witko witko komentáře u knih

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Niedl mne baví a stejně tak jeho detektiv. Jsem rád, že bude další pokračování a těším se na další setkání s Prévitem.

27.05.2019 4 z 5

Hvězda Hvězda Robert Fabian

Tahle kniha mi spíše stylem připomínala Hetešu. Užil jsem si jej ale stejně, jako jiné knihy od Fabiana. Je vidět že umí i jiné než vyloženě z vojenského prostředí. Za mě super čtení.

06.05.2019 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Ze začátku mi vadilo mnoho postav, ale na konci jsem to autorce odpustil. Některé linie vyprávění byly spíše pro moje matení, abych jen tak nepřišel na vraha a jeho motiv. Nakonec to vše tak nějak do sebe zapadlo a nebyla to špatná krimi.

01.05.2019 3 z 5

Despota Despota František Kalenda

Nebylo to zlé, ani nijak převratné čtení. Zahraniční kulisi mne u českého autora překvapily. čekal jsem děj, který se bude odehrávat v našich městech. Nu, nevadí.

28.04.2019 3 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Dlouho jsem sbíral odvahu tuto knihu vůbec otevřít. Jak ji moc lidí chválí a doporučuje, bojím se že budu pak mít velká očekávání a sám budu zklamán. Tentokrát mi to vyrazilo dech a musím se přidat i k ostatním ódám na tuto knihu. Přečteno doslova jedním dechem. Styl vyprávění i samotný příběh mne tak ohromili, že se z toho budu ještě nějakou tu chvilku vzpamatovávat.

24.04.2019 5 z 5

Cíl: Kasimir Cíl: Kasimir Jan Kotouč

Musím říci, že sektor Hirano mi bude chybět. Moc se mi v tomtou koutku vesmíru líbilo a určitě bych se nezlobil, kdybych se do něj mohl ještě jednou nahlédnout. Řekl bych, že se autor dobře vypsal a knihy mi přišly čtivější a čtivější.

22.04.2019 5 z 5

Bitva o Sinaj Bitva o Sinaj Jan Kotouč

Líbí se mi, že vyprávění má dost linek a na každou z nich jsem zvědavý jak posune děj. Když jsem si vzpomněl, že dlouho nebyla zmínka o jiném místě, tak v další kapitole zrovna byla, takže za mne spokojenost.

09.04.2019 4 z 5

Na prahu očistce Na prahu očistce Jan Kotouč

O proti Weberovi Kotouč využívá i mimozemské civilizace. Čekal jsem až je taky trochu využije, dočkal jsem se, zatím mi to přijde málo, než by byl jejich potenciál. Nicméně čte se to čím dál tím lépe.

07.04.2019 4 z 5

Volání do zbraně Volání do zbraně Jan Kotouč

Dlouho očekáváná válka je tu. Táhlejší pasáže střídali ty čtivější. Více se mi líbí boj ve vesmírném prostředí než intriky na planetě. Těším se na další pokračování konfliktu.

03.04.2019 4 z 5

Tristanská občanská válka Tristanská občanská válka Jan Kotouč

Čtivější díl než předchozí. Začínám se v sektoru Hirano zabydlovat.

26.03.2019 4 z 5

Kdo přinutil Hitlera přepadnout Stalina Kdo přinutil Hitlera přepadnout Stalina Nikolaj Viktorovič Starikov

Tuhle literaturu moc nevyhledávám, ale musím říct, že mne tato kniha tolika zajímavými informacemi dostala. Pěkně poodhalená opona z 2.sv. války.

22.03.2019 5 z 5

Pokračování diplomacie Pokračování diplomacie Jan Kotouč

Je vidět inspirace již vícekrát zmiňovaného Webera. Proč ne, tento žánr mne baví a rád si přečtu něco i z pera našeho autora.

09.03.2019 3 z 5

Naboso - 50 důvodů, proč zout boty Naboso - 50 důvodů, proč zout boty Daniel Howell

Knihu by si měl přečíst každý odpůrce bosého chození. Sám rád chodím bos, i moji dceru v tom podporuji, ale manželka je jiného mínění.

08.03.2019 5 z 5

Den mluvících kamenů - Nové pohledy na záhady dávných světů Den mluvících kamenů - Nové pohledy na záhady dávných světů Zdeněk Patrick

Hodně zajímavé závěry o teorii naší historie lidstva. Líbí se mi autorův rozsah vědění a odvahu spojovat zdánlivě neslučitelné věci do celistvého obrazu. Některé věci se mi hůře chápají a je jim i za těžko věřit, nic méně rád si přečtu další pokračovaní, pokud bude.

25.02.2019 4 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Po doporučení od několika lidí jsem se na ni vrhnul a těšil jsem se. Začátek byl pozvolný a moc mne to nechytlo, postupně jak se příběh odvíjel, mne to pohlcovalo víc a víc. Chvilkama jsem z toho měl až mrazení. Teď patřím taky k těm, co knihu doporučují dál.

19.02.2019 4 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Byl jsem zvědavý na příběh vyprávěný odzadu. Nejdřív mi to dělalo problém, některé věci byli předvídatelné, ale samotný konec (začátek) teď vlastně sám nevím :-), mne překvapil. Překvapivě to až tak velký průšvih nebyl.

16.02.2019 4 z 5

Cesta po Egyptě Cesta po Egyptě Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic

Výběr kapitol vyprávění z putování Kryštofa haranta po Egyptě. Kniha je psána zajímavým stylem, vydavatel ponechal i gramatické chyby Kryštofa. Snažil se přiblížit některá jeho zajímavá dobrodružství žákům, neboť jim byla kniha především určena. Určitě bych si chtěl přečíst plnou verzi.

13.02.2019 4 z 5

Pelyněk. Díl 3 Pelyněk. Díl 3 Daniel Tučka

Na finále celého příběhu jsem čekal epičtější bitvu. Jinak příběh celkem ubíhal, místy mi přišel děj ale takový loudavý.

12.02.2019 3 z 5

Útok na pekárnu Útok na pekárnu Haruki Murakami

Zaujalo mne pěkné hraní si se slovy, jinak nevím, co tím autor vlastně myslel.

10.02.2019 2 z 5

Pelyněk. Díl 2 Pelyněk. Díl 2 Daniel Tučka

Druhý díl se četl o hodně lépe. Není to špatně vymyšlený svět a Scott mi už taky nelezl tolik na nervy jako v prvním díle, kdy hned nad vším bádal a měl spoustu nápadů jak to vše použít a vylepšit.

09.02.2019 4 z 5