WaspSalander komentáře u knih
Karin Lednická píše opravdu poutavě, ale tentokrát za mě byl v knize strašný přehršel postav a jmen ve kterých jsem se neuměla zorientovat.
Což se dalo asi u literatury faktu očekávat.
Výjimečná kniha.
Zůstane dlouho v mé mysli i srdci.
Nejlepší kniha z období druhé světové války, kterou jsem kdy četla a možná i nejlepší kniha co jsem vůbec kdy četla.
Pro někoho příliš vulgární a násilná, pro mě surová, bez příkras a dech beroucí
Zatím za mě nejslabší kniha autorky. Přesto se moc pěkně čte a strašně rychle uběhne
Autorka a její knihy jsou velmi úspěšné a slyšela jsem na ně mnoho pozitivních ohlasů, takže jsem měla asi příliš vysoká očekávání co jsem mít neměla.
O knize jsem musela přemýšlet pokaždé, kdy jsem ji odložila z ruky.
Což přesně od knih chci - vtáhnout do jiného světa a nepustit
Určitě budu pokračovat dalšími díly.
Opravdové zločiny patří k mému nejoblíbenějšímu podcastu, který poslouchám.
Bohužel jsem se nedozvěděla nic nového. Vše co bylo psáno v knize je mnohem více a sympatičtěji rozebráno v podcastech. Jednotlivým zločinům je vždy věnováno jen pár stránek.
Co naopak hodnotím velmi kladně jsou rozhovory na konci knihy, které mě moc bavily. Zase škoda, že byly jen velmi krátké a nebyl jim věnován větší prostor.
Myslím, že knihu ocení čtenáři, kteří podcast vůbec neznají. Například mojí mamce, které jsem knihu po dočtení půjčila se velmi líbila.
Moje první kniha od autorky a okamžitě po pár stránkách mě dokázala vtáhnout a nepustit. Děj zajímavě plyne v krásně vykresleném prostředí Hůrky
Jen konec mě zklamal a naštval. Čekala jsem nějaký WOW EFEKT, kdy do sebe konečně zapadnou všechny střípky, které postupně sbíráme skrz celou knihu, ale vlastně jsme je vůbec nepotřebovali sbírat, protože neměly s vraždou ani motivem nic společného.
Samotný příběh je podle skutečných událostí, takže už sám o sobě je velmi emotivní a smutný, ale zpracování knihy ve mě nevzbudilo takové emoce jaké bych očekávala.
Na konci knihy se od autorky dozvíme, že ve knize je jen velmi málo věcí podle skutečnosti- což jsem vlastně očekávala, protože mi nepřišlo v některých situacích reálné tak velmi naivní chování dvanáctileté dívky.
Nekonalo se takové nadšení jaké jsem očekávala po přečtení recenzí.
Asi jsem měla moc vysoké očekávání.
Nejvíc mi na knize vadil ten nesmyslný věk postav, který jsem musela dělat že nevidím.
Za mě skvělá čtivá jízda od začátku do konce.
V pasti lží byla stejně jako Za zavřenými dveřmi trochu "přitažená za vlasy" a dost předvídatelná, ale B. A. Paris to stejně napíše tak, že knihu nemůžete odložit.
Jak poznám knihu za 5* ? Nechci aby skončila.
Jediné co bych knize vytkla byl příliš rychlý spád Zuzaniny Dospívání, Dospělosti a konce.
Oproti Dětství mi přišlo, že to nabralo moc rychlé obrátky.
Knihu jsem hltala od začátku do konce a přečetla na jeden zátah.
Byla nesmírně čtivá a i když byla trošku předvídatelná, tak jsem ji nemohla odložit a musím jí dát plný počet.
První díl jsem si zamilovala a druhý mě rozhodně nezklamal.
I když musím přiznat, že první se mi líbil o prsa korejské ženy maličkato víc.
Možná by knize prospěl i nějaký rodokmen. Pro čtenáře, který díly čte s větším časovým rozestupem může být pak velké množství postav nepřehledné. Mě chvíli trvalo, než se mi vybavily všechny rodinné vazby.
Jinak je samozřejmě kniha skvělou volbou. Obohatí vaší hlavu i srdce.
Na knize jde poznat autorčin rukopis a jako všechny její ostatní knihy je krásně čtivá a přitom úplně jiná.
Námět za mě super, ale nedokázala jsem se tak moc vcítit do postav jako u jejích ostatních knih.
Možná je to tím, že u ostatních knih se víc zasnívám a pluju si na obláčku a vůbec mi nedochází, že se jedná o románové příběhy co se nestaly. Tady jsem měla pořád v hlavě že kniha je vlastně takové "cobykdyby"
Jakooooo tohle, že byla fikce ?
A já blbka hledala na youtube všechny skladby, které mě zaujaly a hrozně se divila, že nemůžu nic najít .. šmarjá.
Ačkoliv podobné téma nebo styl psaní příliš nevyhledávám, tak tohle byla fakt skvělá jízda a já si ji užila.
4,5/5*
Osamělost je údělem velkých duchů a Kya velkého ducha rozhodně měla.
Fakt pěkná kniha.
Kniha o které po dočtení budete ještě dlouho přemýšlet
Safra. I když jsem věděla jak to skončí pořád jsem tak nějak klukům držela palce.
Pan Šulc to napsal totiž opravdu skvěle. Bylo to poutavé, čtivé a napínavé.
S čistým svědomím bych ji doporučila naprosto všem.
Když neobohatí vaše srdce, tak rozhodně obohatí aspoň vaší hlavu :)
Nejsem zrovna znalec a vyhledávač YA fantasy, ale tohle se mi líbilo fakt hodně.
A ten konec ? Au ..to jsem vážně nečekala a okamžitě mi došlo, že tohle prostě musí mít pokračování a já si ho potřebuju nutně přečíst.
Během čtení jsem si oblíbila všechny postavy a romantická linka mi přišla nádherně vykreslená.
4,5/5