vikimi vikimi komentáře u knih

Město nebeského ohně Město nebeského ohně Cassandra Clare (p)

První díly mi přišly nejlepší. Jak člověk musí čekat dlouho na pokračování, tak nadšení a vzrušení postupně opadává.
Byla jsem zklamaná.

Neopouštěj mě Neopouštěj mě Kazuo Ishiguro

Viděla jsem film, který mě úplně dostal. Byl tak smutný, děsivý a dojemný.
Myslím, že mi stačil film. Knížku jsem nedokázala přečíst, byla pro mě až moc děsivá.

14.07.2016 4 z 5

Bouře Bouře Julie Cross

Nevím, jak tuhle knížku hodnotit, protože jsem se nedokázala přinutit číst dál.
Nebavilo mě to, neoslovily mě ani hlavní postavy...

14.07.2016 1 z 5

Bohyně Bohyně Josephine Angelini

Tak dalo se čekat, jak příběh dopadne. Všechny ty páry se nám spárovaly už skoro na začátku.
Helen a Lucas byli moc fajn. Ale knížka mě už tolik neoslovila. První díl mi přišel nejlepší a nejdynamičtější, protože tady už bylo přehršle Bohů, Následovníků a smrtelníků. Bylo toho - na můj vkus - už a až moc.

Beze snů Beze snů Josephine Angelini

První díl této série mě nesmírně nadchl, ale druhý díl už mě tolik nebavil. Asi to bylo tím, že jsem mezi čtením 1. a 2.dílu měla víc jak roční pauzu.
Helen i Lucase jsem měla ale moc ráda.

Na hraně věčnosti Na hraně věčnosti Jessica Ann Redmerski

V prubehu tehotenstvi me to bavilo, ale pak uz to bylo zase takove nijake a pro me ne moc zazivne...no a ten konec. Zase moc sladke, moc pohadkove.
Andrewa jsem si ale oblibila!

10.07.2016 2 z 5

Na hraně zapomnění Na hraně zapomnění Jessica Ann Redmerski

Pekne, napadite i vtipne, ale na muj vkus moc sladke. Vsichni stastni, vsichni zdravi...

10.07.2016 3 z 5

Vražedná nevinnost Vražedná nevinnost Nora Roberts

Nora už napsala lepší příběhy, ale vrah byl opravdu neznámý až do posledních stránek!

06.07.2016 3 z 5

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Knížku jsem rozečetla, ale nedočetla. Nezaujala mě ani příběhem ani svým stylem.
Možná už jsem na takovéhle knížky moc stará :D

20.06.2016

Zrozená z ohně Zrozená z ohně Nora Roberts

Ani mi v tehle knizce zadna detektivni zapletka nechybela, ale zase mi to melo vetsi naboj a napeti.
Cetla se lehke a pribeh byl moc zdarily!

09.06.2016 5 z 5

Tajuplná žena Tajuplná žena Nora Roberts

Pekne a dobre propracovane. Knizka me chytla a cetla se moc hezky.
Konec sladky, vsechno dobre ;) ale proc ne!?

04.06.2016 5 z 5

Na konci s dychom Na konci s dychom Rebecca Donovan

Na knizce se mi libilo, jak bravurne autorka nastinila psychiku hlavni hrdinky. Melo to smysl a hlavne jsem ji to cele na 100% verila. Ale musim priznat, ze je to na muj vkus az moc velka Love Story...

01.06.2016 4 z 5

Druhá stříbrná kniha snů Druhá stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Autorka nemohla zklamat ani v druhém díle této zajímavé a čtivé série. Knížka baví i místy pobaví, je to příjemný oddech a hlavně to má i hezký nápad a děj!
Určitě doporučuji a nemohu se dočkat posledního dílu. Doufám, že Kerstin bude i po téhle trilogii psát dál a dál!

26.05.2016 5 z 5

Příběh dvou staletí Příběh dvou staletí Rachel Harris

Láska až za hrob, ale tak to se dalo očekávat podle obalu a anotace. Určitě pro mladší čtenářky. I když si myslím, že tak naivní jsem jako malá nebyla!

24.05.2016 3 z 5

Taneční hodiny pro starší a pokročilé Taneční hodiny pro starší a pokročilé Bohumil Hrabal

Vubec se mi to nelibilo. Nevim, co mi tohle dilo melo dat.
Ostre sledovane vlaky byly fajn, ale tohle byla jednoznacne holomajzna!!

18.05.2016

Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Krásný příběh, u kterého jsem měla pocit, že i já umím létat tak rychle, vysoko a svobodně jako Jonathan!

08.05.2016 5 z 5

Neohlížej se Neohlížej se Jennifer L. Armentrout

Nápad super, občas se mi to zpracování moc nelíbilo - rozvinula bych to a ten konec lépe a dramatičtěji popsala.
Jinak se Samathou jsem prožila každé její trápení, každý její nový den...super hlavní hrdinka.
Autorka píše opravdu pěkně :)

07.04.2016 3 z 5

Hamlet Hamlet William Shakespeare

Nápad dobrý i konec se povedl. Ale já Shakespeara nikdy nemusela, takže kdyby nebylo státní maturity, tak bych Hamleta hned po pár stránkách zavřela....
Čte se mi to špatně, jak je to psané jako divadelní hra.

03.04.2016 2 z 5

Soumrak dne Soumrak dne Kazuo Ishiguro

Tři hvězdičky nedávám za příběh, ale za hloubku, kterou schovával a za všechny ty krásné a smutné myšlenky. :-)

A za tuto nádhernou pasáž:
Snad tedy bude něco na jeho radě, že bych se neměl tolik utápět v minulosti a měl naopak zaujmout pozitivnější přístup a snažit se co nejvíce vytěžit ze svého soumraku dne.
Konec konců, co tím člověk získá, když se pořád dívá nazpět a obviňuje se, že se jeho život nevyvíjel přesně tak, jak si přál? Tvrdá realita je, že člověk jako já nebo vy má sotva jinou možnost, než nakonec vložit osud do rukou velkých mužů v centru světového dění, kteří potřebují naše služby.
Jaký má smysl dělat si přílišné starosti s tím, zda mohl či nemohl běh svého ovlivnit? Jistě stačí, že se člověk jako vy nebo já alespoň snažil přispět svou troškou k něčemu pravdivému a hodnotnému. A jsou-li někteří z nás hotovi obětovat v životě při dosahování těchto cílů více, jistě to samo je bez ohledu na výsledek důvodem k hrdosti a uspokojení.

02.04.2016 3 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

No knížka mě moc neoslovila a ani ten konec se mi nelíbil, naopak mi přišlo, že tím knížce akorát uškodil.
Hlavní hrdinka mě nebavila, nedokázala jsem se s ní ztotožnit, přišla mi taková nijaká - nemastná a neslaná a všechny ty postavy, až na Kitty, se chovali tak všeljak....

31.03.2016 2 z 5