ydnac komentáře u knih
(SPOILER) UŽ JSOU TADY...
:-):-):-)
Příběh mimozemšťana, průzkumníka, který obhlížel zemi. Jeho mateřská loď však byla sestřelena a on se musel katapultovat a najít si na naší planetě živý objekt, ve kterém by přežil. Nemá totiž svoje tělo, přicestovalo jen jeho vědomí.
To se mu povedlo, zachránil tím umírajícího Lucase, ale co dál?
Lucasova přítelkyně Emma je velice všímavá a samozřejmě pozná, že s ním něco není v pořádku.
Je to takový celkem jednoduchý příběh, asi bych ho doporučila hodně mladým čtenářům.
Vybráno do čtenářské výzvy a znovu už bych nečetla, ale jak se říká nenadchne ani neurazí.
Hodně mi to přípomínalo Hostitele.
Občas se člověk zamyslel jak by naší zemi vnímal vyspělejší svět...
"Lidem se líbí pocit, který se dostaví po pití alkoholu," pokrčila jsem rameny. "Když toho vypiješ dost, opiješ se a svět se ti najednou zdá být lepším místem," dodala jsem. "Většinou."
"PROČ LIDÉ PROSTĚ NEUDĚLAJÍ SVĚT LEPŠÍM MÍSTEM, MÍSTO ABY SE OPÍJELI?"
POE A TILLY JSOU PROSTĚ NEZLOMNÍ, NEÚPLATNÍ A NIKDO JE NEZASTAVÍ :-)
Jsem jejich velký fanoušek :-)
Mají nový případ.
Vražda v nevěstinci. Loupež, při které nebylo nic ukradeno. Zapojení MI5 a vlády. Starožitnosti a Al -káida, počítačový machři, vydírání......
Napětí a nečekané zvraty.
Poe musí odhalit spoustu věcí a navíc, soud řeší jeho krásné bydlení na samotě. Jeho domov je v ohrožení.
Poe má však tu největší podporu Tilly :-)
DALŠÍ SKVĚLÝ DÍL :-)
Otočil se k Bradshawové." To byla dobrá řeč, že Tilly?"
"Velmi dobrá Poe."
Otočil se zpátky k Finchové." Jak dlouho vám trvalo, než jste trefila ten správný tón?"
"Asi tři hodiny," usmála se." Cvičila jsem to celou cestu sem." :-)
"Změna plánu Tilly," řekl." Na chvíli si odskočím do města. Kdyby Alastor Locke dorazil dřív, než se vrátím, zdrž ho, ano?"
"Jak?"
"Řekni mu o svém programu prediktivního mapování. To by nám mělo dát TÝDEN času."
"Ha ha ha , Poe."
"Tak mu řekni, že jsem musel k doktorovi."
"Dobře, " odpověděla.
"Řeknu, že máš syndrom dráždivého střeva."
:-) :-) :-)
XHANTE ZNOVU VOLÁ 17. STOLETÍ
Myslela si, že už Samuela neuvidí, ale její schopnosti jí ukázali minulost...
Samuel je v nebezpečí.
Znovu k ní zpívá starožitný předmět, tentokrát malá konvička.
Má zůstat v současnosti a věnovat se obchodu a svojí mamince nebo se pustit do dalšího dobrodružství?
Xhante se také dozví nové informace o cestování časem, možná není jediná...
Možná by také mohla svoje cesty přesně směrovat.
Líbí se mi spojení starožitností, cestování časem a čokoládovny :-)
Líbil se mi nápad Xhante, kterým překvapila maminku.
Kouzelné čtení na oddech :-)
Další díl si rozhodně také koupím :-)
SVĚT HŘÍCHŮ
PEKLO
Emilie se ocitla na místě, kde nic není tabu.
Na místě, kde by neměla nikomu věřit a hlavně, dobře si rozmyslet s kým a za jakých podmínek uzavře dohodu.
Chce pomstít svoji sestru.
Celkem by se dalo říct, že autorka se hodně zabývala pocity Emilie, zda Iru nenávidí, zda po něm touží, a je to dobře nebo špatně? Zda ho má políbit nebo uškrtit, jestli z něj vypáčí nějaké tajemství a tak dál.
Ale tak jsme v pekle, že :-). Samé pokušení :-).
Měla jsem pocit, že se nic moc neděje, tedy žádná velká akce, ale konec tomu dal opět grády :-) a je to jasné - další díl musím mít :-).
HODNĚ OSOBNÍ
Joseph je přizván k vraždě na farmě. Oběťmi jsou Elizabeth a její dcera.
Podezřelých je hodně.
Několik dalších lidí bylo přepadeno a na čelo jim vrah vyřezal písmeno A.
Proč? Jaký má motiv? Co oběti spojuje?
Opět napínavý příběh, ale musím říct, že tentokrát mě více zajímal život profesorovi rodiny.
Charlie už se chystá na vysokou, Emma je velice chytrý diblík a Julianne...
Výborné jako vždy, jen ten konec...
NADPŘIROZENÝ TROJÚHELNÍK PODRUHÉ :-)
Layla přestala vidět duše.
Roth se vrátil z jámy pekelné a pořád je to drzý démon, jen jeho plány jsou trochu nejasné.
Zayn brání Laylu za všech okolností.
Objevují se přízraky a mrtvoly.
Někdo vysává lidem duše...
Vypadá to, že SE ZRODIL LILIN (syn Lilith), nebezpečný démon.
Samozřejmě naše trojice je zmítána emocemi, touhou a přitažlivostí :-)
Sexy strážce a neodolatelný démon :-) To je holt dilema :-)
Dvojka mě bavila víc než jednička :-)
A zase je to tu - OTEVŘENÝ KONEC.
A ČEKÁNÍ NA DALŠÍ DÍL
Těším se :-)
ODPOVÍDÁ NA OTÁZKY :-)
Jistě, to se v rozhovorech dělá :-), ale pan Pavel dokáže odpovídat přesně na to, na co se ho ptají :-), což hodně lidí v naší politice neumí.
Sledovala jsem velké množství debat a tato kniha obsahuje velkou část odpovědí, jež od pana Pavla už zazněly.
Při čtení má však člověk více prostor se zamyslet, přebrat si sám a v klidu, to co je tam psáno a udělat si vlastní názor :-)
" Každý soudný člověk ví, že naše svoboda končí tam, kde začíná svoboda toho druhého."
" Jenom tak lehce kloužu krajinou, abych se mohl podívat kolem sebe, co je kde nového, projedu všechny ty nejzapadlejší silničky, po kterých už jsem třeba dlouho nejel, a jen si tak užívám, jak je u nás krásně."
Zajímavé čtení.
Pro všechny, kteří si chtějí přečíst, co si myslí náš nový prezident :-)
VYCHOVAL JE SIROTČINEC
Tatínek zemřel.
Maminka je odložila.
V patnácti letech je ústav vypustil do světa.
Etty a Dorothy jsou nerozlučné. Sdílejí své starosti, lásky, nezdary i úspěchy.
Kniha je o jejich životě, do něhož bohužel zasáhla i válka...
Hlavním tématem jsou vztahy obou sester.
Dorothy je starší a vždycky byla tou, o kterou se mohla Etty opřít, kde najít útočiště.
Etty je naopak více svérázná, ale rozhodně si umí poradit.
Oblíbila jsem si Laurieho, přestože se jedná o vedlejší postavu.
Naivita May byla do očí bijící, ale to se už tak stává.
Trevor mě naopak překvapil mile, dokázal se postavit problémům.
No a Billy? To už si přečtěte :-) ... drzoun jeden lehkomyslný.
TMBK na mě často vyskočí na seznamu. Někdy je obraz vtipný, někdy ne, každopádně politici jsou velkým zdrojem.
Jako knihu, nebo řekněme soubor bych to asi nevydala, ale když už je to na světě...
Přečetla jsem během návštěvy knihkupectví, neb jsem čekala na autobus. No takhle, čtení tam moc není a peníze bych za to nedala, ale na vyplnění času to stačilo.
Já se neusmívala.
CHECHTALA JSEM SE, AŽ MI TEKLY SLZY :-)
Tady i já, vcelku klidná povaha, zatínám zuby a mám chuť skočit přes táru a udělat něco, co vážně nebude hezké. Půlka národa má vždycky "normální" kašel a půlka národa nepozná, jestli v tom kašli má hleny.
V takovém případě se lékárník trápí půl hodiny, fronta roste a on stejně neví, co mu na ten kašel doporučit. Vlastně, perfektně se na to hodí projímadlo :-), párkrát by si ho dal a vsadím sem že by se tak moc bál zakašlat, že by mu to ten "normální" kašel vyléčilo.
Pacient: "A prosím vás, ten konečník to je jako co?"
Lékárnice: "Anální otvor. Do něho to strčíte."
Pacient: "Jako do zadku?"
Lékárnice: "Ano, jako do zadku."
Pacient: "Jáj, tak to řeknu rovnou, ne?"
Na těchto otázkách umí pacienti načapat spoustu z nás. Dokonce jsem už i slyšela, že lékárník vyštěkl: "No prostě si to strčte do prdele!"
Pacient: "Tak jsem tady na jaře kupoval tento pažní tlakoměr a nefunguje. Ani ťuk."
Lékárnice: Dobře, mrkneme se na to a odešle se kdyžtak na reklamaci.
Baterie jste asi zkoušel vyměnit, že?"
Pacient: "To je na baterie?"
Lékárnice: "Co budete potřebovat?"
Maminka: "Potřebuji těhotenské vitaminy od druhého trimestru."
Lékárnice: "S omega kyselinami?"
Maminka: "Co to má být?"
Lékárnice: "To jsou mastné kyseliny, které jsou důležité hlavně pro správný vývoj mozku."
Maminka: "AHA, JAKO MÉHO, JO?"
Pacient: " Prosím vás, minule jste mi dala tu mast na bolest (kolene), abych si neničil ten můj bolavý žaludek, ale ono to je ještě horší."
Lékárnice: "Koleno je horší? Málo to zabírá?"
Pacient:"Ne, ten žaludek. Jo a na zubech to taky drží jako blázen."
Lékárnice: "Prosím? Kam to mažete?"
Pacient: "Kam bych to měl mazat?"
Lékárnice: "Přece na to koleno."
Pacient: "Aha."
Lékárnice: "Kam jste si to tedy mazal?"
Pacient: "NO NA CHLEBA, TOUSTOVEJ!"
Pracovala jsem s lidmi také a vím, co dokážou :-)
Někdy jsou milý a někdy jdou "vysírat" , jak píše autorka :-)
Vtipné, ale i zajímavé a poučné :-)
DOPORUČUJI :-)
NĚKDO ZNÁ VAŠE TAJEMSTVÍ
CIZINEC
Záhadný muž, který lidem říká pravdu.
Pravdu, která rozvrací rodiny...
Pravdu, která vás může něco stát.
Adam má manželku a dva syny. Dům, práci, spokojený život.
Je jedním z lidí, ke kterým cizinec zavítal se svým odhalením a co teď? Co má udělat?
Konfrontovat ženu? Je to vůbec pravda? Ovlivní to jejich vztah?
Do poslední chvíle jsem doufala, že všechno bude jinak…
Co se týče internetu - opět se potvrdilo, že není radno, myslet si, že jste nedohledatelní.
Všechno zanechává stopu.
A někdo by to mohl využít.
Napínavé čtení :-)
Doporučuji :-)
MILÉ PŘEKVAPENÍ
Tentokrát jsem nečetla anotaci a tak jsem nevěděla co čekat.
Knihu jsem si vybrala proto, že se mi líbil film Rudá jako rubín , má moc hezkou obálku a také jsem od této autorky ještě nic nečetla a už dlouho mě lákaly recenze ostatních čtenářů .
Jedná se o první díl fantasy a tak bych řekla, že je to lehký rozjezd :-)
Matilda je ze zásadové rodiny věřících (katolická pohroma – řekl Quinn).
Quinn je z celkem normální, možná trochu povýšené rodiny a Matildina maminka má taky svůj názor, jež vyjádřila takto:
„Vím, že tvoji rodiče patří k lidem, kteří si myslí, že musí být se svými dětmi nejlepšími kamarády, a hulí s nimi, pijou a mají pochopení pro každou blbost. Ale v naší rodině je to jinak.“
Dva rozdílné lidi spojí tajemství a „nezištná“ pomoc bližnímu :-)
Odhalí spolu svět, který ostatní nevidí a ve kterém žije spousta nadpřirozených bytostí.
Někteří z nich zavinili Quinnovu nehodu.
Někteří ho chtějí mít na své straně.
Někteří věří na podivnou věštbu.
S KÝM A PROČ BY SE MĚL QUINN SPOJIT ?
Mně se tahle fantasy moc líbila :-)
Souhlasím s evineckY, že kniha je pro mladší čtenáře, ale to mi nevadí :-)
Těším se na další díl :-)
Matias španělsky odříkal modlitbu. Hovořil vždycky naprosto opravdově a procítěně, nebyla to jen show pro zbytek rodiny.
Ačkoli jsem nerozuměla ani slovo španělsky a on možná právě prosil Boha, aby zničil salmonelu v té polívce, i dneska to znělo naprosto vroucně :-)
"JÁ MYSLÍM, ŽE JE JENOM JEDEN DRUH LIDÍ. LIDI."
Zvláštní kniha.
Rasismus je zde velkým tématem a je podán z pohledu devítileté dívenky.
Mnohokrát jsem se zamyslela nad tím, jak byli někteří lidé zlí, nepřející, se vším hned hotoví, mysleli si, že jsou víc než ostatní. Utvořit si vlastní názor, zastat se černocha bylo mnohými odsouzeno, ale podívejme se dnes...
Lidé kritizují ostatní, řeší každé slovo, hnidopiší na všem. Někteří jsou naopak pomalu linčováni za svůj názor...
Opravdu se doba změnila?
Opravdu je teď společnost lepší?
Naštěstí se vždycky najdou i hodní a empatičtí lidé :-)
"Statečnost začíná tehdy, když víš, že jsi poražen, ještě než se do nečeho dáš, a přesto se do toho dáš a dovedeš to až do konce, ať se děje co se děje. Málokd zvítězíš, ale někdy se ti to podaří."
"Jediná věc, která se neřídí pravidlem většiny, je lidské svědomí."
Styl psaní nemusí sednout každému, občas jsem s tím měla také problém, ale myšlenka je jasná :-)
Čipera, Jem a Atikus si mě získali na celé čáře :-)
SUPER !!!
Jsem nadšená :-)
Svižná detektivka se sympatickým vyšetřovatelem, který se s ničím nemaže :-)
Před lety vyřešil případ Našeptávače. Ten unášel malé chlapce a poté je zavraždil.
V současnosti je Jack povolán k případu, jenž vykazuje stejné stopy.
Je únoscem napodobitel? Nebo zatkli nevinného?
Loganův team má plné ruce práce, unesený chlapec může být stále naživu.
A ČAS BĚŽÍ...
Tohle prostě nešlo odložit :-)
Přečteno za odpoledne a běžím pro další díl :-)
Díky Jenny46 :-)
EVIE ODHALUJE TAJEMSTVÍ MINULOSTI
Chystá se na výstavu slavné spisovatelky Joséphine (prateta jejího zesnulého manžela), poskytuje dosud nezveřejněné materiály a nachází staré dokumenty, poznámky a dopisy, které mnohé osvětlují.
Současnost se prolíná s rokem 1939. S osudem Margot – mladé dívenky pracující ve vile Sanara. Je odsouzena za vraždu a ve vězení se potkává právě s Joséphine, tehdy bývalou novinářkou, spolupracující s odbojem.
Jejich životy prošly utrpením, ponížením, byly vystaveny krutosti a nebezpečí.
JEJICH SETKÁNÍ BYLO OSUDOVÉ.
Kniha se velice dobře četla, ráno jsme začala a do večera jsem prostě musela vědět, jak to dopadne J
Vždycky mě velice dojmou osudy silných a statečných žen.
Znovu a znovu žasnu nad nezdolností a velkou vůlí přežít válku.
SVĚTU VLÁDNOU UPÍŘI
Lidé jsou pro ně jen služebnictvem, které jim místo daní odvádí svou krev.
Johana byla svědkem vraždy celé své rodiny a to jediné po čem touží je – POMSTA.
Někteří lidé jsou však na straně „vysávačů“. Touží být transmutováni (přeměněni) na upíry.
Johana se nečekaně ocitá na škole, kde o toto usilují i její žáci. Procházejí výcvikem v boji, etiketě, slovních soubojích nebo jízdě na koni.
Vítěz se dostane do bezprostřední blízkosti velkého vládce upírů, stane se jeho panošem a napije se doušku jeho krve, který posiluje temné schopnosti.
Johana zjišťuje, že tady jde o víc než o její osobní pomstu.
JE POTŘEBA ODSTRANIT KRÁLE TEMNOTY.
Napínavá fantasy. Nečekané zvraty. Tajná spojenectví.
Připravte si kůl a česnek :-)
VELICE ČTIVÉ A PŘÍJEMNÉ, ALE I SMUTNÉ A DOJEMNÉ
O životě velké rodiny.
O životě Posy - úžasné ženy, která neměla jednoduché dětství. Otec zahynul ke konci války.
Matka jí poté opustila. Nechala Posy u babičky a odešla žít jinam , což mi připadalo tak smutné a tak šílené, kdo tohle udělá???
Děj je vyprávěn retrospektivně a kapitoly z roku 1944 se střídají se současností roku 2006.
V té je Posy již 70 let.
Druhá dějová linie ukazuje i životy jejích dvou synů.
Nick je velice pracovitý a schopný, líbilo se mi jeho empatické chování, vztah s maminkou I obecně vztah k ženám. Do jeho života zasáhla velká změna.
Sam je beznadějný případ, co se týče zaměstnání. Nebude přeci pracovat v nějaké fabrice, na něj čeká nějaká výhodná kancelářská pozice, navíc umí být i agresivní...
Velice jsem obdivovala Samovu manželku Amy. Dlouho svého manžela podporovala,což na začátku bylo určitě z lásky, ale časem se z toho stal zvyk a Amy stále naivně doufala ve změnu…
Všem jim do života zasáhla láska, tajemství, nová přátelství, neshody, odhalení a každý se tomu musel postavit.
Konec mi přinesl úsměv i slzy.
LOVEC, DUCH A GOLEMKA
Společně jdou po monstru, které ohrožuje lidi i duchy.
Benedikt (lovec) se po smrti rodičů nestýká se svým bratrem Teodorem. Dříve společně bojovali pod štítem Azylu a teď se jejich cesty znovu propojí v boji za společný zájem.
Golemka je nezranitelná, má vizáž mladé dívky, nemá duši a dělá co jí Benedikt řekne.
Duch Gabriel může samozřejmě procházet zdmi nebo posednout člověka.
Celý příběh mi vlastně připomněl sérii s Tomášem Koskem od pana Kotlety, jen tohle je bez sexu a vulgarit, což mi rozhodně nevadí :-)
Je to moje první kniha od paní Lukačovičové a určitě ne poslední :-)
VRAHOVI ŘÍKAJÍ "ČARODĚJ"
AGENTKA FBI JE BÝVALÁ KOUZELNICE
Tohle bylo něco pro mě :-)
Miluji kouzelníky a zasadit je do detektivky je podlě mě hodně originální a zajímavé :-)
Vrahova "kouzla" (vraždy), jsou čím dál víc drzejší a velkolepější.
Jessica je k případu jeho první vraždy přivolána jako poradkyně a postupně si získává i respekt ostatních kolegů.
Odkrývá, jakým způsobem bylo místo činu přichystáno, jak provádí svoje triky.
Moc se mi líbilo vysvětlení několika kouzel :-)
Těším se na další díl a děkuji Jenny46, mám dalšího oblíbeného autora :-)