Warty

Kniha byla sice čtivá, ale "manželovo tajemství" jsem odhalila v podstatě hned, takže to pro mě nebylo moc napínavé. Závěr byl ale nečekaný.

Ken Follett je skvělým vypravěčem. Je to můj nejoblíbenější současný autor. Člověk doslova hltá životní příběhy jednotlivých postav. Skvělé skloubení vymyšlených osudů a postav a skutečných historických událostí a postav. Pro mě nejlepší z knih trilogie století (a to i ty ostatní jsou skvělé).

Skvěle napsaná kniha, velice dobře se čte. Člověk nedokáže uvěřit, co jsou někteří lidé schopni udělat jiným a nemít žádné výčitky svědomí.

Skvělá kniha. Jak to bývá obvyklé, mnohem lepší než film (i když i ten byl velice dobrý). Mohu pouze doporučit k přečtení.

Velice napínavá kniha. Trochu ovšem děsivá, pro někoho, kdo studuje vysokou školu v Brně :-)

Naprosto strhující kniha, přečetla jsem ji v podstatě jedním dechem. Výborně napsané, mohu jen doporučit, i když závěr knihy mě upřímně řečeno trochu zklamal. I tak si zaslouží plný počet hvězdiček :-)

Musím říci, že za mě velké zklamání. Námět skvělý, provedení ale bídné. Vice méně jsem se musela donutit knihu dočíst. Knihu s takovým příběhem by bylo možné napsat mnohem napínavěji. Historické nepřesnosti bych ještě přešla, ale velké množství gramatických chyb (které se nedají připsat pouhému překlepu) se přejít nedá. S dnešními technickými prostředky nechápu, jak se tam takové množství chyb mohlo objevit. Rozhodně nemohu knihu doporučit, i když mě to moc mrzí.

Úžasné čtení. Kniha je napínavá až do konce. Díky tomu, že jsem první viděla film, jsem si i docela dokázala představit, co vlastně hlavní hrdina vyrábí :-D Přestože hlavní hrdina uvízne na Marsu, neztrácí vtip a nadhled nad celou situací, takže kniha i pobaví. Nelze jinak, než vřele doporučit.

Velice pěkně napsané, i když trochu pomalejší rozjezd. Pak jsem se již nemohla od knihy odtrhnout. Jedná se o velice smutný příběh, po přečtení poslední strany mi ještě několik minut běhal mráz po zádech. Vřele doporučuji.

Jelikož jsem jako první přečetla poslední díl (Žízeň), byla jsem z knihy trochu zklamaná. I tak ale myslím, že je to dobrá kniha, napínavá až do konce, rozuzlení nečekané. Hold příště budu muset začínat prvním dílem :-D

Dobrá kniha, ale nijak extra uchvacující :-) Takové pohodové letní čtení. Nemůžu souhlasit s těmi, kterým připadalo, že je složité se v množství postav orientovat. Mně to žádné problémy nedělalo, naopak si myslím, že to bylo zajímavé, sledovat příběh očima několika postav.

Zápletka dobrá, ale nelíbilo se mi, jakým způsobem to bylo napsané.

Kniha přečtena jedním dechem. Za mě jedna z těch, co chcete co nejdříve dočíst, protože jste zvědaví, jak to dopadne, a na druhou stranu nechcete, aby někdy skončila.

Skvěle napsané a rozuzlení případu prostě ohromující. Nemůžu se dočkat dalšího dílu :-)