ydnac komentáře u knih
PŘÍJEMNÝ HUMOR
Postřehy pana Fulghuma a jeho příběhy jsou místy vtipné a místy velice pravdivé :-)
Dobře jsem se pobavila a přikyvovala :-)
Je to moje první čtení od tohoto autora a určitě ne poslední :-)
Kukačkové hodiny - perfektní :-)
"Tak to pane, nepůjde. Mohl by z toho být průšvih."
" A co když vám každému dám deset dolarů a uděláte to po setmění?"
"To by šlo. Ale co když nás chytí?"
"Za dalších pět dolarů pro každého vás nechytí."
TOHLE NENÍ KNIHA PRO MĚ
Neskutečně jsem se nudila.
Mám ráda knihy, které mají co říct a jsou k zamyšlení, ale tohle ne.
Já jsem veselý a optimistický člověk a toto mě neoslovilo v žádném směru.
Hlavní hrdina už vůbec ne.
Na Cantervillské strašidlo jsem po tomto už neměla chuť.
WOW !!!
NAPROSTO FANTASTICKÉ :-)
Bavila mě každá strana, nemohla jsem se odtrhnout.
Stále se něco dělo.
1. díl byl super, ale tenhle mě naprosto uchvátil.
Nové stopy, záhady, hádanky, nebezpečí,odhalení, láska.
Zamilovala jsem si Avery i všechny bratry Hawthorny. Max (kamarádka Avery) je jako drobný bonus, se svými slušnými slovy :-)
TOHLE SI MUSÍTE PŘEČÍST :-)
DOPORUČUJI !!!!!
"Můžeš říct tomu svýmu nemožnýmu tátovi, ať se pobere do vejšky a táhne do majzlíku. A ať jde do postele. Do postele a do majzlíku, v tomhle pořadí."
Zasmála jsem se. Max není moje nejlepší kamarádka pro nic za nic.
DÁVEJTE SI POZOR, CO SLIBUJETE.
Parta nadaných, chytrých, ale také velmi lehkomyslných a vlastně i sobeckých studentů má velice nebezpečnou zábavu, jejíž výsledkem je smrt.
Vinu na sebe vezme JEDNA z nich, ale má podmínku…
O dvacet let později je volná a cítí se zrazená.
Proč jí nikdo nenapsal?
Proč jí nikdo nenavštívil ve vězení?
Megan má chuť se pomstít…
Tohle byla pecka!
Napínavé až do konce!
Rozhodně doporučuji !
MAGIE SE VRÁTILA!
DVANÁCT DĚDICŮ A DVANÁCT KOUZELNÝCH NÁRAMKŮ
Skupina odvážných chlapců je středobodem tohoto dílu.
Jejich cesta započala.
Je potřeba získat všechny náramky a zastavit zlo, které se probudilo.
Všichni musí přežít, ale v cestě jim stojí nelidské příšery a magické nástrahy.
V knize je hodně postav, ale všechno je krásně propojené a srozumitelné.
Bohové mají také své zájmy, temný vrah sleduje naší skupinu a strážkyně mlh stále hledá ukradenou kostku.
Zvraty, napětí, překvapení, ztráty a zrada, ale také přátelství, soudržnost, obětování se, loajalita, statečnost - to všechno tu je.
Šestset stran mi bylo málo :-)
Pan Urban je úžasný ČESKÝ spisovatel, jeho knihy jsou propracované a návykové :-)
Jsem ráda, že tohle skvostné dílo bude zdobit mojí knihovnu :-)
POTŘEBUJI DALŠÍ DÍL !!!
RYCHLE :-)
V OKOLÍ TICHÉHO JEZERA NENÍ BEZPEČNO...
Vrah je velice přizpůsobivý.
Velice chytrý, nebezpečný, neskutečně trpělivý a jeho oběti spojuje jediná věc.
JSOU TO ŽENY!
Navíc ještě unáší i jejich děti, ale proč?
Případ vyšetřuje nejlepší detektiv okresu Elliot - no je vlastně jediným místním detektivem :-) a k němu se nečekaně přidá profilerka FBI Kay Sharpová.
Tvoří spolu dobrý team :-) Kay vede, Elliot poslouchá :-)
Knížku jsem dostala k Vánocům a autorku jsem neznala, ale rozhodně si její další knihy přečtu :-)
Dobrá volba :-)
NEBEZPEČÍ SI JÍ VŽDYCKY NAJDE…
Brexley je lidská dívka. Vychovali ji mezi bohatými a mocnými, naučili jí bojovat, dostala skvělé vzdělání, ale o světě kolem nemá objektivní informace…
Je chráněnkou generála Markose – téměř jako dcera.
Miluje jeho syna Cadena, který s ní vyráží na nebezpečné loupežné výpravy.
Jedna taková se však zvrtla a Brexley je uvězněna v Halálházu – Dům smrti.
VĚZNI, KTEŘÍ VEŠLI DOVNITŘ, SE UŽ NIKDY NEDOSTALI VEN.
Warwick Farkas je legenda.
Ani Fae, ani člověk.
Příběhy o něm vyvolávaly hrůzu a úžas nad tím jak snadno zabíjel a kolik lidí dostal. Holýma rukama.
Jenže on byl skutečný.
A byl tady, ve stejném vězení jako Brexley.
S nikým nemluví. Zabíjí rychle. Vládne Domu smrti.
Jeho pohled přitahuje…
A ten teď zaměřil na NÍ.
Já jsem si to užila :-)
A zase takový konec….
No sakra :-)
Bohužel odkládám.
Prvních 140 stran jsem překonala, ale nějak se nemůžu chytit.
Owen je skvělý, ale všechno mi připadá hodně zdlouhavé.
Úplně knihu nezavrhuji, možná se k ní někdy vrátím.
ZÁHADA V LONDÝNĚ
Tou je kufr, který propadl střechou knihovny.
Jeho obsah je zajímavý.
Jeho původ neznámý.
Jeho pronásledovatelé nebezpeční.
Nečekaně se objeví u dveří hodináře Jamieho. K tomu se připlete studentka Elisa a spolu se pustí do pátrání, nejen po záhadě tohoto kufru.
Jamie je vesměs opatrný a chytrý. Elisa je také inteligentní, ale hodně akční, do všeho jde po hlavě, všechno musí zjistit :-). Její prostořekost tomu dává malinko šmrnc :-)
Lehký detektivní příběh.
Na oddech dobré :-)
VRAH MÁ NEOBVYKLÝ SYNDROM
Ispektor Baarda vyšetřuje vraždu jedné ženy a následně únos jiné.
K případu je přidělena také psycholožka Connie.
Jeho gentlemanství a její drzost se vzájemně doplňují a tvoří příjemnou a údernou dvojici :-).
Connie se snaží dát dohromady profil únosce, který by jim pomohl v jeho dopadení.
ON je však stále ukryt ve stínu.
Nebo je stínem sám?
SPOILER:
Syndrom chodící mrtvoly (Cotardův syndrom) opravdu existuje, je to vzácná duševní porucha, při níž si pacient myslí, že je mrtví (zdroj wikipedie).
Co mě dostalo, bylo to, že sám únosce zapomínal na své unesené...
A že jich bylo.
KONEC SPOILERU.
Těším se na další knihy paní Fieldsové :-)
POHÁDKA :-)
Musím nejdříve pochválit obálku, protože ta je kouzelná :-)
Děj mi samozřejmě připomněl Mrazíka - neb jméno mužského hrdiny je Mráz a má svou Mrazilku. Karin je lidská dívka, která to nemá v životě jednoduché.
Přišla o otce a teď onemocněla ještě maminka.
V té chvíli přichází Mráz se svou nabídkou...
Co nabízí?
Co to bude Karin stát?
Je to taková jednoduchá pohádková fantasy. Některé věci mi přišly nedotažené, uspěchané, některé naopak málo rozepsané, ale četlo se mi dobře. Pokud bych měla knihu doporučit, tak spíše mladším dívkám , ale určitě neurazí ani dospělé :-), jen nezapomeňte, že se jedná o dívčí román.
INTENZIVNÍ
Takový je zvuk, který je zdrojem obrovské anomálie.
Tuhle knihu jsem si samozřejmě vybrala, protože jí napsal J.D. Barker a byla jsem překvapená docela nízkým hodnocením.
Takže ho trochu vylepším :-)
To co se odehrálo v malé vesniččce v horách bylo nečekané a neuvěřitelné.
Vesnice byla vyhlazena.
Obrovské brázdy v zemi, žádné stopy po ohni, radiaci ani jiném útoku.
A ten zvuk...
Přežily jen dvě dívky.
Prvních 180 stran jsem opravdu zhltla jak malinu, poté děj malinko stagnuje, ale musela jsem vědět jak to dopadne :-) a vlastně jsem byla překvapená, dokážu si představit, že kdyby to bylo možné, hned by toho bylo náležitě využito.
Viděla bych i prostor pro další díl a nebo jen individuální fantazii :-)
Já jsem si knihu rozhodně užila :-)
VRAŽDA POLICISTY
Bohužel není jediná.
Studentům kriminologie se podařilo vytvořit program DIMAS, který ji spojil s vraždou starou 30 let.
Nezvyklé aranžmá obětí a použití lepidla, je pro tohoto vraha hlavním znakem.
Případ vyšetřuje Lucia, bývalá parťačka oběti. Spolupracuje s profesorem, jehož studenti (jeho team) DIMAS používají a zdokonalují.
Zjišťují, že vrahovou inspirací jsou renesanční obrazy.
Kolik jich ještě ztvární?
Jedná se o stejného vraha jako před lety?
Co je motivem?
Lucia má před sebou spoustu otázek, na které musí najít odpovědí .
Napínavé, pro mě originální.
Já jsem spokojená a doporučuji :-)
ELEKTRIZUJÍCÍ
TOUHU, VÁŠEŇ, SEX A TAJEMSTVÍ.
To spojuje Cecilii, Seana a Dominika.
Cecilie přijela do Triple Falls, aby splnila podmínky pro získání svého dědictví.
Musí bydlet v domě svého otce a rok pracovat v jeho továrně - na lince.
Tento děj však hodně přebíjí milostné scény a HEJNO HAVRANŮ :-)
Hodně žen se někdy muselo rozhodnout mezi dvěma muži, ale co když nemusíte?
Co když, záleží jen na vašem rozhodnutí?
Dívejte se na to očima mladé, mírně naivní a krásné dívky, která touží být obdivována a láká jí dobrodružství a rozdílnost obou mladíků. Tady hrají roli jiné části těla než mozek :-)
A TO TAJEMSTVÍ? NA TO TAKY DOJDE :-)
Jedná se o erotický román, které moc často nečtu a nečekala jsem žádný duchaplný děj, ale musím říct, že v rámci žánru je to čtivě napsáno.
Konec mě překvapil a vrhnul celý děj do zajímavější roviny :-)
Co dodat – potřebuji další díl :-)
MYSLÍTE, ŽE ČLOVĚK SE VRAHEM RODÍ NEBO SE JÍM STÁVÁ ?
Winter přijíždí pomoci s hledáním sériového vraha, který vraždí vždy stejný den v roce.
Na oběti připevňuje bombu.
Má pro něj význam datum, pohlaví, věk nebo něco jiného?
Vždycky se držel svého stylu, ale tentokrát je to jiné…
Winter musí zjistit KDE, PROČ, KDO. To jsou jeho otázky.
Možná trochu slabší než předchozí díly, ale pořád dobrý :-)
SVIŽNÉ A VTIPNÉ :-)
Hlavní postavou nové fantasy je Ema - smrtka sbírající duše zemřelých lidí.
Ona je Ferat - může se napojit na mysl zvířat, přinutit je dělat co chtějí.
Žije už stovky let (tedy po smrti :-) , její schopnosti se stále vyvíjejí a začíná se měnit...
EMA SE ROZHODNĚ NIČEHO NEZALEKNE :-)
"Jestli to přežiješ, rád tě někdy znovu uvidím. Vypadáš jako zajímavá osoba," prohodil Lucien, když kolem mě procházel.
Děkuji.Tohle mě doopravdy uklidnilo
UMÍ SE OVLÁDAT :-)
"Copak? Začínám tě štvát?" ušklíbl se. Měla jsem chuť zařvat "sereš mě už půl hodiny", ale ovládla jsem se.
"Ne, jsem veselejší než jednorožec. " řekla jsem suše.
Je to holka od rány, ale taky se ráda pomazlí :-)
Stránky mi letěly před očima, vlastně až na konci jsem si pomyslela, že celkem nevím co by mělo být hlavním dějem :-). Občas se něco přihodilo, ale žádné velké WOW momenty. Přesto, se mi moc dobře četlo, líbil se mi tenhle nový svět a řekla bych, že je to takový rozjezd, seznámení s Emou :-)
Skvělý humor :-)
Děkuji Fortuna7 :-) jejíž recenze mě na knihu nalákala :-)
Těším se na další díl :-)
SMUTNÉ A DOJEMNÉ
Příběh Maggie mě opravdu chytl za srdce.
Má rakovinu.
Má za sebou obrovské množství zážitků.
Má však málo času.
Do galerie jíž je spolumajitelkou, přijmou mladého muže - Marka, který se časem stává velice dobrým přítelem.
Maggie mu vypráví o časech, kdy byla mladá, nezkušená, taky trochu líná. O časech, kdy bydlela u své tety Lindy (mimořádné, soucitné a chytré), kdy se zamilovala do Bryce, dospěla, objevila svou velkou vášeň – fotografování.
Bryce byl úžasný, chytrý, nadaný, nic nevzdával a samozřejmě byl hezký :-). Byl domácím učitelem Maggie a nejen to…
Mark je dobrým posluchačem a nejen to…
Jsem optimista, ale realista a tak jsem tušila, jaký bude konec, co se týče Maggie, ale jinak jsem byla maličko překvapená.
Je to krásně napsáno, tahle kniha mě dojala až k slzám.
Doporučuji.
NOVÝ ZAČÁTEK V NOVÉM DOMĚ
Hezká představa ale…
V tomhle domě máte pocit, že vás v noci někdo sleduje, že je s vámi v pokoji.
V tomhle domě se děje něco divného.
Alice a Leo se do něj právě nastěhovali. Leo nebude muset dojíždět do práce a Alice může pracovat kdekoli – překládá knihy.
Běh událostí odstartoval večírek, na který Alice pozvala sousedy, aby se blíže seznámili.
Jeden z hostů však pozván nebyl a zrovna TEN, odhalí Alici, co se v jejich domě odehrálo a co všichni kromě ní vědí.
Napínavé jako vždycky :-)
Svoji teorii jsem měla, ale stejně jsem byla na konci překvapená, hlavně ze souvislostí.
Dobrý :-)
SYN ŽIDA A MANŽELKA NACISTY
Malinké zklamání...
Čekala jsem příběh veliké lásky v kruté době, ale Felix a Inge se prakticky neznali.
Inge jako velice mladičkou a ještě trochu hloupoučkou provdali za nacistu Eichela. Bylo znát, že nemá žádný přehled, nepracuje, netuší co se kde děje.
Na straně druhé, věřila rodičům a poté manželovi, což se dá pochopit.
Pro Felixe byla spíše vzpomínkou, která ho držela nad vodou, když byl v koncentračním táboře.
Děj střídavě vypráví o životě obou hlavních hrdinů.
Co se týče dění v táboře, zaujala mě výroba padělaných peněz. Vlastně mě překvapilo, že bylo utajované i mezi nacisty.
Inge žila svým způsobem taky v zajetí. Pod velením Eichela.
Celkově mě příběh moc neoslovil.
CESTOVAT ČASEM MŮŽE BÝT ÚŽASNÉ, ALE ZA JAKOU CENU...
Myslím, že většina z nás má ráda v příběhu kladné postavy - hrdiny.
Co když, jste ale nestvůra?
Co když, okrádáte lidi o jejich čas?
Co když, kvůli vám umřou dřív?
Budete na straně hrdiny nebo nestvůr?
Všechno vždycky není jen černé nebo bílé a někdy musíte jednat navzdory svému přání.
NĚKDY BY JSTE RÁDI VRÁTILI ČAS.
Tahle knížka je fajn :-)
V žánru fantasy bych řekla průměr, ale mě bavila a rozhodně jsem zvědavá na další díl :-)