Vilma232 Vilma232 komentáře u knih

Entomologův odkaz Entomologův odkaz Peter May

Naposloucháno. Příjemná interpretace. Od začátku se dalo předpokládat, že zápletka se odvíjí od válečných zločinů. Zajímavé byly hádanky, které musel rozluštit až Enzo.

31.01.2023 4 z 5

Ticho Ticho Yrsa Sigurðardóttir

Škoda, že je to poslední díl.

31.01.2023 4 z 5

Bez těla Bez těla Martin Goffa

Naposloucháno. Zase výborná interpretace a napínavá zápletka. Autor umí velice věrohodně a s humorem podat průběh policejní práce. Asi se ze mě stala fanynka.

19.01.2023 4 z 5

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Tušila jsem, že režim v Rumunsku na konci osmdesátek byl výrazně horší než u nás. Proto taky jeho konec nebyl sametový. Všudypřítomný strach a boj o holé přežití se zachováním lidské důstojnosti je cítit z každé stránky. Kniha je velmi čtivá zcela jistě i pro mladé čtenáře.

19.01.2023 4 z 5

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

Naposloucháno. Konečně jsem se dostala k Martinu Goffovi a budu zcela jistě pokračovat. Postavy uvěřitelné, srozumitelné vzorce chování. Výborná interpretace.

17.01.2023 4 z 5

Potrhaná křídla Potrhaná křídla Ruta Sepetys

Padesátá léta v New Orleansu, prostředí mafie, prostitutek a jiných lidských ztroskotanců a k tomu sympatická milovnice knih, která se opravdu snaží, aby se z toho prostředí vymanila. Příběh mě nezasáhl tak jako Sůl moře či V šedých tónech, ale Josii jsem mimořádně "fandila" a opravdu jsem si moc přála šťastný konec.

17.01.2023 3 z 5

Hybatelé Hybatelé David Mitchell

Provázané povídky z celého světa. Náročnější čtení vyžadující velkou pozornost. Více mě zaujaly příběhy z Asie a z Petrohradu

17.01.2023 3 z 5

Vytržení Vytržení Petr Michálek

Parádní úlet. Žiji ve Zlíně, čtu ve Zlíně a asi se tu může stát cokoliv....

23.11.2022 4 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Naposloucháno. Výborně načteno. Hodně silné vtáhnutí do děje nutilo poslouchat dál a dál. Zajímavé téma - kam může lidi vehnat touha po "spravedlnosti".

23.11.2022 4 z 5

Paví hody Paví hody Jan Štifter

Jedním slovem: ZÁŽITEK. Románová kronika o těch nejobyčejnějších lidech, kteří chtějí přežít a urvat si svůj kousek štěstí.
"...nachází pocit, že se historie přelévá přes lidi, kteří se zpravidla jen snaží přežít, překonat zlé časy, udělají maximum pro to, aby do vagónu nakonec kufry nervali oni, ale jejich soused, protože život se proměnil v hru o přežití. A na konci toho všeho úplně cizí lidé v úplně cizím domě prohledávají zásuvky, aby sami sebe přesvědčili, že je to tak správně, nebo že aspoň oni v tom souboji měli trochu víc štěstí."

21.11.2022 5 z 5

Konec hry Konec hry Daniel Cole

Naposloucháno. Zápletka dobrá, ale zjistila jsem, že u audia mi vadí prolínání času. Prostě nevidím to datum napsáno a pak mě mate, kde v ději právě postavy jsou. A taky nebylo dobré, že jsem měla dost velký časový odstup od předcházejících knih.

31.10.2022 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Moje první kniha od této autorky, takže nedokážu posoudit, zda i ostatní jsou spíš pro mladé čtenáře - spíš čtenářky. Moc problémů na jednu hodně zvláštní rodinu, ale příběh mě celkem bavil. Až na to, že se během tak krátké doby "vyřeší" takové množství potíží a nedorozumění.

26.10.2022 3 z 5

Bouře Bouře William Shakespeare

Motivy lásky i nenávisti, touhy po pomstě i odpuštění, k tomu kouzla a nadpřirozené postavy - W.S. v překladu profesora Hilského. A teď už se těším na to, že konečně uvidím i verzi jevištní!

24.10.2022 4 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Napínavé, tentokrát je v příběhu i hodně ze soukromého života hlavní postavy.

24.10.2022 4 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Naposloucháno. Dobrý námět, moc vědy, málo informací o pachateli, místy dost natažené. Ale určitě si ještě něco ze série přečtu

11.10.2022 3 z 5

Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Díky našemu knihomolskému klubu jsem se dostala k literatuře pro děti. Zajímavé, úsměvné i dojemné. Asi bych doporučila samostatným čtenářům ve věku, kdy už jsou schopni ocenit humor, ale ještě se nezabývají tím, co je či není pravděpodobné....

29.09.2022 4 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Obsáhlé dílo sledující několik linek, které se - pro mne bohužel - nakonec setkají. Všechna ta spojení, náhody a dokonce i zázraky... velmi málo uvěřitelné. Ale jinak velice dobře zpracovaná tématika. Sama pro sebe bych ze všeho nejvíc potřebovala vědět, co všechno v knize odráží skutečnost a co je fikce.

29.09.2022 4 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Výborný příběh, který jsem si užila, ačkoliv nejsem fanynka sci-fi. Pouze mi chyběla dostatečná představivost při popisu obrovského množství technických postupů či fyzikálních a chemických jevů.

06.09.2022 4 z 5

Záhadné zmizení lorda Listerdalea Záhadné zmizení lorda Listerdalea Agatha Christie

Napínavé i zábavné a trocha romantiky do toho.....

23.08.2022 3 z 5

Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Autor je specialista na osobnostní rozvoj, takže potřeboval dostat do knihy velké množství
"mouder" a pouček. K tomu posloužila hlavně postava tetičky. Méně je někdy více ... Jinak příběh zajímavý.

16.08.2022 3 z 5