veronika0382 veronika0382 komentáře u knih

Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku Kamin Mohammadi

Tuto autobiografii by si ji měl přečíst každý, kdo miluje Itálii, touží po lásce, zápasí se stresem, kily či je nespokojený v práci. Nakoukněte do Bella figura, nechte se inspirovat a okuste trochu toho DOLCE VITA... Více v mojí recenzi zde v záložkách.

13.07.2018 5 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Cinder a Ella vám ukáže, že prostě pravá láska existuje. Kdekoliv a kdykoliv. Ano, někomu se to může zdát jako klišé. Ale opravdu čtivé klišé! (Já tohle slovo fakt nesnáším, grrr.) Občas to tak i v životě přeci chodí. Navíc se o tom krásně čte. Příběh je vlastně taková pohádka pro dospělé. Rozněžní vás a naladí na pozitivní vlnu. Láska přece i hory přenáší a je třeba pro ni něco obětovat. Pokud tomu ani trošičku nevěříte, tak tuto knihu možná radši nečtěte.

23.04.2018 5 z 5

S každou padající hvězdou S každou padající hvězdou Susan Elizabeth McClelland

Mrazivý, bolestný, hrůzu nahánějící… takový je příběh Sungdžu Lee, kterému se podařilo ze Severní Koreje uniknout.

28.03.2018 5 z 5

Léto u jezera Léto u jezera Hannah McKinnon

Máte rádi společenské romány plné zapeklitých rodinných vztahů, životních zvratů, lásek, letních dní, sesterských pout a starostí každodenního života? Pak je Léto u jezera přesně pro vás :)

08.02.2018 4 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Tak tohle byla duchařina jako vyšitá! Něco takového tu opravdu chybělo a já jsem moc ráda, že mě moje intuice nezklamala. Tušila jsem, že Zimní lidé budou prostě pecka. :-)

30.11.2017 5 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa je právem královnou islandské krimi – to bez pochyb! Už se těším na další díl této série – Černá díra... více v mojí recenzi zde v záložkách :)

02.11.2017 5 z 5

Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl Petr Klíma

Tahle kuchařka je prostě bomba! Jinak to říct nedokážu, protože když mi přišla a já rozbalila balíček, začala jsem knihou listovat, měla jsem pusu dokořán a z ní vycházelo jen udivené: "Wau." Ty fotky, ta barevnost, pestrost, rozlišení pokrmů podle ročních období a hlavně - ty dobroty! .... více v mojí recenzi zde v záložkách :)

17.10.2017 5 z 5

Srdce z kamene Srdce z kamene Simon Scarrow

Jednu hvězdičku strhávám za ten pomalejší rozjezd. Ale jinak nádherný příběh. Dechberoucí, poučný, napínavý, bolestný a nádherný. Takový je vojenský příběh o chlapském přátelství, hrůzách války, o veliké lásce a statečných vojácích. Takový je román Srdce z kamene.... více v mojí recenzi zde v záložkách Knihy na cestách

16.10.2017 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Příběh je prostě nejen perfektně propracovaný do sebemenšího detailu, ale také nádherný, kouzelný a srdce rvoucí.
No, a jen o knize píšu, mám chuť si ji snad přečíst znovu. :) Tak moc byla překrásná! Dopisy, které nikdo nečetl se stávají mojí další TOP knihou a já si ji řadím do mojí TOP pětky. Škoda, že u nás od autorky Iony Grey nevyšlo více knih. Snad to nakladatelství brzy napraví.

14.09.2017 5 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Co to jako bylo? Ten konec? Ti Royalové nás prostě zničí! Okamžitě potřebuju třetí díl :D Nesnáším čekání :-(

26.08.2017 5 z 5

Ztracená Ztracená Anna Ekberg

Vše bylo tak zvláštně zamotané, napínavé, že to člověk prostě nemůže vydržet a musí číst a číst. ... více v mojí recenzi zde )

23.01.2017 5 z 5

Sběratelka parfémů Sběratelka parfémů Kathleen Tessaro

Neuvěřitelně čtivý životní příběh dvou oslnivých žen, se kterými se osud nemazlil, plný pohřbených tajemství a dávných vzpomínek.... více v mojí recenzi zde :-)

25.11.2016 5 z 5

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Krásná kniha plná lásky, která přežila obě světové války. Plná odhodlání, touhy a chuti nevzdávat se ani když jste desítky let odloučení. Doporučuji :)

25.10.2016 4 z 5

Máš mě vůbec rád? Máš mě vůbec rád? Fausto Brizzi

Kdo jste si zamilovali 100 dni stesti, musite si ji proste precist :-) Objevuje se zde hodne postav ze 100 dni stesti a dej se trosku prolina, nebo spise ukazuje co bylo pote. Vystupuje zde Umberto, nejlepsi pritel Lucia ze 100 dni, i jeho zena Paula a hlavne obchudek Klaboseni s milym Massimilianem :-) Smala jsem se, plakala stestim, ale i smutkem.... V knize je zase tolik zivotni moudrosti, ze se to neda popsat :-) Kraaasa :-) Více v mojí recenzi zde na databazi....

11.05.2016 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Výborný silný příběh..... přečteno jedním dechem. Dokonce i konec velice překvapil. Opravdu všem moc doporučuji.

11.02.2016 5 z 5

Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Řecká ruleta – Příběhy lidí v nejisté době Pavla Smetanová

Kdo miluje Řecko jako já a zajímá ho jak to tam vlastně chodí, měl by mít knihy od Pavly jako povinnou četbu. Řecká ruleta je na rozdíl od ostatních velice vážná, ale zase hodně poučná a ukáže nám vše v pravém světle ...... Držím "mému" Řecku a hlavně úžasným a stále milým Řekům palce at je vše co nejdřív už jen lepší a lepší .......

15.09.2015 5 z 5

666 duší 666 duší Emília Dalekorejová Beňová

Čtení jsem si užívala a náramně se bavila. Jiskření mezi hlavními hrdiny je od prvních stránek do očí bijící a vy se budete nejednou při čtení červenat. Vivien je trošku naivní mladá žena, bez životních zkušeností. Adrien je, vlastně na to jak je temný a zlý, tak moc sympatický a navíc krásný, že jsem hltala každou řádku, ani jsem se nenadála a byla na konci knihy. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :-)

09.10.2024 5 z 5

Léto na Santorini Léto na Santorini Sandy Barker

Soukromá jachta s několika cizími lidmi, kapitán, který zná všechny ostrovy v okolí Santorini, osamělá žena a pohledný muž. No nezní to jako letní klišé? Ale víte co? Ono to tak úplně klišé není, protože díky knize poznáme mnoho řeckých ostrovů. Já se strašně bavila, protože většinu těch ostrovů znám osobně a číst o nich, jako bych na nich byla znovu. Měla jsem se prostě u čtení báječně. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

21.07.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

(SPOILER) Před týdnem jsem dočetla tuto knihu a stále na ni myslim. Na Mattyho, na jeho osud. Kdo mě sledujete, víte, že jsem si knihu chtěla přečist hned jak vyšla. Bohužel se na ni dostalo až po jeho smrti.
Matthew Perry měl těžke dětstvi a traumata z něj si nesl do dospělosti, diky tomu zacal holdovat alkoholu, později opiatum, zničil si zdraví. Ale zároveň byl Chandler. Opravdu byl jako on,a jak sam rikal, role Chandlera byla napsana podle nej. Take se schovával za vtípky a z vážnych či trapných situaci vybruslil vždy nějakou hláškou. Jenže Chandler doma potaji nepil a nebral pětapadesát Vicodinů denne a nebyl sám. Občas mě v knize štval, jak nedokázal abstinovat a vydržet. Ale hlavně mi ho bylo strašně lito. Je to smutná autobiografie. Poslední roky abstinoval a snažil se pomáhat. A já se ptám proč se to muselo stát? V poslední kapitole své knihy píše o Batmanovi, jak vysílá signály, když se něco děje. On byl Mattman. A tyden před svou smrtí vydal na svem instagramovem učtu tolik signalu, proseb o pomoc? Ne
Někteří to tam píší. To si toho nikdo z jeho blizkych nevšiml? Je to fakt do očí bijící, něco se dělo. Nejdřiv samé příspěvky okolo knihy a pak série Batmanovskych signalu. A poslední ve vířivce... Kéž bychom ty signály videli dřív. Kéž bychom je pochopili přesně. Už se nikdo nedozví jak to bylo, co nám chtěl říct. Je to strašně smutné.
Hodně lidem jsi pomohl, celý svět tě miloval. Snad jsi tam konečně šťastný. REST IN PEACE dear Matty

19.05.2024 5 z 5

Desetkrát a dost Desetkrát a dost Scarlett Wilková

Kniha se čte dobře, svižně, děj utíká a popis řeckého putování a pravé lásky k němu, zní skutečně a věrohodně, takže jsem si ho užívala. Scarlett se snaží být vtipná a občas se jí to i daří. Pokud milujete Řecko, nemáte velká očekávání a nevadí vám číst o single šedesátnících žijících v Čechách, pak si knihu určitě pořiďte. Je oddechová, jednoduchá, občas i zábavná a určitě si čtenáře najde. Ale autorku prosím, ať se vrátí k původnímu žánru, ten je mi bližší a v něm je skutečně jedinečná. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :-)

18.02.2024 3 z 5