WEIL komentáře u knih
Nic nového pod Sluncem. Autor jako by to od někoho jen opsal.
Moc pěkně napsaná a upravená informativní brožura o farnosti Štípa.
Kdo chce umět dobře vařit, ten se bez této kuchařky neobejde.
Je to až neuvěřitelné, kolik tématicky podobných knížek vychází a často z jedné církve, tedy římsko-katolické.
Co si z toho vybrat?
Je to těžké.
Chodit ke zpovědi a dělat stále stejné hříchy, to asi opravdu nemá smysl.
Nelíbí se mi, jak se jezuité vylepšují v téhle knize, a není zde žádná zmínka o jejich hlavním důvodu, proč jejich řád vůbec vznikl. Je to smutné i hanebné.
Čtení pro otrlé.
kdo vydrží, tak si z toho možná i něco odnese.
Určitě je dobře, že se zvěëřejňuje, jak člověk ubližoval člověku, ale je třeba rovněž připomenout, že to nebyli jen komunisti co ubližovali církvi, ale dříve taky církev komunistům, předtím běžným občanům atd.
Dobrá kniha pro zájemce o Ruskou literaturu.
Pro mě velice zajímavé čtivo, z něhož jsem se dověděl kolik lidí bylo tehdy ochotno financovat poněkud zvláštní projekt. A rovněž, kolik se tehdy platilo za tu či onu práci.
Každé učení nějaké hry či práce začíná od začátku, takže tahle kniha je optimální pro budoucího hráče šachu.
Literárně zajímavé, autor se odvolává na to, že ji psal v době velké samoty, a že mu psaní těchto básní pomáhalo žít.
Proč se Panna Maria stále zjevuje? A co to má znamenat? Proč neudělá něco pro naši ekonomiku, či s naším školstvím?
Pro mě poněkud těžko stravitelný proud názorů od tohoto faráře.
Jak se žilo na Valašsku po staletí?
Něco z toho najdeme v této publikaci.
Začátkem devadesátých let minulého století se roztrhl pytel s podobnými knihami, kdo si ji pročte, tak si každý za sebe udělá přirozeně obrázek.
Kdo si ji nepročte, tak asi ví proč ho to nezajímá.
Alvaro Grammatica je jeden z mála cizinců, co se zde po roce 1990 usadili na delší dobu a udrželi si svoji komunitu.
Je to dost osobní výpověď ženské, vedený jak se jí líbí, ne jak by mělo být.