WolfIssen | Komentáře u knih | Databáze knih

WolfIssen WolfIssen komentáře u knih

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Co se komentářů k tomuto Veledílu týče, už toho bylo napsáno opravdu hodně. Za sebe bych dodal, že kniha je hodnotná především pro skalní fanoušky mytologie světa Mistra Tolkiena. Pojednává o stvoření Středozemě a událostech v prvním a druhém věku. Končí navázáním na příběhy Hobita a Pána Prstenů. Úžasná kniha, díky které do sebe vše zapadá.

04.11.2014 5 z 5

Satanská bible Satanská bible Howard Stanton Levey

Jen tak náhodou jsem zjistil, že tento paskvil tady je. Je to tak moc velký odpad, že nemá smysl dočítat do konce, či se podobnými splašky byť jen zaobírat. S filosofií satanismu nemá absolutně nic společného. Už jen název "knihy" a jméno autora mluví za vše. Nečíst, zahodit.

03.03.2013

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Po mém prvním přečtení Hobita, kterého jem četl v těchto dnech, mě mytologie Středozemě začala fascinovat snad ještě více než po přečtení následující trilogie. No, uvidíme, jak se s Hobitem "popere" filmový mág Peter Jackson. Každopádně úžasná kniha.

17.05.2012 5 z 5

Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Vzhůru - Pozoruhodná cesta k vrcholu Mount Everestu Bear Grylls (p)

Úžasné, podrobné a dechberoucí povídání o velkém a odvážném dobrodružství, o štěstí a přátelství. Bear Grylls je můj oblíbenec a jeho první kniha je opravdu povedená. Jen tak dál Beare!!!

09.01.2012 4 z 5

Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Moc jsem se pobavil a četlo se to moc dobře.

16.01.2011 4 z 5

Planeta záhad: Fakta, otazníky, hypotézy Planeta záhad: Fakta, otazníky, hypotézy Arnošt Vašíček

Opakování je matka moudrosti, a proto se budu opakovat a opět vychválím další skvělou knihu od jednoho z našich předních záhadologů pana Arnošta Vašíčka. Knihu jsem si koupil přímo od něj na jeho přednášce a měl tu čest s ním promluvit a udělat fotografii. Jak již napsal uživatel Pablo, kniha mimo velice kvalitního odsahu nepostrádá ani vynikající grafickou úpravu. Jelikož svět záhad mi není cizí, uvítal jsem spoustu nových a mnohdy i dechberoucích informací.

01.02.2025 5 z 5

Kolonie Waldner 555 - tajné plány SS v Jižní Americe, románová fikce Kolonie Waldner 555 - tajné plány SS v Jižní Americe, románová fikce Felipe Botaya

Stejně jako u předchozí publikace děkuji za doporučení uživateli Eicherikovi, který navíc ve svém komentáři všechno důležité zmínil. Jen bych dodal, že u nás kniha není příliš známá, sám jsem byl překvapen, že jsem ji našel na Restorio.cz

20.11.2024 5 z 5

Německá a evropská svoboda ducha Německá a evropská svoboda ducha Alfred Ernst Rosenberg

Pan A. E. Rosenberg nejenže ve svém projevu trefně popsal události své doby, ale především předpověděl i dnes platné události, které sužují náš svět více než 70 let a ke kterým je dnes většina Evropy slepá a nedůvěřivá.

06.05.2024 5 z 5

Satanizmus v 21. storočí Satanizmus v 21. storočí Sebastián Jahič (p)

Knihu jsem vyhrál v malé soutěži na Instagramu uživatele Miro.slav, za čež mu moc děkuji a zdravím jej. Bez okolků můžu napsat, že jde asi o nejlepší knihu o satanismu, tedy alespoň, co se týče jeho vývoje v přítomnosti nebo nedávné minulosti. Autor čtivě vysvětluje dané téma, faktograficky i názorově vyčerpávajícím způsobem a neopomene ani na dodatky k dalším informacím na stránkách pod čarou. Velmi mě také zaujaly obsáhlé pasáže o blackmetalové ikoně Deathspell Omega a její dopodrobna zozebrané diskografii a filosofii. Vskutku skvělé dílo.

07.02.2024 5 z 5

Alrúna: příhody živoucí bytosti Alrúna: příhody živoucí bytosti Hanns Heinz Ewers

Nestává se mi často, že bych tápal, co bych do komentáře ke knize napsal. K podivuhodné knize Alrúna můžu s klidem napsat, že jde o bravurní příběh, který vás asi jen tak nepustí, pokud mu dáte šanci. Postrádá totiž nudné pasáže, naopak jde o jakousi syntézu mnoha žánrů, ze kterých lze uvést drama, thriller, romanci, psychologický román, dekadenci, okultismus... Jsem moc rád, že jsem opět sáhl po knize, kterou stálo za to přečíst a nešlo tak o zmařený čas. Inspirací k přečtení mi byla i zajímavá osobnost autorova, kterou Hanns Heinz Ewers bezesporu je.

18.05.2023 4 z 5

Elitní jednotky Waffen SS Elitní jednotky Waffen SS Brian Leigh Davis

Jde vidět, že tvůrci této publikace jsou velcí fandové daného tématu. To se odrazilo v nekonečném množství faktů i ve zpracování knihy. Naleznete zde vše od historie a vzniku, přes nasazení ve všech bitvách, které se divize zůčastnili, nejznámější osobnosti divizí, vysvětlivky týkající se uspořádání a hodnostní hierarchie, vybavení, výstroje, insignií, v neposlední řadě také obrovské množství fotografií a mile vás překvapí i internetové odkazy a seznam nejlepší literatury o Waffen-SS.

12.11.2022 5 z 5

Spálil jsem Adolfa Hitlera Spálil jsem Adolfa Hitlera Erich Kempka

Kniha se mi líbila více než obdobná publikace od Rochuse Mische, který byl osobním strážcem Adolfa Hitlera. Erich Kempka napsal svůj příběh poutavě a není v něm nouze také o nejeden zajímavý příběh nebo rovnou historickou zajímavost. Uvedu především příklad toho, že jednou ze zajímavostí 2. světové války je osud Martina Bormanna, avšak Erich nám tento osud odhaluje. Škoda, že knihu nenapsali i Otto Günsche nebo Heinz Linge.

09.11.2022 5 z 5

Zkáza černé eskadry Zkáza černé eskadry Stanislav Bártl

Je velká škoda, že edice Magnet již nevychází. Tohle je druhá kniha, kterou jsem z edice přečetl a jsem nadmíru spokojen. Málo známé skutečnosti z II. sv. války dokážou uvést do úžasu každého badatele okolo daného období a jsou mnohdy snad více zajímavé, než známé "velké" skutečnosti, o kterých byla napsána i natočena spousta knih a dokumentů. Jsem rád, že jsem po přečtení knihu sehnal ve zdejším bazaru, stejně tak jako Tajemství ostrova X, rovněž z edice Magnet. Nečekejte žádnou propagandu, ale vědeckou serióznost, která se navíc výborně čte. Knihu doplňují 2 mapy části Arktidy, ve které se události popsané v knize odehrály, dobové fotografie a malý situační plánek rozmístění konvoje PQ17.

11.08.2022 5 z 5

Encyklopedie mytologie germánských a severských národů Encyklopedie mytologie germánských a severských národů Jitka Vlčková

Jeden z nejkompletnějších lexikonů na dané téma, u nás zatím prakticky ojedinělý.
Velký přínos knihy vidím v zakomponování finské mytologie, kosmogonie a antropogonie, která není zbytku Evropy (snad s vyjímkou Estonska) až tolik známá. Povězte, kdo z vás kdy slyšel o bohu Ukkovi, podsvětí Tuonele nebo hrdinovi Ilmärinenovi?

10.08.2022 5 z 5

Agartha – ztracená podzemní říše Agartha – ztracená podzemní říše Alec Maclellan

Kniha hodnotná především tím, že je jakýmsi sborníkem svědectví a teorií o podzemních světech, tunelech a říších. Moc zajímavé téma pro milovníky záhad a podzemí vůbec. Odkazuje na velkou spoustu podobné literatury i badatelů v tomto oboru.

05.05.2021 4 z 5

Šťastná planeta, aneb jak jsem na kole objel svět 1. díl Šťastná planeta, aneb jak jsem na kole objel svět 1. díl Vítězslav Dostál

Cestopis se velice dobře čte. Tento první díl mapuje cestu z ČR na Nový Zéland. Mimo nespočetných a mnohdy i vtipných zážitků z cesty, popisů míst, kudy projížděl a setkání s nejrůznějšími lidmi, nám vypráví o kulturních a geografických zajímavostech nespočetných míst, které cestou měl možnost vidět. Samozřejmostí obsahu knihy je spousta fotografií. Před léty mi bylo ctí Víťu Dostála osobně poznat.

11.12.2017 5 z 5

Ocelové město Ocelové město Jules Verne

Asi do poloviny knihy dobré čtení, po odhalení tajemství a neúspěchu Herr Schultzeho příběh ztrácí obrátky. Tím ale nemyslím, že kniha nestojí za přečtení. Milovníci dobrých konců a pohádkové utopie si přijdou na své. Možná jsem si jako první Verneovku měl vybrat jinou knihu. Postava Marcela Bruckmanna mi trochu připomínala MacGyvera - čestnost, neomylnost, všeznalství a všeumělství :-)

08.02.2014 3 z 5

Mrazivé dědictví Mrazivé dědictví Romain Garnier

Dalo by se říci dechberoucí román, alespoň pro ty, kteří danou problematiku sledují nebo se o ni zajímají. Nicméně na to, jak celý příběh postupně graduje, konec je více než překvapující, zarážející, nedomyšlený a dle mého by potřeboval pokračování. To zakončení mi příjde jakoby useklé.

01.02.2025 4 z 5

Javoříčské jeskyně Javoříčské jeskyně Petr Zajíček

Publikace je zdarma k mání v místnosti prodeje vstupenek do Javoříčských jeskyní. Jsem velice mile překvapen perfektním zpracováním této informační brožury, která ale množstvím informací přesahuje tento formát. Každého potěší množství velice zdařilých fotografií. Autoři a vydavatelé provedli opravdu krásnou práci. Ikdyby byla zpoplatněna, určitě bych si ji rád koupil.

13.08.2024 5 z 5

Velké šelmy Velké šelmy Miroslav Kutal

Jelikož jsem podporovatelem ekologického Hnutí Duha, občas mi příjde nějaká ta zajímavá e-publikace s tématikou velkých šelem a jejich výskytem a monitorováním u nás, potažmo návratem do naší přírody. Tato e-kniha lidem přibližuje fámy, mýty a problémy, kterých jsou velké šelmy, především pak vlci oběťmi. Celkově se zaobírá hlavně problémem vlků a valašského pastevectví.
Před lety jsem se zúčastnil rovněž zajímavých přednášek na téma velkých šelem, které v nedalekých Beskydech Hnutí Duha pořádalo.

11.06.2024 5 z 5