WaspSalander WaspSalander komentáře u knih

Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker

Zápletka a fantasy svět se mi moc líbil a přišlo mi to celkem originální.
Ale děj mi pak začal připadat hrozně pomalý a chybělo mi víc nějaké akce, protože se v knize jenom pořád něco vysvětlovalo okolo fungování světů. Celkově bych jí zkrátila, jinak se mi líbila.

13.12.2024 3 z 5

Správný krok Správný krok Liz Tomforde

"Ale no tak. Jestli to máme hrát, musíme do toho jít naplno. Víš, jak zlostí roztáhnout nosní dírky?"
Málem vyzvrátím snídani "Cože?"
"Pokud mě uvidíš jak na opačné straně místnosti hovořím s jiným mužem, musíš na nás pronikavě zírat a roztáhnout nosní dírky. Nebo drtit stoličky. A ať ti u toho tiká v čelisti"
"Modrásku..."
"A umíš vrčet?"
"Cože?"
"No, vlastně ani nevím, jak to má znít, ale každý hrdina v mých knihách hodně vrčí. A taky je třeba, aby ti potěmněly oči. Umíš to?"

Miluju ! :D

09.12.2024 4.5 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Nepochybně jsou Dvory užásná série, která stojí za přečtení, ale tento díl mi sedl nejméně a jeho přečtení mi trvalo nejdelší čas.

Připadá mi, že S.J.Mass vynese některé postavy do nebe a pak je nechá spadnout dolů.

Rhysanda jsem v prvním a druhém díle úplně milovala a teď mi přišel jako "jo Feyre dělej si co chceš, jako asi mám trochu strach, ale vlastně to jako asi zvládneš no ..uvidíme"

Do Dvoru trnů a růží vubec nevím jestli se budu pouštět, protože jako díl o Nestě ? No taaaaaaaak .. To jako fakt ?

20.11.2024 4 z 5

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Příjemná, milá a trochu předvídatelná fantasy.
Tempest a Pyre jsou velcí sympaťáci a chemie tady funguje na výbornou.
Přidala bych trochu víc akce - kapitoly, kdy je Tempest zavřená v chalupě už byly docela dlouhé.

20.11.2024 4 z 5

Dcera bohů Dcera bohů Michaela Marešová

Kniha má velký potenciál. Lákavou anotaci a vážně dobře se čte.
Jita160 napsala krásnou větu: HODHOŤME KNIHU A NE TO JAK SE NĚKOMU MŮŽE LÍBIT NÁSILÍ.
Musím uznat, že kniha vzbuzuje silné emoce. Nejsem žádná puritánka a nevadí mi násilné ani zvrhlé scény, ale to co mi vadí je nelogické chování hlavní hrdinky. - umím pochopit nějaký Stockholmský syndrom a pokus o nápravu a polidštění Egila, ale tohle bylo fakt za čárou, asi jako- "sice mě brutálně znásilnil a zfackoval, ale mám orgasmus"
A o moci, kterou Sigrid vládne se toho vlastně taky moc nedozvíme.
3* dávám za čtivost knihy.

20.11.2024 3 z 5

Láska na hraně Láska na hraně Penelope Douglas

Nooooo tak jakožeeee Láska na hraně to určitě byla.
Tak ale co si budeme ... musíte mít asi trošičku zvrhlou dušičku, aby se vám kniha líbila... Jen malinko.
No co.. já jí mám .. a na zimu bych tam šla :D

13.11.2024 4 z 5

Zmámeni Zmámeni Emily McIntire

Celá série Never After stojí za přečtení.
Kdo má rád dark romanci, pořádnou akci , brutalitu a POŘÁDNĚ žhavé erotické scény, tak si přijde na své.

13.11.2024 4.5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Chemie mezi ustřední dvojicí fungovala perfektně a skvěle jsem se u toho bavila, ale trochu bych to zkrátila.

Těším se na další pokračování s Ryanem a Indy, už v prvním díle mi hrozně oba sedli a doufala jsem, že jim bude věnovaný nějaký prostor.

13.11.2024 4 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Já tuhle knižní sérii fakt miluju, takže nemůžu jinak než dát plný počet hvězd.
Ale jsou tu jisté dokonalé nedokonalosti.

Sarah J. Maas si tak pohrává s vývojem a charaktery postav tak, že každý díl se mi k nim mění postoj.
Chaol, kterému jsem v prvním dílech fandila a byl to sympoš, se proměnil v někoho nemastého, neslaného, kterého vám bude při nejlepším líto.
Manon, která mě v třetím díle extrémně nebavila se proměnila společně s Dorianem v pořádně sexy duo, které mě extrémně baví, ale Dorian by měl dostat trochu více prostoru - uvidíme v dalších dílech.
Linka Elide + Lorcan byla taky super.
No a Aelin - ... ve třetím díle se nám začalo střídat vyprávnění z více postav, které mě hrozně štvalo a ostatní dějové linky Chaola, Manon, Aediona mě vůbec nebavili a chtěla jsem ať se děj co nejrychleji vrátí k Aelin a Jeřábovi - a Sarah Maas zase nějak dokázala zatahat za nitky mé duše a přepnout to v úplný opak. Možná to bude tím, že už je Aelin prostě moc. -nejmocnější, nejdrzejší, nejobětavější - a Jeřáb (Rowen) se proměnil z nejvíc sexy obávaného vílího bojovníka v takového oddaného, poslušného královninova druha. Teď je před ním však nová výzva, tak doufám, že se nám pořádně ukáže.

Jo a taky mi trochu vadí, jak jsou všichni nadpozemsky krásní a jak se nám to tam úplně VŠECHNO páruje. :)

05.11.2024 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Pro mě zatím nejlepší díl. Našlapaný od začátku do konce.

05.11.2024 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Trochu to trvalo, než mi začal příběh krásně hladce plynout, ale jako pardon? ..ty poslední kapitoly pod Horou? - to mi padala brada jakože velmi !
Žeru to ! A nejvíc teda tu zápletku jménem Rhys samozřejmně :)

23.10.2024 5 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

Miluju, miluju, miluju.
Tahle knížka se mnou putovala na dovolenou, kde jsem ji začala číst a pak jsem byla pěkně nervní, že se musím zvednout a jít se podívat na nějaké památky místo toho abych se zavřela na hotelovém pokoji a jenom četla. Potřebovala jsem číst a číst a nutně vědět jak to dopadne a zároveň jsem číst nechtěla, protože jsem věděla, že už ji mít nebudu a nezažiju ten pocit, že ji čtu poprvé. Chápe někdo jak to myslím ? Určitě jo. No .. každopádně nutně potřebuju druhy díl .. kdyby někdo věděl kdy má vyjít, dejte mi prosím vědět :) nepodařilo se mi dohledat

19.09.2024 5 z 5

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Usmívala jsem se jak pitomec od začátku do konce. Skvělá kniha.

21.08.2024 5 z 5

Převážně zdvořilý Leopold Převážně zdvořilý Leopold Michal Viewegh

U autora asi kvantita vítězí nad kvalitou.

12.04.2024 1 z 5

Faja Faja Petra Stehlíková

Kvalitativně srovnatelné s prvním dílem.
Pomalejší děj, který jsem vytýkala jedničce má i dvojka.
Chystala jsem se na třetí díl, ale po přečtení recenzích jsem zjistila, že ani 3.dílem není série ukončena, což mě celkem štve -_- ... takže na to kašlu.

Ale jinak je ten fantasy svět pořád super !

18.01.2024 4 z 5

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Jednu hvězdu dolů za:
- pro mě strašný přehršel nových slov v knize, která se strašně pletla
- pomalý děj bez větších gradací
- charaktery postav, které se chovají buď nelogicky nebo všechny úplně stejně

4* musím dát za ten krásný fantasy svět, který mě uchvátil ač má kniha nějaké mouchy.

17.01.2024 4 z 5

Gazely Gazely Patrik Hartl

Mě se kniha moc líbila. Dostala jsem přesně to, co jsem od Hartla očekávala - pěknou, vtipnou oddechovku, která je čtivě napsaná :)

06.01.2024 4 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Myslím, že Patrik Hartl uchopil ten příběh, jak nejlépe mohl. I když jsem četla v podstatě ten stejný příběh dvakrát, tak mě vůbec nenudil a četla jsem ho s chutí. Moc pěkný nápad dvojího čtení.
Jediné co mi trochu vadilo byl ten enormní počet nevěr v knize.

04.12.2023 4 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

(SPOILER) Mám tuhle knižní sérii fakt ráda i když mě konec moc neuchvátil.
Snažilo se to být tak moc grandiózní až mi to přišlo trochu přehnané.
A když Mia putovala ke Koruně měsíce trochu jsem se začala nudit.
Návrat Trica mi vůbec nevadil a těšila jsem se co se z toho vyklube, ale ten jeho konec mi pozbýval smysl. Ani teda to jeho velkolepé odpuštění Ashlinn mi nějak nebylo k duhu.
Každopádně sérii je moc povedená a vřele ji doporučuju. Bonusová část byla taky zajímavá :)

04.12.2023 4 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

I když mám ráda tematiku zločinu, tak jsem nevěřila, že mě knížka psaná formou rozhovoru chytne. Ale byla to pecka. Pan Mareš házel jednu historku ze svých případů za druhou a kniha byla opravdu nabytá případy, humorem a informacema.

21.08.2023 5 z 5