Zdero Zdero komentáře u knih

Panský dům a jeho dědictví Panský dům a jeho dědictví Anne Jacobs

Velmi pěkné zakončení celé ságy.
Určitě bych přivítala pokračování, bylo by zajímavé sledovat postavy i v dalších letech.

26.08.2020 4 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Výborná česká detektivka, už druhá od M. Klevisové, kterou jsem četla.
Autorka opravdu umí - zajímavé postavy i děj, přiměřené napětí a hlavně zde není zbytečné násilí a brutalita. Skutečný oddech od drsných severských detektivek.
Velmi čtivé :-)))

23.08.2020 4 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Druhý díl je určitě lepší, trochu se odklonil od červené knihovny.
Příběh se rozvinul i o další osoby, což si myslím, že knize prospělo.
Určitě si přečtu i poslední díl, jsem zvědavá, kam se osudy postav budou ubírat.

19.08.2020 4 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Kniha určená pro oddech jako vsuvka mezi vážnější témata.
Čte se velmi dobře, trochu červená knihovna vsazená do dobových událostí, ale není "přeslazená".
Už mám půjčený druhý díl :-)))

13.08.2020 4 z 5

Druhý dech chromého koně Druhý dech chromého koně Václav Gruber

Velmi čtivá kniha, nutí zamyšlení. Paralelně psaný stejný příběh s odlišným začátkem - opakující se stejné pasáže mně přišly zbytečně rozvleklé...
Myslím, že se dá číst i bez znalosti předchozí knihy.

03.08.2020 3 z 5

Pán hor 6 Pán hor 6 Hana Marie Körnerová (p)

Dočtena poslední kniha šestidílné ságy :)
Tak jako všechny knihy autorky i tato sága je velmi čtivá.
I když se zdá, že příběhy jsou si hodně podobné (zamilovaný muž nebo žena, různé náhody, které jim osud stavěl do cesty, chvílemi i trochu červená knihovna - ale nakonec i v životě to občas tak chodí)
Ráda jsem tuto ságu četla a možná mi i trochu bude chybět.

01.08.2020 4 z 5

Pán hor 5 Pán hor 5 Hana Marie Körnerová (p)

Ani tento díl nezklamal, velmi čtivá sága, je dobré ji číst postupně za sebou, aby se člověk neztrácel v postavách.
Jdu na poslední díl :-)))

28.07.2020 4 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Poslední z knih Mawera dočtena. Musím přiznat, že číst ji jako první, asi bych se už do dalších jeho knih nepouštěla a o mnoho bych přišla. Přesto ji hodnotím 3, protože kniha má svůj půvab - neobvyklá dějová linie, zajímavé téma genetiky, i ten konec oceňuji.

25.07.2020 3 z 5

Provazochodkyně Provazochodkyně Simon Mawer

Provazochodkyně se mi líbila více než Dívka ...
Celý příběh mi přišel uvěřitelný, děj byl napínavý a jako každá Mawerova kniha byla i tato velmi čtivá.

20.07.2020 5 z 5

Pán hor 4 Pán hor 4 Hana Marie Körnerová (p)

Příjemné čtení, odpočinková kniha.

19.07.2020 3 z 5

Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Kniha se mi líbila ještě o trochu více než Selské baroko.
Poutavý děj, velmi čtivá, doporučuji :-)))

19.07.2020 4 z 5

Dívka, která spadla z nebe Dívka, která spadla z nebe Simon Mawer

Zajímavé téma, velmi čtivé, napínavé. Autor opět nezklamal.
Už se těším na Provazochodkyni.

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Určitě nejslabší z autorčiných knih, které jsem četla. Zdlouhavé, téměř bez děje, předvídatelné.
Ztráta času :-((

07.07.2020 1 z 5

Návrat Krále Šumavy Návrat Krále Šumavy David Jan Žák

Tato kniha opravdu stojí za přečtení, srovnat si v hlavě historické události, které jsou často účelově překrucovány. Kdo se jak choval, kdo se snažil pomáhat a kdo třeba koukal jen na vlastní prospěch.
Vše další z mého pohledu napsal ve svém komentáři jadran :-)))

Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Zajímavým způsobem zpracované nelehké téma.
Kniha se čte velmi dobře, je napínavá a má zajímavé rozuzlení.
Až jsem se divila, že je zdarma ke stažení.

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Silný příběh, velmi čtivý. Mám ráda knihy, které kopírují historické události. Zajímavý doslov autorky.

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Příjemná oddechovka, která vás udržuje v napětí díky předpokládanému tajemství.
Konec trochu uspěchaný, ale výsledný dojem kladný.

12.06.2020 3 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Skvělá kniha, která skutečné historické reálie a dobu popisuje především z pohledu žen, jejich těžkého života.
Už se velmi těším na pokračování.

12.06.2020 5 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Váňová je moje oblíbená autorka (jediná, jejíž všechny knihy mám ve své knihovně) a tato její nejnovější kniha opravdu nezklamala - velmi čtivá jako ostatně všechny.
Co se týče děje, zdá se mi poměrně reálný, postavy velmi dobře vykreslené.

07.06.2020 4 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Kniha může na první pohled připomínat červenou knihovnu, ale má svoji hloubku.
Kromě toho, že je velmi čtivá, emotivní i napínavá, skrývá v sobě několik lidských osudů, komplikovaných vztahů a různého pojetí lásky.
Samozřejmě i zde hraje velkou roli nedorozumění a náhoda, někdy ne příliš uvěřitelná.
Co mně přišlo opravdu nereálné, byla situace, kdy si může kdokoliv požádat o výpis rodného listu kohokoliv - to snad ani v sedmdesátých letech nebylo možné (nebo už jsem příliš postižená současnou dobou GDPR?).

02.06.2020 4 z 5