Verunka289 komentáře u knih
-------------------Pozor, příspěvek může obsahovat SPOILER--------------------------------------
Moc se mi líbila postava mladého Martina Servaze, asi mě bavil víc než ten stávající :) Zápletka byla výborná, některé zvraty byly hodně překvapivé, ale teda ten konec s dopadením a osudem pachatele autor vyloženě pokazil, zkazilo mi to celý dojem z knížky a ubírám proto hvězdičku. A taky teda ve všech knížkách se s pachatelem setkáváme hned na začátku, takže i zde jsem už po pár stránkách přesně věděla, kdo bude na konci dopaden...
Pozor, příspěvek obsahuje SPOILER
Ze začátku jsem si myslela, že knihu ohodnotím velmi kladně, nápad s takovým přetechnizovaným domem, záhadným architektem, vraždou z minulosti, pohřbenou manželkou a synem přímo někde v domě se mi hodně zamlouval.... Pak se mi dokonce i docela líbilo, že Emma byla chorobná lhářka a všechno si jen navymýšlela.... to bych ještě brala. Ale to, že špatný byl nakonec Simon, to jsem tedy nepobrala vůbec. Hlavně jak by se vůbec mohl napíchnout do tak super bytu, který byl skvěle technicky zabezpečený? Nedávalo to moc smysl.... A pak se nakonec nevyšetřovalo ani jeho úmrtí.... v bytě zemřou 2 lidi stejným způsobem a ani se to nevyšetří?
A ani smrt Edwardovy první ženy a dítěte nebyla kdoví jak vysvětlena....
Začátek skvělý, konec už takový úspěchaný, nedotažený....
Kniha byla hodně napínavá, bavila mě a přečetla jsem ji na mě bleskovou rychlostí (za 2 dny), mám tyto překvapivé konce moc ráda.
Na druhou stranu si ale říkám, že už začínají být tyto psychologické thrillery jeden jako druhý.... Dívka ve vlaku, Balíček, Dřív než půjdu spát, Za zavřenými dveřmi.... a teď Žena v okně. Všechny tyto knihy mi přijdou poměrně dost podobné. Přesto je my čtenáři ale stále vyhledáváme a stále nás baví.
Jedna z těch strašidelnějších ze série Stopy hrůzy, a to i po letech :)
Knihy pana Hartla se čtou velice snadno, člověk nemusí ani moc přemýšlet, takže pro mě ideální četba třeba do vlaku. Nápad na rozdělení knihy do dvou pohledů se mi líbí, samotný obsah a děj už ale tolik ne. Jsem už dost znechucená z toho, jak jsou si ve všech knihách lidi nevěrní, chvíli milují toho, chvíli zas někoho jiného. Nemyslím si, že by skutečný život takový byl - alespoň můj tedy ne.
SPOILER
A to, že se Veronika dá dohromady s milencem své matky nebo že se Jáchym zamiluje do bývalé přítelkyně svého "skorošvagra", tak to už mi přijde spíš z oblasti sci-fi.
Neuvěřitelně krásná a milá knížka o tom, jak se člověk může změnit a z morouse se může stát šťastný člověk :)
Množství postav ani přechody v čase mi vůbec nevadily, naopak mám tento styl ráda, protože to udržuje moji pozornost. Knížka se mi líbila moc, na léto úplně ideální oddechovka.
S množstvím postav ani s přeskakováním v čase jsem neměla žádný problém, orientovala jsem se poměrně snadno a navíc mám takový styl psaní i docela ráda, protože udržuje čtenáře neustále ve střehu.
Jinak ale musím říct, že nějak extra mě kniha neuchvátila, vysvětlení mohlo být daleko zajímavější.
Po přečtení Netopýra a Švábů jsem si myslela, že Nesbo nebude autor, kterého bych vyhledávala. Červenka a teď i Nemesis byly ale výborné knihy, takže jsem moc ráda, že jsem vytrvala.
Moc ráda se bojím, takže tato kniha pro mě byla správná volba :) Nejlepší asi Zánik domu Usherů a Černý kocour.
Strhující závěr celé série! Poslední díl mi přišel už hodně překombinovaný a konec zcela nečekaný, ale i přesto dávám 5 hvězdiček, protože jsem se prostě nemohla od knížky odtrhnout :)
Geniální kniha! Pro mě něco úplně nového, neokoukaného! Závěr se mi líbil takový, jaký byl.... Nevím, jestli mě pokračování spíš nezklame.
Knížka se mi moc líbila, přečetla jsem ji bleskovou rychlostí... četla jsem všude... v posteli, ve vlaku, ve vaně :D
Jsem ale alergická na postavu Cathy. Nelíbilo se mi, jak se chovala ke každému muži, jak je neustále střídala a každou chvíli milovala někoho jiného. S každým si jen hrála a když pak chtěl víc, strašně se tomu divila...
Jsem zvědavá na další díl!
Pro mě bohužel obrovské zklamání! Ale je to způsobeno hlavně tím, že jsem čekala, že se budu u čtení příjemně bát a to se nestalo....
Pokud bych neznala Kateřinu z TV a Instagramu a nepřečetla si sem tam něco o jejím životě, asi by mě kniha úplně minula a upřímně by mě ty texty ani nebavily. Některé jsou za mě jen změtí náhodných slov. Když si pak přečtu verše o její matce, otci, babičce, tak se mě to samozřejmě dotkne, ale je to jen díky tomu, že znám její příběh. Kdyby to byla jen nějaká náhodná kniha, kterou si půjčím v knihovně a o autorovi nic nevím, ani to nejspíš nedočtu. Mnohem větší přidanou hodnotu mají texty, které autorka sama recituje. Když to takto čtu sama, nic mi to neříká.
Kniha měla dle anotace obrovský potenciál. Napíšeš špatnou recenzi na knížku a najednou se ti začnou dít divné věci? Přišel tě autor knihy potrestat? Super, sem s tím!
Ale bohužel, v podstatě 3/4 celé knihy za mě byla naprostá slátanina, změť nějakých Emminých myšlenek, děj strašně překombinovaný. Zajímavý mi přišel až úplný závěr, kde se konečně začalo dít něco zajímavého a napínavého. Taylor Adams asi nebude autor pro mě....
Po úžasném druhém díle opět trošičku sešup dolů. Určitě čtivé, napínavé, ale bohužel až příliš překombinované a místy dost nelogické. Romantická linka Avery a Jameson nezajímavá, spíš až zbytečná, neměla tam žádný smysl.