Yaruschka Yaruschka komentáře u knih

Americká tragédie Americká tragédie Theodore Dreiser

Naprosto dokonalé. Spolu se Zločinem a trestem zařazuji mezi mé TOP knihy.

18.11.2014 5 z 5

Cesta Cesta Cormac McCarthy

Kniha i film - pěkná depka :-)). Nedoporučuji číst ve špatném vnitřním rozpoložení v kombinaci s podzimním počasím.............i když je to tedy autentičtější :)):))

13.11.2014 4 z 5

Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Ještě dlouho jsem proklínala mojí profesorku literatury, že nám tu knihu uložila jako povinnou četbu!

31.07.2014 1 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Obě babičky a moji rodiče se kdysi zřejmě moc nedomluvili, páč jsem tu knížku dostala hned třikrát :-)). Považuji tu dobu za "životní bod", ze kterého odstartovala má náklonnost a láska k severským zemím:-)) Takže děkuji babičkám a tatínkovi do nebíčka a mamince domů za to, že mi jí koupili :-)):-))

Nebezpečné známosti Nebezpečné známosti Pierre Choderlos de Laclos

Film i kniha naprostá dokonalost. Nevím kolikrát jsem to viděla, nevím kolikrát jsem to četla, ale hádám, že kniha vede :-))

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Ta kniha je tak úchylná a perverzní, drsná, divná,...........že na to jen tak nezapomenete :-))

30.07.2014 5 z 5

Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Matka Davida S., narozeného 3. července 1959 Yvonne Keuls

Nedokáži si představit, že bych se s něčím takovým měla potýkat ve vlastní rodině. Opravdu drsná realita, kdysi jsme knížku četli s mým taťkou a byli jsme z toho dost otřesení.

Zem pod jejíma nohama Zem pod jejíma nohama Salman Rushdie

Tahle fantazii probouzející knížka patří do mých TOP TEN. Naprosto úžasná!

Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Nejoblíbenější knížka mého dětství, ve které jsem si neustále pročítala - a vůbec dodnes mám moc ráda antickou mytologii ......

Marihuana Marihuana Jiří X. Doležal

Pěstitelské práce :-))

30.07.2014 3 z 5

Dracula Dracula Fred Saberhagen

Četla jsem jí asi 15x,.........za sebou..........takže jsem jí uměla citovat nazpaměť......já ten příběh prostě miluju:-))

Nahý oběd Nahý oběd William Seward Burroughs

Četla jsem tu knihu při smyslech ..........což je asi nesmysl:-)):-)):-))

30.07.2014 1 z 5

Finský maratón Finský maratón Bohumíla Myslíková

Jak já té Míle Myslíkové závidím!!! Pěkná knížka, úplně se vidím na jejím místě:-))

30.07.2014 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Budu číst horrory, budu číst thrillery a kriminálky, kde stříká krev a kdejaký další nechutnosti, ale tohle je na mě trochu moc...........je to úžasná knížka, ale nic depresivnějšího jsem nikdy nečetla.......dokonce jsem jí raději věnovala do knihovny, abych jí nemusela mít doma ze strachu z negativní energie :-)):-)):-))

30.07.2014 4 z 5

Musela jsem zemřít Musela jsem zemřít Anita Moorjani

Krásná kniha, která mne přiměla zamyslet se nad svým životem i nad životem mých blízkých a pomohla mi mnohé přehodnotit a změnit v určitém směru své chování i nahlížení na ostatní.

Léto mládí Léto mládí Adolf Forman

Pana Adolfa :-)) znám osobně, je to můj bývalý soused. Pro mě kniha nádherná, nemohla jsem se od toho dobrodružství odtrhnout a přečetla jsem jí jedním dechem, je v ní všechno, o čem jsem vždy v útržcích slyšela od jeho maminky, když jsem byla malá a jak se domů donesly zprávy o tom, kde zrovna "Ádíček" pobývá.........hýčkám si knížku .........a mám jí i s věnováním:-)):-))

Nemaluj trola na zeď! Nemaluj trola na zeď! Jan Šťovíček

Nejlepší a nejzábavnější a nejvtipnější cestopis, co jsem kdy četla. Pan Šťovíček je frajer :-))

Autobus sebevrahů Autobus sebevrahů Arto Paasilinna

První kniha od tohoto autora, kterou jsem četla a která mě následně dovedla k celé jeho tvorbě. Jeho knížky mě baví, nic složitého, ale jsou zábavné, oddychové a přesně odráží finskou mentalitu, kterou já tak ráda :-)) Určitě jsem hodně zaujatá, protože Finsko a vše finské je pro mě svaté :-)):-))

03.07.2014 5 z 5