vikidala vikidala komentáře u knih

Zlobivé pohádky Zlobivé pohádky Zuzana Pospíšilová

Pohádky na úrovni toho, co vymyslím dětem za pohádky já, když jim jen tak vypravím, bez toho, abych nad tím nějak víc přemýšlela. Většina pohádek bez nápadu, pár pohádek dokonce i bez pointy. Nedoporučuji.

31.10.2024 3 z 5

Děvčata z Bloomsbury Děvčata z Bloomsbury Natalie Jenner

Bohužel mě kniha nezaujala tolik, jako první díl. Tam jsem byla vtažena do děje hned, nejspíš díky mé lásce k Austenové a britskému venkovu. U téhle knihy mi dlouho trvalo, než jsem začetla, tedy pokud se to do konce knihy vůbec stalo. Prostředí pro mě nebylo tak lákavé a co se týče samotného přiběhu, trochu mi v něm chyběla jiskra a zároveň občas logika. Některé nedůležité věci byly opisovány sáhodlouze a jiné, které mi připadaly pro děj důležitější, naopak autorka shrnula do 2 vět.

10.10.2024 3 z 5

Strašidýlka Strašidýlka Halka Marčeková

Nase deti miluji, museli jsme znovu a znovu pujcovat z knihovny :)

28.09.2024 5 z 5

Spolek Jane Austenové Spolek Jane Austenové Natalie Jenner

Jsem stejná milovnice díla Jane Austen, jako hlavní představitelé této knihy. Všechny její romány jsem četla minimálně 2x, Pýchu a předsudek a Rozum a cit asi 5x. Proto se mi tato kniha opravdu hodně líbila a určitě se k ní vrátím. Je jasné, že pro někoho, kdo dílo Jane Austen nezná, nebude mít takovou hodnotu, nicméně autorka se zcela určitě jejím dílem inspirovala a nejednoznačné dialogy se mi moc líbí a mohou upoutat každého, stejně jako zajímavé životní osudy všech postav.

28.09.2024 5 z 5

Divoká Aljaška Divoká Aljaška Kathleen A. Tucker

Musím říct, že se mi tenhle díl líbil víc, než ten první. Ten první díl jsem četla hlavně, protože se odehrává na Aljašce. U druhého je to také velký plusový bod, ale i z jiných úhlů pohledů mě kniha velice chytla. Mínusové body dávám snad jen za postelové scény, ty bych opravdu s chutí oželela.

16.09.2024 5 z 5

Emma Emma Jane Austen

Další skvěle napsaná kniha od J. Austenové. Oceňuji pozvolný začátek a postupné gradování až k tomu, že musí člověk poslední třetinu přečíst doslova jedním dechem. Řadím k nejzdařilejším dílům Austenové.

04.09.2024 5 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Mně se knížka moc líbila, hodně témat k zamyšlení, která mi teď zrovna jsou blízká.

22.08.2024 5 z 5

Stín železné opony Stín železné opony Petr Hugo Šlik

Jedna z nejlepších autorových knih, určitě doporučuji :).

17.04.2024 5 z 5

Pod ochranou lišky Pod ochranou lišky Kevin Sands

Za mě spíše béčkové fantasy, podle recenzí zde na databazi jsem čekala něco lepšího, měla jsem problém to vůbec dočíst. Nic moc mě tam neoslovilo.

19.03.2024 3 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Nemohla jsem se dokopat k tomu, abych knihu dočetla, protože jsem neviděla důvod číst, když přesně vím, jak kniha dopadne (četla jsem ještě 3 knihy od autorky a příběh vždy jako přes kopírák). Kniha mě absolutně ničím nezaujala, s autorkou bohužel musím skončit. I když mě vždy nalákala na prostředí, ve kterém se kniha odehrává, obsah vždy nevalné kvality.

24.02.2024 odpad!

Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Kdyby byla část odehrávající se v Indii asi tak o 2/3 kratší, knížka by se mi líbila. Popisovat na tolika stránkách, co se člověku honí hlavou při meditaci, je na mě opravdu příliš. Navíc myslím, že to člověku ani nic nedá. Každý má svojí hlavu, každý si musí projít v mysli něčím jiným. Ze začátku mi některé myšlenky přišly dobré, pak už mi to přišlo jen jako stále se opakující stejné bláboly. Ovšem nejspíš to bylo nutné, aby člověk pochopil, jak dlouhou cestu sebepoznání musela hlavní hrdinka ujít, aby mohla být na konci šťastná? Jsem ráda, že dokážu být šťastná i bez dlouhých hodin každodenní meditace :D

10.02.2024 3 z 5

Vánoční přání Vánoční přání Karen Schaler

Horší knížku jsem v životě nečetla. Koupila jsen si knihu na základě toho, že je doporučovaná jako super kniha, která vás naladí na Vánoce. Ovšem dialogy jsou tak stašně hloupé, až je mi z toho samotné trapně. Jakoby je psalo malé dítě ze základky v rámci nějaké slohové práce. Přiznám se, že jsem knihu přečetla jen do půlky, stále jsem čekala na nějaký obrat k lepšímu, ale do půlky se tomu nestalo, takže knihu musím odložit, opravdu se to nedá číst. Vůbec nechápu, jak může mít takový brak takhle vysoké hodnocení.

26.12.2023 odpad!

Sestry z vinice Sestry z vinice JoAnn Ross

Knížka má hrozně nevyužitý potenciál. Linka, kdy babička vypráví vnučkám svůj příběh z druhé světové války je suprová. Ale nejsou vůbec dotažené a rozvinuté příběhy jednotlivých sester, zůstaly jako hrozně ploché a prvoplánové. Snaha o to, aby vše skončilo za každou cenu dokonalým happyendem, se mi také nelíbila.

10.12.2023 3 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Za mě byla tahle knížka hrozná slátanina. Spousta věcí jsem přeskakovala, aniž by to dějově vadilo. Všechno dopadlo až neuvěřitelně růžově. Úroveň asi jakoby jí psala nějaká puberťačka.

08.11.2023 2 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Knížka mě hodně bavila asi tak do půlky. Pak už mi to přišlo jen omýlání stále stejných pocitů a myšlenek hlavní postavy, začala jsem tyto pasáže přeskakovat a číst téměř jen dialogy, abych se dozvěděla, jak to dopadne, to mě samozřejmě zajímalo. Knížka má velký potenciál, ale druhá půlka byla pro mě nuda.

06.10.2023 3 z 5

Marta si vzpomíná Marta si vzpomíná Petr Hugo Šlik

Cetla jsem s 3 letym synem. Moc se mu libilo vypraveni, co dela Marta s babickou, ja jsem mela zase co delat, abych nebrecela. Precetli jsme knizku na jeden zatah, syn nechtel prestat :)

10.02.2023 5 z 5

Olivia: Čo vás o živote naučí iba dieťa Olivia: Čo vás o živote naučí iba dieťa Zuzana Mihálechová

Kniha je asi fajn pro rodice, co maji jedno male dite, nebo dite cekaji. Jakmile ma ale clovek deti 2 a vice, spousta "super" rad v knizce je neuskutecnitelnych. Jako napriklad, kdyz dite neco zajima, okamzite vse odlozit a jit to delat s nim a nerikat mu neustale at pocka a ze za chvili, vzdyt preci nic nehori. No kdyz ma deti napriklad 3 a takhle by se clovek choval nejspis by umrel na prasknuti mocoveho mechyre, resp vlastne by se ani nestihl napit, takze by umrel zizni. Musim rict, ze ac jsem se opravdu snazila knizku docist do konce, kdyz uz jsem si ji koupila, nakonec jsem ji asi ve 2 tretinach odlozila. Cetla jsem vice knih o vychove, tahle je v nekterych castech jinymi slovy to same, ovsem format mne nejak nevyhovuje. Urcite jsou v knizce nejake dobre postrehy, to ano :)

31.01.2023 2 z 5

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Krásná knížka ke které se budu vracet, když se mi nebude dařit uchopit svůj vnitřní klid. Takové pohlazení po duši.

23.12.2022 5 z 5

Od slackline k tiché radosti Od slackline k tiché radosti Anna Hanuš Kuchařová

Krásná knížka, upřímná, niterná, uklidňující. Ač zdánlivě jiné téma, pro mě pomoc při ladění k porodu

18.11.2022 5 z 5

Po povrchu Po povrchu Tomáš Třeštík

Ze začátku mě to trochu nudilo, pak jsem si ale uvědomila, kolik sebereflexe je do knížky vloženo a přišlo mi to obdivuhodné. Takže celkem zajímavé oddechové čtení :)

27.09.2022 3 z 5