Winster
![Kopretiny pro zámeckou paní Kopretiny pro zámeckou paní](https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/816/kopretiny-pro-zameckou-pani-scq-816.png?v=1627591303)
Krasny opravdu krasny letni pribeh o jedne slecne koncici zakladni skolu. Jeji zivot na hrade a jeji straosti a radosti, kamaradky a jeji pocinajici laska. Krasne vyliceny pribeh ocima dospivajici holky, co v lete tvrdne v kase hradu Krabonoš. Krasna letni ctiva knizka, kteriu precete jednim dechem a stravite s ni par letnich noci na hrade obklopeni tajemstvimi a prvni laskou.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Rychlé šípy Rychlé šípy](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/2516/kreslene-serialy-jaroslava-foglara-rychle-sipy.png?v=1728224137)
Tahle knížka změnila můj život v pohledu na komiks. Jedná se o dokonalá "klučičí" dobrodružství v jednom svazku.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech](https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/940/tajemny-hrad-v-karpa-940.jpg?v=1328647651)
Krasne a tajemne. Jine nez film a napinave! Takove opravdu krasne romanticke. Moc hezky se to cte! Kniha je plna podivuhodnych veci, zazitku. A vsechno kontrastuje s prostinkou hrstkou lidi z male vesnice. Tato kombinace ma za nasledek slepou duveru v nevysvetlitelne jevy, ktere obklopuji hostinec u krale matyase - kdo ma jen trochu predstavivost, ta usina v male vesnici a rano se vida na cestu do tajemneho hradu! Jsou tam strasidla? Lupici? Nebo se zde skryva padouch, ktery by mel byt potrestan za svoje zlociny…
![Sestřelen Sestřelen](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/1782/sestrelen-1782.jpg?v=1245613154)
Musím říci, že jsem byl mile překvapen tím, jak poutavě dokázal F.F psát nejen o vzdušných soubojích, ale i o strastiplném putování přes Francii a jeho život v koncentračním táboře ve Španělsku. Osobně jsem byl velice obohacen o informace "jak to vlastně bylo s tím, jak se piloti dostávali zpět do Anglie. Myslel, jsem si že šlo o to utéci Němcům a pak už šlo vše hladce, ale chyba lávky...politikaření a průtahy celou záležitost ještě protahovali. Myslím, si že i F.F měl ještě výhodu, že disponoval dobrými jazykovými znalostmi francouzštiny a angličtiny a že ho sestřelili v hodnosti majora. Knížka je hrozně pěkně čtivá a otvírá nám nové pohledy na utrpení sestřelených letců po celou cestu návratu do Anglie. Trošku mi jen bylo líto, že ostatní se kterými se setkával v průběhu zajetí, neprojevovali takovou radost, že se československému majorovi z RAF podařilo přežít a utéct. Trošku mě mrzelo, že tam to veselí z přežití a návratu není takové, jak jsme ho po letech cítil z knihy já. Děkuji Vám pane Fajtle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13/harry-potter-a-fenixuv-rad-FuG-13.jpg?v=1457366277)
Krásné. Povinná četba pro všechny příznivce kouzelnického světa. Děkuji za únos z reality do fantazie.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pastvina zmizelých Pastvina zmizelých](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218382/pastvina-zmizelych-218382.jpg?v=1407695347)
Velmi paradni detektivka! Tohle je neco pro me. Lokalita ac skryta za pseudonimem, je okoli Stechovic/Petrov apod. Kousek od prahy. Detektivks je opravdu uzasne ctiva necelych 190 stranek prectete jako nic! On Exner je proste vzdycky super, ale tahle knizka s nadechem tajemna ma jeste vic co nabidnout. Upone si predstavuji tu krajinu a ty lidi a hospodu u splavu a u truhlarika!
Vrah celou knihu unika a je dopaden na poslednich par strankach - jednoduse genialni detektivka.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29808/harry-potter-a-ohnivy-pohar-OGc-29808.jpg?v=1663412123)
Dokonale krásný příběh pro lidi s fantaziíí...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Série C-L Série C-L](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105700/serie-c-l.jpg?v=1731325596)
Velmi pekna a ctiva kniha, kterou jsem znal jako film. Je rozhodne skoda, ze film nérevzal obsah knihy z vetsi casti.
Kniha je rozsahlejsi a rozhodne je zde mnohem lepe vytvorena psychologie postav. Mam tyhle detektivky rad, cloveka vtahnou do ulic prahy a do obchodu a na chvilku je vsechno jako to bylo driv.
Vrah je zde velice bystry a chytry clovek co diky svym vynalezum a komplicum dlouhou dobu unika polapeni. Opravdu moc pekna kniha!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Adelheid Adelheid](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5552/adelheid-zfI-5552.jpg?v=1603623631)
Krásná kniha a moc hezký film...Tohle si už dneska neumí nikdo představit.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Stezka Českem Stezka Českem](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503529/stezka-ceskem-h6a-503529.jpg?v=1665323590)
Velmi pekna knizka o stezce od zakladatele, ja si tohoto projektu vazim uz proto, ze ukazuje ze i u nas je spoustu krasnych mist s nemusi se litat nekam do ameriky apod. Libi se mi jak je kniha zpracovana a jednotlive pribehy lidi ze stezky jsou nektere mnohem ctivejsi nez knihy od radoby renomovanych autoru. Libi se mi kratke popisy jednotlivych tras s vypichnutim zajimavych mist. Obcas trosku rusive uz pusobi glosy z filmu a knih - sice zname, ale nekdy az moc nasilnicky vmackle do popisu. Moc si vazim Martina, ze tento projekt rozjel a udrzuje. Nekolik casti jsem uz i diky nemu navstivil. Vsem bych take rad doporucil serial s Mirkem Vladykou - ktery velmi hezky celou stezku mapuje. Stezku opravdu juze jit kazdy!
![4.5 z 5 4.5 z 5](img/content/ratings/45.png)
![Na dosah ruky Na dosah ruky](https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/9826/na-dosah-ruky-3PF-9826.jpg?v=1609233208)
Opet velmi pekna "Exnerovina" z maleho prostredi jedno Vinohradskeho baraku s pohnutou histroii. Je pravda, ze postav je zde vice, ale Erben umi postavy krasne odlisovat vekem, profesi jmeny...apod. Takze, se da v detektivce velmi hezky zorientovat. Libila se mi patraci akce ktera vychazela i zidovske historie a pachatel mi po celou dobu pribehu nebyl znam. Knihu mohu jen doporucit, krasne se cte a precte te ji jedna dve.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318 Zločin na Zlenicích hradě L.P. 1318](https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204671/zlocin-na-zlenicich-hrade-l-p-1318-lV8-204671.jpg?v=1531237526)
Kdo je tajemnym vrahem? Je klicem k objasneni zlocinu i davna minulost? Kdo byl ukladnym vrahem a jske pohnutky ho vedly k tak podlemu cinu!?
Ke to nekdo z panu z okolnich posazavskych hradu, nebo nekdo docela jiny? Tyto otazky jsou pomalu ale jiste rozuzleny v teto napinave detektivce z hradu a tajemnych tvrzi, ukrytych uprostred neprostupnych mocalu krasneho Sazavskeho kraje. Knizka se cte moc hezky, je tajemna a plna prekvapeni. Misni hrady jsou mi celkem zname a proto nsn ich vzdy historie oziva. Dekuji moc s doporucuji k precteni. Ja se do ni uplne zacetl, zvlaste kdyz zacne dej hezky gradovat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem 151 příběhů na Stezce Českem: Dobrodružství holky s bucket listem](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509095/151-pribehu-na-stezce-ceskemmBDCWu-B7E-.jpg?v=1673605837)
*Na komáří stezce asfaltem kde bud prsi nebo je vedro!*
(Pro zajimavost na strance 338 je 7x toto slovo.)
Kniha opravdu není pro všechny, záměrně ji neshazuji jen subjektivně hodnotím, jako všechny ostatní.
Uf, tak to jsem necekal. Takový začátek..:/ trosku me to zklamalo. Je teda pravda, ze rodice popletli darek a místo prvni knihy mi pristala tahle. Lucka se hrozne moc snazi psat a ono ji to moc nejde:/. Ocenuji jeji lasku k horam, ktera je zjevna. Nediv se ze se te lidi ptaji na prednaskach jakto, ze muzes trajdat po horách nekdo v Aši musi slouzit nocni. Prvni stranky jsou takove holcici, prekousano a jedeme dal. Zacatek a vlastne i pokracovani je takove fnukaci az moc od 90 stranky zacnete nenavidet slovo asfalt. Pamatuju si na ucu ze zakladky: Kdyz pisete sloh, tak neopakujte slova a zde?
Mam rad cestovani, psomamostvi mi je uplne cizi - neustale olizovani koulicek v knizce mi prijde az nechutne…Kdyz se nad tim zamyslim, je to spis ,,co jsem jedla na stezce ceskem,,.Stranka 223 me na dlouho od knihy odtahla...Ja knihu dostal do rukou prevazne pro vypraveni o stezce - Lucka (typicka psi rodička se stravovaci poruchou - nejde o to kolik a jak ale co prevazne jí a pije :D (rozhodne bych Lůce chtel doporucit nabrat si glykemii O:). Ocenuji velmi ze nepije alkohol, to se moc nevidi! Nicmene ,,dala jsem si colu pak kofolu apod. To je asi vazne lepsi pit vodu a jednou za par dni si dat nekde pivo :D ..Velmi me ,,bavi,, popisovani toho jak mrzne Sibiřský husky ve stanu v noci pri 2O °C. Par pozitivních věci se najde treba ukazka ze stezka neni jen po horach a ze se nepotkavaji jen prijemni lide a prijemne restaurace. Nekdy kolem ceskeho lesa me knizka moc bavila, asi i proto koho sebou lucka mela, za tuto cast jsem moc rad je krasne čtivá! Pote prislo opet par stranek hruzy s asfaltem a psaním typu: Já tu musim bejt, nechci tu bejt. Dost jsem lucku obdivoval, ze to vyrazila sama ze se neboji atd. potom vlastne zjistim ze tam sama skoro neni - ono je to pro ni mozna lepsi. Jen jsem cekal opacny vyvoj. Postupem casu Vam pripada ze neni nejvetsi utrpeni jit do prace, nebo utikat pred hladovym medvedem - nejvetsi utrpeni je dle L.K jit stezku ceskem :D hlavne jizni vetev od sumavy podle meho uz to neni jen spatny den, nebo par dnu - prijde mi to jako uplne hejtovani vseho…ach jo tady nejsou kopce! Ach jo tady jsou kopce…po vnouckovi jzs… ano uz jsem slysel vsecko.
Shrnu to. Cetl jsem to fakt dlouho, je zde velmi opravdu velmi promenliva kvalita…prijde mi ze je zde hodne negativnich dojmu neustale opakujicich se. Taky chodim s batohem umim spat venku a snazim se drzet si oprimisticky pristup. Celkem bych dal tak 2 a 1/2 hvezdicky - za takovy pohled na stezku a ukazat chozeni i lidem co o tom nic nevi. Plus je taky komentar k vybave a k tomu co clovek potrebuje a co ne. Celkove zajimavy zazitek.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Zánik samoty Berhof Zánik samoty Berhof](https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/5554/zanik-samoty-berhof-DA3-5554.png?v=1603632653)
Jeden z nejhezčích příběhů z našeho poválečného pohraničí...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velice krásné, i jako filmové zpracování. Rád se k tomu vracím a hrozně rád se ztrácím v našem poválečném pohraničí...s panem Sepekovským.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jahody se šlehačkou Jahody se šlehačkou](https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60637/jahody-se-slehackou-60637.jpg?v=1295819140)
Nejvic se mi libila posledni detektivka. Zde neni Vasatko a Horac v cele knize coz na kvalite neubira. Jen je to jine…Posledni pribeh je takova se zivota proste se vsim jidlem pitim a vnimanim sveta kolem sebe. Dekuji
Opravdu uzasne ctivo!
Pro milovniky pohranici a povalecnych knich nutnost.
Dneska tohle uz nikdo nenapise, nenatoci..proste uz to nejde.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Od filmu ke knize. Pokud mate cas vemte si knihu, nebo puste film - za me mohu rici, ze je super si Annu s Ludvikem predstavovat, jako Ondreje a Jirinu. Kniha i film maji neuveritelnou atmosferu strachu. Uzasne strhujici pribeh. Uz kdyz jsem film videl poprve, prislo mi to jako nekonecna noc - ta noc co zacne vecer a konci az rano. Prijdou? Maji na me neco? Mozna je jen skoda ze filmu chybí tech par poslednich stranek v knize. Jednodusse genialni a nadcasove.