Vidlička Vidlička komentáře u knih

Naučné stezky a trasy - Praha a Středočeský kraj Naučné stezky a trasy - Praha a Středočeský kraj Karel Drábek

Pro inspiraci určitě fajn!

04.11.2017 3 z 5

Sestřelen Sestřelen František Fajtl

Nejenže je pan Fajtl odvážný a čestný člověk, ale navíc je i dobrý vypravěč a spisovatel. Já osobně oceňuji na knize, samozřejmě kromě obsahu, i styl, jakým je psána. Je vždy příjemné začíst se do češtiny lidí narozených za první republiky.

01.11.2017 4 z 5

Japonské továrny na smrt: Japonská biologická válka 1932-1945 a její americké utajení Japonské továrny na smrt: Japonská biologická válka 1932-1945 a její americké utajení Sheldon H. Harris

Nejen Němci byli "ti špatní", aneb rasová genocida, koncentráky a biologické zbraně v japonském provedení. Každopádně zajímavá kniha o tady ne tak probíraném tématu. Samotnou knížkou jsem se malinko prokousávala, ale asi proto, že jsem jí četla v létě u vody... Nicméně rozhodně doporučuji!

31.10.2017 4 z 5

Soukromý život předsedy Maa Soukromý život předsedy Maa Li Čchi-suj

Zasvěcený pohled do zákulisí života, soukromí a zdravotního stavu jednoho z nejvýznamnějších masových vrahů 20. století. Nenechte se zaskočit přehršlí čínských jmen, autor píše i pro "zápaďáky" a připomíná kdo je kdo, takže se neztratíte. Rozhodně doporučuji!

Námluvy pana Pipa Námluvy pana Pipa Stanislav Holý

Já si vždycky kreslila ty srdíčka s labutěmi, co jsou na přebalu :-)

Houpací pohádky Houpací pohádky Alois Mikulka

Snad nejoblíbenější pohádky mého dětství! Neohrané, neotřelé a po princeznách ani stopy - naopak zde je hlavní postavou třeba zedník nebo vášnivý čtenář. Krása střídá nádheru.

31.10.2017 5 z 5

Biskup na Skálholtu (III. a IV. díl) Biskup na Skálholtu (III. a IV. díl) Guðmundur Kamban (p)

Ačkoliv je kniha z atraktivního prostředí Islandu, tak do mého vkusu se netrefila. Příběh je spíše psychologický než akční, což by nebylo na škodu, ale znáte to - neurazí, nenadchne...

27.10.2017 2 z 5

To nejlepší z levné kuchyně To nejlepší z levné kuchyně Erich M. István

Moje nevysychající inspirace!

Pivní kuchařka Pivní kuchařka Jiří Marhold

Dávám jen tři, protože je mi prostě líto lít ho do jídla... :-)

Úsporná kuchařka Úsporná kuchařka Anuše Kejřová

Moc se mi líbí, kromě samotné starobylosti knihy (taktéž v salátoidním vydání), jak radí hospodyňkám začátečnicím, jak hospodařit se surovinami klidně i celý týden, aby jí jídla "navazovala" a přesto muži nepřipadala stejná. Inspirující!

Vegánska kuchárka Vegánska kuchárka Matúš Ritomský

Nikdy není dost veganských kuchařek. Už jen pro tu inspiraci pro ty "chytré" z nás, kteří si myslí, že už nic nového nevymyslí :-).

24.10.2017 5 z 5

Hrníčková kuchařka - sója a sójové maso bez vážení Hrníčková kuchařka - sója a sójové maso bez vážení Jiří Janouškovec

Sója - mňam mňam!

Vaříme a pečeme bez vážení Vaříme a pečeme bez vážení Jaroslava Pechová

Moje první vlastní kuchařka - a šlo to bez připálení! :-)

Keltská lidová kuchyně Keltská lidová kuchyně Joanne Asala

Kdo se chce dozvědět a vyzkoušet si, jak vařili Keltové (a leckde vaří dodnes), tak tuto knihu a vařechu šup do ruky! Skutečně hezká kniha a dobrý nápad.

Česká kuchyně pro každého Česká kuchyně pro každého Jitka Höflerová

Název mluví za vše. Navíc spoustu zavařovacích receptů!

Výšivky Výšivky Mária Čižmarovičová

Překrásné výšivky krok za krokem i pro ne zcela pokročilé. Tak jehlu honem do ruky!

Vyšívání - galerie stehů Vyšívání - galerie stehů Lucinda Ganderton

I začátečník v těžších a jemu neznámých stezích se chytal! Krásně zpracovaná knížka, která musela dát spoustu práce, stejně jako samo vyšívání. Doporučuji!

Slovník filozofických pověr Slovník filozofických pověr Józef Maria Bocheński

Vtipné a čtivé odlehčení pro milovníky filosofie. Kdo by byl řekl, jak úspěšně lze na toto téma žertovat... ovšem pravdivě, že?!

24.10.2017 4 z 5

Křížem krážem zvěrokruhem: Beran Křížem krážem zvěrokruhem: Beran Benedikt Štirský (p)

Inu, vždycky se tyto charakteristiky více či méně trefí. A hlavně je čteme rádi, když nás chválí, že...

Roucho pana de Balzac Roucho pana de Balzac Vladimír Neff

Hrátky s češtinou mají očividně v genech! Vladimír i Ondřej nikdy nezklamou...