mohli klidně více rozvinout ten problém s prodejem drog, to bylo taky rychle ukončené.
Takový průměr, doufám že poslední díl bude o něco lepší.

Taková jednohubka, nenadchne, neurazí. Ale špatné to nebylo. Bylo to hodně krátné, děj byl jednoduchý, předvídatelný a stručný, nic co by se nedalo předpovídat. Všechny postavy, ať ty hlavní nebo vedlejší, jsem si docela oblíbila. Moc mě bavila ta jejich trojka z kluku, Gage, Reed a AJ.
Klasická kniha od Elle, pořád stejné erotické popisy a výrazy. Je dobře, že jsem toto četla až po ostatních sériích, kterou s tímto nejdou porovnat. Ale i tak jsem si to užila, rychlé, pohodové čtení.

Moc zajímavá kniha. Zajímavý námět, napsat začátek knihy a pak rozdělit rozhodnutí hlavní hrdinky, co se může stát když se rozhodne tak či onak. Bavilo mě to, moc. Bylo to pohodové a odpočinkové čtení, nic náročného. Postavy pořád stejné, takže se v tom člověk vyznal.
Dva rozdílné osudy na základě rozhodnutí. Oba měly něco do sebe, ale ten s tou nehodou se mi líbil asi víc. Byl záživnější, víc se v něm dělo, kdyžto v tom druhém to bylo takové o ničem, jednotvárné. Líbilo se mi, že oba světy měly podobný konec a celý ten život byl vlastně podobný. Moc se mi líbila Gabby, vůbec bych se nezlobila, kdyby nějaká knížka byla o ní a Hannah se tam objevila jako její kamarádka.
Nevím, jestli mi nevadí, že si vlastně Hannah na konci knihy nevybrala jestli teda na párty zůstane nebo odjede domů, ale to je jen můj "problém" s otevřeným koncem, i když tady je to něco jiného. Občas mě jen nebavilo číst stejné myšlenky podruhé. Celá kniha měla pěknou myšlenku, toho co se může stát na základě rozhodnutí, ten závěr s vesmírem byl skvělý, je to podtrhlo celou myšlenku a směr knihy. Stejně tak to, že všechno to tak prostě má být.

Na knížku jsou se dlouho a moc těšila, ale jsem strašně zklamaná. Příběh je to tak strašně silný až mě o to víc štve to provedení. Nelíbí se mi styl psaní. Bylo to celkově strašně chaotické, přeskakovalo se v postavách a času jak se autorce zachtělo. Dlouho sem nevěděla, kdo je vlastně kdo, jestli je Stanislava ta sestra nebo ta těhotná. Chyběly mi hlubší detaly, například z osvobození. A nelíbilo se mi, jak v knize bylo hodně slov či frází německy.
Bylo to hodně špatné a opravdu jsem z toho velmi zklamaná. Po prvních asi 30 stranách jsem knihu chtěla odložit. Četlo se to pomalu a člověk na to potřebuje asi víc času, ale to spíš dávám za vinu špatnému stylu psaní než příběhu, který mě bohužel vůbec "nevtrhl" do děje, emoce nic.
Jediné co se mi líbilo, tak byla asi poslední 1-12 stránky, kde pojednává o dojmu dočastnosti.