zandu

Už to na mě bylo asi moc dlouhé...myslím tím komplet sérii. Poslední díl jsem přelouskala spíše jen ze setrvačnosti a docela fofrem a nesoustředěně. Ale hezká série to byla, to jo. Ale také vím, že znovu ji už číst nebudu :-)

Nemůžu si pomoci, ale pro mě zatím nejslabší díl. Sice zajímavý, ale trochu jsem se nudila. Anebo si musím dát pauzu, možná mám u tak dlouhé série krizi...

Dnes jsem se pustila do Válkotvůrců a ačkoliv povídky nejsou běžně můj šálek kávy, tady platí výjimka. Přesto, že je původně vydat nechtěl, jsem ráda, že k tomu došlo, navíc i v klasické papírové podobě, a vřele doporučuji dále. Skvělé jsou všechny, některé více, jiné méně, občas se zamyslíte, občas zasmějete...
Takže kdo váháte, směle do toho.
A jeho povídková novinka *V Pomerančové zahradě* mě tedy dostala....

Možná lepší než jednička. Masakrózní šílenost, mišmaš všeho. Ale baví a o to jde :-)

Silné téma. A přiznám se, že jsem přečetla začátek a konec. Střed jsem vynechala. Po pár stránkách jsem začala tušit, že de facto celá kniha bude plná omáčky okolo a důležitý bude opravdu ten závěr. A byl. Stačilo mi to tak a nebudu lhát, i jsem si poplakala. Ale jinak mě kniha tak nějak do děje nevcucla a ani úplně nenadchla.... Každopádně doufám a věřím, že něco takového nebudu muset nikdy! řešit.

Absolutně nevím, co si o tom mám myslet. Divná kniha. Čtivá, to ano, dokonce velmi čtivá, i přes nelehké a asi i nehezké? téma. Ale vůbec jsem nepochopila závěr, jsem tak nějak úplně mimo.

Konečně zas jedna krásná kniha z této edice - významné ženy.
Přečteno až moc rychle, klidně by mohla být jednou tak delší.

Nádherná kniha! O Audrey jsem toho moc nevěděla. A musim říct, že autorce se podařilo její životní příběh zpracovat naprosto úžasně čtivě. Jsem nadšena.

Knihu jsem dočetla, ale... příběh mě tak úplně nepohltil, více mě začal bavit až za polovinou. Téma zlehčovat vůbec nechci, je hrozné, co se v těchto ústavech dělo a možná i stále děje. Ale prostě mě kniha tak nějak nedokázala plně zaujmout.

Dcera (nyní ve druhé třídě) ji čte v rámci tréninku čtení. Baví ji.
Včera jsme se dostaly ke kapitole Vánoce a mě osobně zarazilo, že si dárky dávají Anička a babička pod stromeček samy (že si vzájemně dají dárky kamarádky, to chápu). My se doma snažíme, aby dcera věřila na Ježíška co nejdéle a zatím se nám to daří. A najednou zde, v dětské knížce bum - málem bylo po našem snažení. Naštěstí si to dcera až tak neuvědomila, ale toto mě v té knize opravdu zamrzelo. Jinak mohu doporučit.

Taková fajn rychlovka jednohubka, rychlojízda. Sek sem, sek tam a je to.

Další úžasná kniha od pana Čecha. Krásný, milý příběh a ilustrace opět nádherné.

Krása... tleskám.
Tohle bylo snad ještě lepší/hezčí než Dracula.

Více či méně se mi líbily všechny povídky. Jen jsem čekala, že budou více optimističtější.

Příběh obyčejných životů. Skvěle, čtivě napsáno. Je to kniha, ke které se ráda v budoucnu vrátím a přečtu znovu.