vikimi komentáře u knih
Knížka, která má pro mě duši. Obdivuji Charllote, jak na svoji dobu, dokázala vymyslet poutavý příběh s nadpřirozenem :)
Knížka mi přišla - na to že to napsal Hemingway - hodně naivní a tak trochu o ničem. Vůbec jsem se nemohla vžít do děje natož se s ztotožnit s hlavním hrdinou.
Přišlo mi to jako výsměch válce...
Knížka, u které si oddechnete, ale nemůžete od ní čekat kdo ví co.
Taková příjemná a milá. Není to ale knížka, ke které bych se vracela
Příběh byl skvěle vymyšlený a určitě to chtělo dobrý nápad, kterým se autor přímo blýskl. Ale to, jak se chovali mužské postavy v knížce bylo otřesné. Vyrvali jim duše a udělali z nich jednu ženu stejnou jako druhou, co miluje péči o manžílka a domácnost, co má velká prsa, útlý pas a krásné lesklé vlasy. A samozřejmě krásnou, nalíčenou tvářičku.
Joanny mi bylo opravdu líto, protože mi přirostla k srdci!
Po dočtení knížky mě hodně mrazilo, protože představa, že si člověk může jen tak změnit a poupravit svůj protějšek jen na základě vlastní sobeckosti, je děsivá. Jak mohli!?
Knížka měla nápad a občas i vtipné zpracování. Bylo fajn číst ji zase pro změnu z pohledu hrdiny a ne hrdinky.
Ale jinak ničím nenadchla, protože upřímně jsem od ní čekala mnohem víc. Takový obyčejný příběh zasazený do pochmurného prostředí vojáků z Afghánistánu a trošku rozvrácené rodiny.
Ke knížce jsem se dostala díky/kvůli četbě k maturitě a jsem za tuhle útlou ale zajímavě a dobře vymyšlenou knížku moc ráda.
Byla skvělá svojí jedinečností! :)
Byla super!
Nápad mě zaujal, i když zpracování bylo poněkud naivňoučké. Knížku jsem se nedočetla, ale spíše dolistovala.
Nebyla špatná, ale asi jsem na ni už moc stará...
Velmi povedená a nápaditá kniha. Obdivuju autora, jak se vypořádal s dějem v minulosti!
Super! :)
Knížka mi pomohla zamyslet se nad tím, na čem všem jsme závislí a co potřebujeme. Došlo mi, že není úplně nejlepší brát všechno jako samozřejmost.
Příběh mě děsil a zároveň nadchl! Jsem knížkou strašně nadšená!
Pan Wyndham byl prostě génius! :)
Knížka mě zklamala. Nic na ní nebylo. Bohužel!
Po knížce jsem sáhla, protože jsem si tak chtěla zavzpomínat na můj tříměsíční pobyt v Irsku, ale už od začátku to bylo depresivní, takže jsem ji ani nedočetla! Skončila jsem po pár stránkách.
Tohle není četba pro mě!
Knížka "totálně" o ničem, prokousala jsem se jen pár stránkami a dál už mi to nešlo. Nezáživné, moc nereálné....nijaké.
Asi už jsem na podobné knížky stará....to je dost možné anebo jsem její děj správně vystihla.
Nijaký a o ničem!
Téhle knížce nevím, jaké dát hodnocení. Odpad to není, ale po pár stránkách mě přestalo úplně zajímat a bavit. Musela jsem ji odložit nedočtenou...nešlo to!
V každém knihkupectví mě lákala, ale když jsem si ji konečně půjčila z knihovny, říkala jsem si "CO TO JE?!" Vůbec to nebyl můj šálek čaje, už jen to, jak to vypadá na amerických školách..a ani jeden z hlavních hrdinů se mi nezamlouval, všechno mi přišlo jako jedna velká patlanina. Jako jeden velký nesmysl, kterému jsem měla problém cokoliv uvěřit...
Tak když se na podívat poprvé na obálku, hned Vám dojde, o čem příběh bude. Plno lásky až za hrob a šťastných konců a to byl důvod, proč jsem po Zůstaň se mnou sáhla.
Nepřekvapila, neurazila, ale rozesmála :) a potěšila!
Skvělé scény :D
str. 133:
On čte? Proboha, kluci, co čtou, jsou jako jednorožci. Existují jenom v pohádkách.
str. 207:
Něco si natahoval - kalhoty od pyžama - ale když se otočil zpátky k posteli, zdálo se, že je bez trička.
Obětovala bych jeden vaječník, abych viděla ty břišáky na denním světle.
str. 230:
Byl nahý" Dokonale šíleně nahý.....
..... Já jsem byla stydlivější než kostel plný starých jeptišek.
320/321:
....jako by zkouušela pevnost jeho prsních svalů.
"Ten kluk na mamografickém vyšetření?"
Od knížky - po přečtení anotace - jsem očekávala, bohužel víc.
SPOILER:
Vztah Eden a Ryana byl tak snový a přitom spolu neprožili žádné těžké období. Znělo to jako "Zůstaneme spolu navěky..." ale pořádně se ani neznali...
Přišlo mi to hodně naivní...
V UK už vyšel druhý díl, ale já si myslím, že ho vynechám. Knížka mě ničím neoslovila ani neoslnila!
Knížka se četla dobře, k ničemu jsem neměla výhrady. i když konec mi přišel opravdu moooc přeslazený, ale to asi proto, že knížka si celou dobu nehrála na nějakou moc velkou Love story.
Ale určitě pěkné!
No, čekala jsem od Čtyřky trošku víc. Ten začátek, jak přestoupil k Neohroženým a jak se poprvé setkal se svojí matkou mě moc nebavilo a potom, když už tam byla Tris, tak jsem se nedozvěděla nic nového, jen to viděla z jeho perspektivy. Nic moc. I u Aliance jsem preferovala, když se to četlo z pohledu Tris.
Knížku jsem si koupila na základě skvělých recenzí a radosti, kterou jsem si myslela, že ze čtení budu mít. Bohužel jsem se zklamala.
Hlavní hrdinka Tessa mi přišla strašně nedozrálá a tak naivní. Všechno to bylo takové rychlé, pořád dokola. Plno scén, jak spolu spí a chvílemi se mi zdálo, že čtu stránku, kterou už jsem četla.
Zbytečně natahované a to hlavní rozuzlení mi přišlo takové chabé.
Každopádně si myslím, že můj názor je negativní hlavně tím, že jsem čekala víc a možná i proto, že jsem na knížku asi už "stará".
Tím nechci nikoho od čtení odradit, určitě je důležité si udělat vlastní názor.