Vlasta71 komentáře u knih
Příjemná jednohubka ze života. Danka se seznámí s Igorem, který to bohužel hraje na dvě možná i více stran. Vadilo mně, že to s ním neukončila dřív, ale dokáží pochopit, že byla zamilovaná. Dobře je popsáno zdlouhavé čekání na adopci a s tím spojené papírování. Jsou zde krásné myšlenky. Vždy buďme vděční za to co máme. Neříkej možná když myslíš ne.
Příjemný oddechový příběh.
Absolventka vysoké školy Elena nemůže sehnat práci. Pomůže jí až náhoda při odchodu z pohovoru. Eleně se změní život ve vztahu nevztahu se svým šéfem. Z naivní dívky se stává sebevědomá silná žena. S kým zůstane to je otázka při otevřeném konci. Bude pokračování?
Co skrývá Amanda a Will za tajemství? A co se stane když se k vám do ulice přistěhuje nová sousedka? Autorka postupně odkrývá tajemství staré 10 let. Udržuje nás v napětí až do samého konce.
Stále mně to nutilo ptát se proč a co se stalo?
V téhle skvěle napsané knížce najdete historii, dobrodružství, intriky a vášeň .Moc se mi líbí popis jednotlivých postav, oblečení a povah. Z přímé řeči cítíte emoce, zlobu, hněv ale hlavně lásku. V době Vikingů a Keltů bylo hodně těžké být ženou. Chovali se k nim neurvale, surově a bez úcty. Já knihu určitě doporučuji
Krásně čtivá kniha plná napětí,strachu a pláče. Konec mně tedy dostal i když určité podezření jsem měla. Doporučuji všem
Velice zajímavý pohled na deprese a uzdravování duše. Lenka Kvapilová bojuje s depresemi a nechutí žít a nechá se zavřít dobrovolně do blázince. Je zajímavé sledovat den po dni v blázinci a nasazené terapie. Asi nejvíce jí pomohla Rudová, která s ní rozebrala její problémy s matkou a manželem do nejmenších části. Přeji Lence aby vydržela a našla smysl života a lásku sama k sobě
Krásná romantická oddechová kniha.
Jak se člověk dostane na dno a na ulicí? Někdy velice snadno. Antony Král musí zabojovat až u soudu aby se opět stal váženým klenotníkem. Eszter pracuje v hotelu a Antonyho potká jako bohatého obchodníka. Zamilují se? Odhalí tajemství a dojde k spravedlnosti? Otevřený konec vybízí k otázce bude pokračování?
Timea si dává pauzu ve vztahu a náhodou najde svatební oznámení své tety. Svatba 29.unora ale nikdy neproběhla. Co se stalo? Vysvětlí to teta Róza? Vysvětlení si Timea poslechne z nahrávky. Velice zajímavý konec a rozuzlení
Další případ, který nedá vyšetřovatelům spát. Ponožkovy vrah si vybírá ženy z přízemí zanechává pár stop ale nikdo neví kdo to je. Když je zavolají k mrtvé ženě svého kamaráda něco se jim nezdá. Vraždil náš ponožkovy vrah nebo ho někdo napodobuje? Kolečko se rozjíždí.
Autor opět nezklamal.
Knížka líčí osudy jedné rodiny v letech 1927- 1993. Těžký život v komunistickém režimu, druhé světové válce a nakonec sametová revoluce. Vypravěčka Ludmila popisuje život rodiny, kdy její otec byl odsouzen jako nepřítel státu na několik let do vězení. Jsou zde zmiňované osoby jako Antonín Zápotocký, Rudolf Slánský a Milada Horáková.
Dominik Dán opět nezklamal. Kniha plná vyšetřování a dedukcí detektivů.
Tady vyšetřují nález kosterních pozůstatků. Komu patří a co se stalo? K tomu vraždu váženého profesora na vysoké škole, který tak bezúhonný nebyl. Kdo ho zabil? Byl to někdo z rodiny, ze školy nebo studentů? Vraha musí najít Krauz a spol.
Ví někdo z nás jak chutná naděje? Další oddechová kniha pro dívky a ženy.
Tři kamarádky Adéla, Sandra a Edita každá z jiného rodinného prostředí, každá s jinými plány do budoucna. Které se spojí se svými spolužáky a pomůžou Adéle. Nejvíce mně chytl život Adély se kterou se osud nemazlil, ale která dokázala že i ze dna se dá odrazit a dojít ke svému štěstí.
Kniha je oddechové čtení ze života. Kamile je 24 let . která den před štědrým dnem dostane výpověď z práce. Přijde o bydlení protože přítel se kterým plánovala společný život má jinou a těhotnou k tomu. Jak se k tomu Kamila postaví a najde své štěstí a lásku? Hodně jí pomůže setkání s kartářkou Marií. Její život nebere obrátky a najednou neví co dřív.
Kniha je volné pokračování Třetí zahrady. Opět romanticko -historicky příběh. Tentokrát je zaměřen na Dariena a Olívii. Část knihy je opakováním ze Třetí zahrady ale očima Dariena. Darien slíbí otci že se do roka ožení. Do života mu vstoupí tři ženy. Kterou si vybere? Odhalí obchodníky s opiem? Už se těším na další díl.
Děj se odehrává v 18.stoleti.Tehdy 17leta Nella se ocitne v klášteře, protože její otec prohýřil veškerý majetek. Zde se jí všimne kníže Nikolas a domluví s rodiči sňatek. Najdou k sobě cestu zamilují se? Mně se moc líbilo Nellyno zapálení pro bylinky, výrobu parfémů a obchod. V knize nechybí tajemství, intriky a intimnosti ale hlavně hodně lásky.
Tento díl sledujeme Isarell a Bastiena. Isarell je uvězněna v katakombách Chribdy a je postavena před velké rozhodnutí . Má se stát jednou z nich a nevěstou Pátého karadhei nebo sloužit Pánu Bašty jako mentálně ovládaný bojový otrok. Co si vybere a jak se s tím vypořádá? Opět kniha plná intrik, bojů a soubojů. Jsem nadšená z popisu krajiny, bytostí a dokáži si představit ilustrace.
Sledujeme osudy několika žen po dobu několika let hlavně Emilie - Milky. Co vše prožila kolikrát byla na dně, ale nikdy se nevzdala. Žila v několika státech, ale nakonec se vrátila na rodné Slovensko. Mrzelo mě, že se s Pavlem stále míjela a nikdy nepostavili svůj dům. Setkání na samém závěru bylo hodně dojemné ale krásné.
Knihu doporučuji
Kniha je velmi čtivá a nutí vás číst dál.
Ve vesnici Sella žije dívka Lilien, která se myšlenkami dorozumívá s hady. Ostatním ve vesnici přijde divná a bojí se jí. Nad tím vším visí hrozba války, kterou podle proroctví může Lilien odvrátit. Příběh má i romantikou linku. Vybere si Lilien mezi dvěma muži? Naplní proroctví?
Popis děje je tak autentický, že vše vidíte ve svých představách. Mně zaujala i mapa Katerilie.
Už se těším na pokračování.
Co se děje v Branisovskem lese? Straší tam přízrak muže v tmavém kabátě?
Do lesa odjíždí skupinka bankovních úředníků aby posilnili svůj tým. Ve stejnou dobu sem přijíždí profesor se svou dcerou a dva narkomani. Co se stane se všemi?
Popis děje je tak reálný, že máte pocit, že stojíte hned vedle. Je to kniha pro silné povahy.
Moje první knížka od autora a určitě ne poslední. Hrozně mě bavily ty vtipné hlášky a přirovnání. Filip je lovec démonů, kterého povolali zpět do Prahy a válka může začít. Má pár přátel z Tobiasova řádu, ale stojí proti své matce a její černé smečce. Kniha je plná démonů, hlášek a sexu.