VeronikaZ komentáře u knih
Rovnou přiznám, že knížku jsem si pořídila kvůli růžovoučké, blýskavé obálce a hygge v názvu. A četla jsem jí, když jsem chtěla růžovoučký, jednoduchý příběh se spoustou svíček a teplých ponožek. Když autorka potřebuje posunout děj, moc se s tím nemaže a prostě to udělá. Také si myslím, že z toho šlo vyždímat trochu víc, ale kolem dokola knížka splnila očekávání.
Nové postavy mě příliš nebavily a má spřízněná duše Josef rozhodně nedostala prostor, který si zaslouží.
Myslela jsem, že už pana Pratchetta nemůžu milovat víc a pak jsem přečetla Podivný regiment. A jde to. Naprosto fantastické téma i zpracování.
Doporučuji číst s kávou. :)
The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid.
Druhý díl Winternight trilogie je svižnější, než první, ale pořád naprosto skvělý, jestli ne lepší. Omládla jsem při ní minimálně o deset let, z Morozka šla do kolen, hypnotizovala stránky a po poslední stránce nemohla rozčilením ani spát.
Naprosto fantastický komiks nejen o životě žen v Maroku. Na několika stránkách poukazuje na řadu problémů, zanechá hluboký dojem a přitom nakonec vyznívá optimisticky.
První dvě knihy z Kingsbridge jsem hltala. Ohnivý sloup sice zajímavě popisuje boje o anglický trůn, ale spíš mě trochu zklamal. Kingsbridge se dotýká jen okrajově a řada pasáží, zejména z námořních bitev, mě nebavila. Navíc Margery, byť zamýšlená jako kladná postava, mě rozčilovala od začátku až do konce.
Skvělá knížka o cestě skupinky hrdinů. Geralt jako vždy občas na facku a Yennefer mi lezla na nervy i na těch pár stránkách. A jako přidaná (a nejzábavnější) hodnota Marigold, Zoltan a hlavně charismatický Regis, který doufám dostane hodně prostoru v dalších dílech.
Milá? Mně od poloviny svíralo u srdce a brečela jsem na každé druhé stránce, takže ne, milá opravdu není.
Tentokrát mi přišla "nejzábavnější fantasy" podstatně vážnější, přesto pořád Úžasná.
Garp mi lezl na nervy. Jeho životní styl, postoje, ufňukanost, přechytralost... Ani se mi nepovedlo v knížce najít nějaký opravdový děj.
Možná za pár let...
Překrásné, autorka to se slovy opravdu umí. A každý z příběhů dojemný.
Rozhodně vždycky ocením cokoliv protiválečného. Ale tohle ne a ráda bych se vrátila na gympl a našemu češtináři omlátila knížku o hlavu.
Sto padesát mužských postav, asi tři vtipné věty (zvládla jsem to do poloviny) a všechny ženské postavy degradované jen na svoje prsa a pohlavní orgány. I příběh samotný je zmatečný a se spoustou balastu. Škoda, že se toho nápadu neujal někdo, kdo není ***.
Ač jsem feministka poměrně radikální, tohle bylo zlé.
1. Kostrbatý překlad, spousta chyb. A u knihy o feminismu opravdu nemuseli přechylovat.
2. 50% oslovených žen nemá co říct
3. 40% to vyjádřit neumí
Naprosto nádherná knížka o obtížné pouti, na kterou se v posledních letech vydala spousta zoufalých lidí. Byla jsem smutná, jak krásné země jsou ničené válkami. Přiměla mě přemýšlet, nebylo těžké představit si sebe v pozici uprchlíka.
Knížce dávám jen 4*, protože jsem za celou dobu čtení nenarazila na postavu, která by mi byla sympatická - v nejlepším případě mi jich bylo líto. Možná to ale byl záměr.
“Národy jsou tou největší pošetilostí, kterou smrtelníci kdy vynalezli. Žádný člověk není cennější než jiný, ať je odkudkoli.”
Kniha, kterou by si měl přečíst každý. Jedna z dějových linií vykresluje, obávám se, že naší budoucnost - snad jen víc vzdálenou. Signe mi byla velice blízká, obzvlášť myšlenka, že v dnešní době by se měli zodpovídat lidi, kteří si dítě přejí, než ti, co ne.
Fantastické, poetické, jeden z nejpěknějších knižních světů. Noční cirkus bych opravdu ráda navštívila. Jen děje nebylo tolik, aby si kniha zasloužila 5*.
Ze série asi zatím nejslabší, vyšetřovatelé se moc dlouho točí ve slepých uličkách a Malin mi čím dál víc leze na nervy.