Vivetkav Vivetkav komentáře u knih

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Sáhla jsem po ní díky výzvě a taky že jsem kdysi dávno viděla film, ale ten jsem si vybavovala jen matně a asi na mě působil lépe než kniha dnes a mám si ho chut pustit což se mi nějak nestává.. ale bude to tou dobou.. nicméně někdy autor i pobavil, i na dnešní dobu šokoval, ale jinak jsem někdy měla co dělat, abych se přemohla číst dál

14.12.2023 2 z 5

Hodináři Hodináři Harry Lenga

Četla jsem již hodně knih o koncentračních táborech, ale tahle byla opravdu napsaná tak, že vás nechala v táhnout do děje díky rodině a následné spojitosti bratrů, celkové informace o rozdělení polských měst na ghetta, následné přesuny do k.taborů o kterých jsem neslyšela a mrazivé popisy nelidského zacházení.. pochod smrti, rakouský k.tabor, osvobození americkými vojáky a následně stálé nekončící problémy jak přežít po válce kdy jste a nejste stále svobodný člověk.. kdy s nimi soucítění a říkáte si kdy to skončí ..byla to velmi nelehká doba obdivuji, že měli sílu čelit hladu zimě těžké práci nemocem a nelidskemu zacházení atd atd.. úplně nepredstavitelné.. mrazivé čtení, ale knihu doporučuji

14.12.2023 5 z 5

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

No to byl krvavý masakr, velmi čtivá kniha, která mě vtáhla do děje od samého začátku.. žasnu nad krutostí lidí a nepřestávalo mě překvapovat jak podlý a lstivý mohli být .. mučení bylo, tak nelidské, že si to neumím představit ani v těch nejhorších představách

25.11.2023

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Jsem tak nějak rozporuplná z knihy..na jednu stranu mě bavila, asi tím, jak to bylo takové nepředvídatelné a jednoduché a měla jsem, ale velké očekávání jak se vše vyvine, nakonec mě to trochu zklamalo, možná to mohlo ještě pokračovat.

24.11.2023 3 z 5

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Tak to bylo zase hustý.. Defakto jsem se vrátila do svého dětství, kdy to bylo takové... Žila jsem ve městě, ale prázdniny jsem trávila na vesnici u babičky, která byla taky úžasná a milá.. mám taky jednu sestru a rodiče jak přes kopírák..taky jsme chtěly obě vyletět co nejdřív z hnízda..konec trochu rozporuplný, ale proč ne..a je důležité jít si za svými sny.. krásně časově je to rozkouskované, jaká byla doba, jak se žilo a jak se s tím rodiče a děti museli vypořádat..je to smutná kniha, ale takový to bylo

18.11.2023 4 z 5

Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Moc hezky zpracovaná kniha, spousta zajímavých informací i tipů na výlet. Krásný humor od Ladislava, u kterého jsem se dost pobavila. Moc hezké zážitky, které jsem s chutí prožívala jeho toulkami po naší krásné zemi. Doporučuji

06.11.2023 4 z 5

Nepotřebuješ se změnit Nepotřebuješ se změnit Anthony De Mello

Něco mě zaujalo něco ne.. ale i tak jsem si z toho pro sebe něco vzala a ano uvědomila jsem si, že se nepotřebuji změnit a to je důležité

29.10.2023 3 z 5

Suchý hadr na dně mořském Suchý hadr na dně mořském Ivana Chřibková

Tak teď mě mrzí, že jsem nejdřív četla druhý díl, ale nevadí zapadalo to.. první díl mě fakt bavil, hodně jsem se nasmála a vrátila se do svého dětství a dospívání i do doby kdy se přestalo říkat soudružko a začalo se říkat paní učitelko a jiskřičky a pionýři, to byla doba..hezké připomenutí

23.10.2023 4 z 5

Když to tam není, tak to tam nehledej Když to tam není, tak to tam nehledej Ivana Chřibková

Příjemná oddychovka, hezky se četla a krásné jsem se zasmála.. již byl napsán předešlý díl, tak si ho s chutí taky dám

18.10.2023 3 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

No tak nečekala jsem od knihy nic a byla jsem docela v šoku v určitých pasážích.. na to, že to je první kniha autorky, tak super asi jako Kde zpívají raci

15.10.2023 4 z 5

Když jsem tě ztratila Když jsem tě ztratila Kelly Rimmer

Začátek super pak to začalo být takové mdlé.. čekala jsem větší zápletku, velké zklamání na konci

10.10.2023 2 z 5

Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Čtivé, ale tak nějak jsem čekala víc..uvidíme zda dám další díl

02.10.2023 2 z 5

...a muž ti vládnout bude ...a muž ti vládnout bude Milena Tomešová

I když už je kniha starší a trochu jsme se posunuli ohledně organizací, které pomáhají lidem v tísni atd.. tak mě hodně mrazilo.. bohužel se stále tyhle věci dějí, protože zlo v lidech bylo a bude.. velká odvaha a síla zpracovat deníky k této knize

02.10.2023 4 z 5

Nevěra Nevěra Paulo Coelho

Zase jsem po delší době sáhla po Pauelho Coelho.. no trošku drsnější šálek, ale mělo to i vtipnou stránku a i něco na zamyšlení

02.10.2023 3 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Díky čtenářské výzvě se mi dostala do ruky.. jako hustý..další díly, ale číst nebudu

22.09.2023 3 z 5

Má rodina a jiná zemětřesení Má rodina a jiná zemětřesení Ivan Kraus

Krásně zpracované.. to je rodinka.. tam bych chtěla být maximálně mouchou :-)

14.09.2023 3 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Filmove zpracování jsem neviděla a díky čtenářské výzvě jsem po knize sáhla a defakto až spíš za půlkou jsem se začala pousmívat.. přitom mám chytrý humor ráda, ale možná ještě nepřišel ten správný čas ..

14.09.2023 2 z 5

Čáslavská Čáslavská Jan Novák

Na to, že to je komiks, tak musím říct hustý.. moc hezky zpracovaný jsem ráda, že se mi dostala do ruky

11.09.2023 4 z 5

Když se vosy vyrojí Když se vosy vyrojí Marie Rejfová

Pro mě první knížka od autorky, jako nebylo to špatné, ale že bych byla unesená .. bylo to
vtipné, tak za to dávám hvězdu navíc a přečtu si ráda i jinou knihu

10.09.2023 3 z 5

Rodinný sjezd Rodinný sjezd Ivan Kraus

Příjemná oddychovka.. pěkně jsem se nasmala

07.09.2023 4 z 5