veru_nedvedova veru_nedvedova komentáře u knih

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout. Skvělé, skvělé, skvělé.

28.06.2018 5 z 5

Tohle jsem měla napsat v přítomném čase Tohle jsem měla napsat v přítomném čase Helle Helle (p)

Kniha nenadchne ani neurazí. Příběh se čte velmi rychle, ale pořád očekáváte, že to začne trochu gradovat. Ale to se nestane. Je to obyčejný příběh, kde je všechno, ale zároveň nic.

29.03.2018 3 z 5

Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Knihu jsem si pomalu dávkovala a užívala si každou stránku, každou větu, každé písmenko. Hrozně se mi líbil začátek, jak jsem se pomalu dozvídala co se vlastně stalo. U vyprávění kapitol se střídají postavy a doba, kdy se děj odehrává.
Zařadila bych to mezi lehčí thrillery.

28.03.2018 5 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Tuto knihu jsem začala číst z důvodu, že to byl úkol, část zápočtu do školy. Musela jsem si vybrat beletrii, kde hlavní hrdina bude mít nějaké postižení.
Musím říct, že já čtu neustále knihy, které vám drásají nervy. A tato dětská kniha mě rozložila mnohem víc, než jakýkoliv thriller.
Kniha se lehce četla a přitom vás vtáhla do děje tak moc, že jste nedokázali přestat.
Jediné co bych autorce vytkla jsou zdrobňování jmen. Pamela = Pamča. Vždy jsem z toho měla husí kůži.

26.03.2018 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Detektivky moc nečtu, ale tato ve mně zanechala neuvěřitelné pocity. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Po celou dobu čtení jsem se nemohla dočkat konce, až konečně zjistím, kdo je vrah.

06.03.2018 5 z 5

Autismus & Chardonnay Autismus & Chardonnay Martin Selner

Martina Selnera jsem si zamilovala. Užívám si jeho styl vyprávění a humoru! Díky bohu, za to, že píše blog! Nutně potřebuji víc jeho textů!
Knihu každopádně doporučuji. Vtipným způsobem vás seznámí s autismem, i přesto, že to není vůbec lehké téma.
Co kapitola ,to velká myšlenka! Úžasné. :)

07.12.2017 5 z 5

Na konci samoty Na konci samoty Benedict Wells

Tolik krásných myšlenek v jedné knize!

16.11.2017 5 z 5

Hilda a kamenný les Hilda a kamenný les Luke Pearson

Nejsladší a nejdokonalejší komiks. Tuhle skvělost prostě musíte mít v knihovně. Věřím, že dítě Hildu bude milovat, ale dospělý čtenář si to užije víc :)

23.10.2017 5 z 5

Kočičí host Kočičí host Takaši Hiraide

Pohodové klidné čtení. Nějak extra se za to ale nepřimlouvám. Určitě si to najde své příznivce.

18.10.2017 3 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Neuvěřitelná kniha s neuvěřitelnou myšlenkou. Určitě doporučuji a po té, co dočtete knihu se mrkněte na seriál. Teď mě asi všichni ukamenujete, ale seriál je o něco málo lepší. Je v něm toho mnohem víc. Ale možná to je tím, že jsem seriál viděla jako první. Každopádně tato kniha by vám neměla chybět v knihovně. Jde z ní mráz po zádech. Doufejme, že se nám tohle nikdy nestane. Prosím, běžte volit! :D

18.10.2017 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Moje první kniha od tohoto autora a musím říct, že jsem z ní lehce vykolejená. Příběh mě velice pohltil a pořád si to musím přehrávat dokola.
Je to velmi kvalitní literatura a opravdu nechápu, proč jsem si s autorem začala až teď.
Všechny knihy sem, prosím!

05.10.2017 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Paráda! Třeštíková nezklamala. Čtení knihy jsem si neuvěřitelně užila. Skvělá zápletka, skvěle propracované postavy, skvěle volený jazyk.
Miluju její otevřené konce :)

03.10.2017 5 z 5

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu Pojď sem, ať ti můžu dát pusu Griet Op de Beeck

První půlka byla vážně super! Bylo to vtipné a milé. Ale druhá část knihy už mě vůbec nebavila a musela jsem se do čtení nutit.

03.10.2017 3 z 5

Francouzská jízda Francouzská jízda Ivana Peroutková

Tato kniha mě nečekaně, ale příjemně překvapila. Je napsaná krásnou češtinou. Až tak jako básnicky a to bych v tomto žánru nečekala.
Krásný příběh o slečně, která se sama protlouká Francií. Miluju to!

30.08.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Pohodové letní čtení. Akorát už mě občas trochu nudilo číst příběh po druhé. Sice to bylo odlišné, ale bylo toho už trochu moc.
Každopádně se k autorovi určitě někdy vrátím. Čte se to opravdu lehce a bez námahy :)

28.08.2017 3 z 5

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Příběh, který vás rozesměje i rozpláče. Strašně moc se mí líbí, jak to je napsané formou dopisů. Čtenář má pak pocit, že si Charlie povídá opravdu s ním. Hned jak jsem knihu dočetla podívala jsem se i na film a musím říct, že je to hodně podobné a opravdu můžu jen doporučit. Jak knihu tak film.

15.08.2017 4 z 5

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Skvělá kniha! Člověk má zase o čem přemýšlet. Trochu mi to připomíná Proměnu od Kafky. Fakt pecka!

15.08.2017 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Skvěle napsaná kniha. Ráda čtu knihy na téma druhé světové. Myslím si, že každý by měl přečíst minimálně dvě knížky ročně na toto téma, aby si připomněl jaké to tu bylo. Tahle knížka vás zasáhne a nepustí.

24.07.2017 5 z 5

Náklaďáky Volvo Náklaďáky Volvo Erlend Loe

Nemohla jsem se do knihy vůbec začíst. První díl byl od dost lepší.

12.07.2017 2 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Čtivé a opět krásné. Akorát jsem měla občas problém se do toho začíst. První díl byl tedy o něco málo lepší, ale k této autorce se určitě vrátím. Ikdyž teď si od ní dám pauzu.

01.07.2017 4 z 5