veronika0382 veronika0382 komentáře u knih

Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

Příběh je prostě skvělý. Je poutavý, výborně zpracovaný, dojemný a je prostě ze života... více v mojí recenzi zde v záložkách :-)

09.05.2017 5 z 5

Já, voják v Afghánistánu Já, voják v Afghánistánu Pavel Stehlík

Bohužel jsem čekala vyprávění vojáků o tom, co se jim v Afghánistánu přihodilo, jak se jim tam žilo a jak vše probíhalo. Ale místo toho se mi do rukou dostalo něco jako diplomová práce o tom, co je válka, proč vznikla, kdo jsou váleční veteráni nebo také o vzájemné provázanosti politiky a ozbrojené moci.

Možná bude kniha Já, voják v Afghánistánu zajímavější pro muže a osoby, které se v této sféře pohybují. I přesto, že mě knihy a filmy na toto téma zajímají a baví, tohle nebyl můj šálek kávy.

05.05.2017 2 z 5

Abája Abája Michel Rauch

Abáju by si měl přečíst každý. Aby lidé věděli, jak to také chodí a co vše se děje okolo nás. Je to velice emotivní, silný příběh, plný slz, teroru, bolesti a násilí. Ale také odhodlání nevzdávat se, chuti žít a jít dál.

05.05.2017 5 z 5

Barvy lásky Barvy lásky Monika Wurm

Tato kniha je pro mě velikým překvapením! Byla opravdu skvělá a mate svou sladkou obálkou a anotací! Je to román plný bolesti, otroků, vražd, znásilňování, lidské krutosti, ale také víry v lepší budoucnost.... Těším se na druhý díl :-) více v mojí recenzi zde v záložkách :)

02.05.2017 5 z 5

Večery v Umbrii Večery v Umbrii Marlena de Blasi

Knihu by si měl přečíst každý, kdo má rád italské jídlo, italský jazyk (protože je kniha plná jejich slovíček, vět i celých rozhovorů v italštině) a také Italy jako lidi. Ze stránek doslova sálá užívání si života a přátel… Tím dalším co kniha obsahuje, jsou lidské příběhy. Vyprávění životů čtyř žen, které to neměly lehké. Postupně se nám každá svěří, jak vyrůstaly, jak přežívaly – někdy v chudobě, někdy lépe, jaké měly touhy, zklamání a naděje… více v mojí recenzi v záložkách :)

28.04.2017 4 z 5

Dům na prahu noci Dům na prahu noci Catherine Banner

Román, ze kterého budete mít příjemný pocit, že jste přečetli něco důležitého. Něco plného životní moudrosti, dobra a určitého poselství. Krásná italská rodinná sága, která popisuje celých sto let žití jednoho ostrova, odříznutého od pevniny... více v mojí recenzi zde v záložkách.

19.04.2017 4 z 5

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Skutečný příběh, tentokráte z úplně jiného pohledu.... více v mojí recenzi zde v záložkách :-)

11.04.2017 5 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Krásný, romantický, milý, mýtický a hodně zvláštní román, který vás pohladí po duši.... více v mojí recenzi zde v záložkách :)

06.04.2017 5 z 5

Spáčův hrad Spáčův hrad Barbara Erskine

Já vám nevím, jsem z ní taková rozpačitá :-/ Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Nakonec dala tři. Ale ten zdlouhavý, rozvleklý děj, hrůza. Jako nápad a zápletka je skvělá, děj také. Ale kniha mohla mít o polovinu méně stran. Byla strašně zdlouhavá. Minulost a ta část s bojováním mě nebavila vůbec. Nemohla jsem se vůbec ze začátku začíst. Nakonec vše nabralo rychlý spád až při posledních 100 stránkách. Takže kdyby měla místo 457 stran nějakých 300 stran, tak by rozhodně byla o dost lepší. Ale děj a nápad chválím. Ta propletenost minulosti s přítomností byla opět skvělá.

31.03.2017 3 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lynne Barrett-Lee

Vyprávění opičí dívky, běhající džunglí po čtyřech, vás zasáhne už jen proto, že je skutečný. Napínavé, neuvěřitelné, skvělé ... více v mojí recenzi zde v záložkách :-)

21.03.2017 5 z 5

Deník 1938–1945 Deník 1938–1945 Helga Hošková-Weissová

Pravdivý, syrový, neupravený Deník Helgy Weissové, který si psala během války v Praze a později v Terezíně je neobvyklý pohled dětskýma očima na válku. Měl by si ho přečíst každý. Více v mojí recenzi v záložkách zde :)

21.03.2017 5 z 5

Oko za oko Oko za oko Jenny Han

Příběh je velice čtivý, zhltla jsem ho za jedno nedělní odpoledne. Jen ten závěr mě trošku zklamal - i když chápu - pokud se chystají další díly, tak to byl nejspíš záměr. Prostě vás to donutí si koupit další díl, protože - předpokládám, v něm bude teprve to rozuzlení.... více v mojí recenzi zde: https://knihynacestach.blogspot.cz/2017/04/oko-za-oko.html

14.03.2017 4 z 5

Láska v Římě Láska v Římě Mark Lamprell

Láska v Římě je moc úžasná, milá oddychovka, která byla opravdovým balzámem na moji duši. Jsem prostě nadšená. Přesně takový příběh tady chyběl! ........ více v mojí recenzi zde v záložkách :-)

13.03.2017 5 z 5

Zázraky z nebe Zázraky z nebe Christy Wilson Beam

Doporučuji! Když jsem dočetla knihu, hned jsem si pustila filmové zpracování, které bylo podle této knihy a života rodiny natočeno. Jak už to tak bývá – kniha je o něco lepší než film, ale obojí je výborné. Na zfilmování se vám určitě bude líbit konec, kde jsou rodinné záběry skutečné rodiny Beamových, včetně domu, zahrady a toho osudného stromu. „Ti, kteří věří, vysvětlení nepotřebují. Těm, kdo nevěří, žádné vysvětlení nepomůže.“

13.03.2017 5 z 5

Einstein & Einstein Einstein & Einstein Marie Benedict (p)

Příběh geniální ženy, jejíž světlo zaniklo v ohromném Albertově stínu .... Mimochodem Einstein jako chlap mě hrozně štval! Byl to neskutečný sobec. .... Více v mojí recenzi zde :)

03.03.2017 4 z 5

I viděl Bůh, že je to špatné I viděl Bůh, že je to špatné Otto Weiss

Jednoduchý příběh, který zlehka nastíní, s trochou ironie, vše co se v ghettu odehrávalo. Jsem ráda, že jsem ho četla. Přidává mu na hvězdičce už jen to, od koho pochází, kde se našel a celý původ novely. .... Více v mojí recenzi zde :)

27.02.2017 4 z 5

Lovci duchů Lovci duchů Neil Spring

Záhadný a mrazivý příběh opírající se o skutečné události doporučuji všem, kteří mají rádi toto téma. ... více v mojí recenzi zde :)

24.02.2017 4 z 5

Malíř vzpomínek Malíř vzpomínek Gwendolyn Womack

Kniha je tak krásná a tak jiná než ostatní. Má nádhernou obálku, jedinečný a výborný děj, který si musíte zamilovat. Já jsem ještě teď neskutečně nadšená. ... více v mojí recenzi zde :)

15.02.2017 5 z 5

Čtení z kávové sedliny Čtení z kávové sedliny Eve Makis

Skvělá oddechovka, kterou by se měl přečíst každý milovník Řecka :-) Dýchá tam na nás totiž z každé stránky :-)

09.02.2017 4 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Narodili se, aby přežili je neuvěřitelně silný, skutečný příběh plný bolesti, hladu, ztráty blízkých, odvahy, ale také chutí žít a přežít....... více v mojí recenzi zde :)

08.02.2017 5 z 5