Vidlička Vidlička komentáře u knih

Vaříme a pečeme bez vážení Vaříme a pečeme bez vážení Jaroslava Pechová

Moje první vlastní kuchařka - a šlo to bez připálení! :-)

Keltská lidová kuchyně Keltská lidová kuchyně Joanne Asala

Kdo se chce dozvědět a vyzkoušet si, jak vařili Keltové (a leckde vaří dodnes), tak tuto knihu a vařechu šup do ruky! Skutečně hezká kniha a dobrý nápad.

24.10.2017 4 z 5

Česká kuchyně pro každého, aneb, Stůl plný dobrot Česká kuchyně pro každého, aneb, Stůl plný dobrot Jitka Höflerová

Název mluví za vše. Navíc spoustu zavařovacích receptů!

Výšivky Výšivky Mária Čižmarovičová

Překrásné výšivky krok za krokem i pro ne zcela pokročilé. Tak jehlu honem do ruky!

Vyšívání - galerie stehů Vyšívání - galerie stehů Lucinda Ganderton

I začátečník v těžších a jemu neznámých stezích se chytal! Krásně zpracovaná knížka, která musela dát spoustu práce, stejně jako samo vyšívání. Doporučuji!

Slovník filozofických pověr Slovník filozofických pověr Józef Maria Bocheński

Vtipné a čtivé odlehčení pro milovníky filosofie. Kdo by byl řekl, jak úspěšně lze na toto téma žertovat... ovšem pravdivě, že?!

24.10.2017 4 z 5

Křížem krážem zvěrokruhem: Beran Křížem krážem zvěrokruhem: Beran Benedikt Štirský (p)

Inu, vždycky se tyto charakteristiky více či méně trefí. A hlavně je čteme rádi, když nás chválí, že...

Roucho pana de Balzac Roucho pana de Balzac Vladimír Neff

Hrátky s češtinou mají očividně v genech! Vladimír i Ondřej nikdy nezklamou...

24.10.2017 3 z 5

Krůpěje noci: výbor světových balad Krůpěje noci: výbor světových balad kolektiv autorů

Na poezii moc nejsem, ale epické, místy velmi temné, balady jsou asi moje gusto. Kdo má rád Kytici, ten si šmákne.

24.10.2017 4 z 5

Špalíček dobrých českých vtipů II. Špalíček dobrých českých vtipů II. Karel Strouha

Přiznávám, že nepřečteno celé, ale tohle je spíš knížka "na pokračování" a jen na určitá období. A nikdy není na škodu mít kam v těch špatných sáhnout.

24.10.2017 3 z 5

Knížka pro kočku a nejen pro ni od Pavla Kantorka Knížka pro kočku a nejen pro ni od Pavla Kantorka Pavel Kantorek

Myš: "Venku je kočka!"
Druhá myš: "A co chce?"
:-)))

Bestseller Bestseller Alessandro Gallenzi

Kdo do pověstného šuplíku trochu přece jen smolí, po přečtení této knížky nebude pár nocí lehce spát... :-)))

24.10.2017 3 z 5

Obrazový opravník obecně oblíbených omylů Obrazový opravník obecně oblíbených omylů Ludvík Souček

prostě Souček - prostě psina

Tajnosti zákulisí Tajnosti zákulisí Bohumil Bezouška

Kdo nemá rád veselé historky "z natáčení" nebo z prken. Psina o našich nejznámějších černobílých hvězdách. Nejvíc ovšem broptá paní Baldová :-))).

Bez nápovědy Bez nápovědy Petr Hořec

Kdo nemá rád veselé historky "z natáčení", zde ovšem z prken. Psina o našich nejznámějších černobílých hvězdách. Nejvíc ovšem broptá paní Baldová :-))).

Renčín 99 Renčín 99 Vladimír Renčín

"Pavouček prý nosí štěstí. Nepředře se ale, darebák, že?!" :-)))))
Perly. Akorát člověk někdy neví, jestli se smát nebo plakat.

Lety a pády Lety a pády Vladimír Renčín

Zde je příklad, jak dokážou být "obyčejné kreslené vtipy" naprosto geniálně geniální!
..."Ústav pro jazyk český? Spisovně se řekne: ty parchante nebo ty pancharte?" :-)))))

24.10.2017 5 z 5

Napoleon z Notting Hillu / Létající hospoda / Návrat dona Quijota Napoleon z Notting Hillu / Létající hospoda / Návrat dona Quijota Gilbert Keith Chesterton

Jistě ne bez důvodu Chestertona měl rád i Čapek a zval ho do Prahy...

24.10.2017 4 z 5

Klub podivných živností / Anarchista Čtvrtek Klub podivných živností / Anarchista Čtvrtek Gilbert Keith Chesterton

Jistě ne bez důvodu Chestertona měl rád i Čapek a zval ho do Prahy...

Káťa a krokodýl Káťa a krokodýl Nina Vladimirovna Gernet

Já cu taky krokodýla! :-))) Překrásné ilustrace pana Nesvadby!

20.10.2017 3 z 5