Zdero Zdero komentáře u knih

Na věky věků Na věky věků Ken Follett

Co dodat k autorovi a knize - 5*
Nádherný historický román.

11.01.2019 5 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Příjemné oddechové čtení, oproti aristokratkám zde není tolik humoru.
Velmi čtivé, dobře napsaný příběh.

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Vtipné, neobvyklé, super čtení, něco nového na poli legrace.
Skvělý odpočinek, jen u toho trochu bolí břicho od smíchu.
A verze "mluvené slovo" snad ještě lepší než kniha - vřele doporučuji.

11.01.2019 5 z 5

Pět holek na krku po třiceti letech Pět holek na krku po třiceti letech Iva Hercíková

Příjemná oddechovka, hodila se mi do výzvy 2018.
Trocha nostalgie nikdy neuškodí :-)))

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Co k této knize dodat: zajímavé téma ze života, dobře napsané, ale žádná idyla.
Doporučuji i ve formě mluveného slova (T. Bebarová, M. Táborský) - 12,5 hodin úžasného poslechu.

Mezi čtyřma stehnama Mezi čtyřma stehnama Mária Ďuranová

Román o ženách pro ženy, hodil se mi do čtenářské výzvy a nelituji, četl se dobře.
Slovy autorky: "Ženě stačí znát dobře jednoho muže, aby je znala všechny. Muž může poznat všechny ženy světa, ale stejně nepochopí ani jednu z nich."

Počátek Počátek Dan Brown

Autor opět nezklamal. Všechny jeho romány jsou napínavé, dobře tématicky propracované, osloví širokou veřejnost.
Myslím, že u knih tohoto Autora s velkým A nikdo neudělá chybu :-)))
Za mě opět 5*

Já a on Já a on Táňa Keleová-Vasilková

Čtivá kniha od známé autorky, příjemné oddechové čtení o životě a manželství :-)

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Kniha mě moc nenadchla, humor mi přišel spíše nucený než přirozený.
Bohužel jsem po pár kapitolách knihu odložila.
Prostě to není můj šálek kávy.

11.01.2019 2 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Příjemný příběh, jako oddechové čtení určitě doporučuji :)))

Holčičky Holčičky Magda Váňová

Kupuji si všechny knihy od Magdy Váňové, je to jedna z mých nejoblíbenějších autorek, její knihy se mi velmi dobře čtou. O to větší zklamání pro mě byla tato kniha - pouze jeden příběh nový , dva již zveřejněné v jiné knize.
Myslím, že toto není autorky hodno, považuji to za nefér vůči čtenáři.

11.01.2019 2 z 5

Uchopit sen Uchopit sen Beatrice Colin

Příjemný román pro ženy, kniha se dobře čte, je nenáročná a pohodová. Pěkné oddechové čtení.
Doporučuji pro dlouhé zimní večery :-)))

Sesterstvo Sesterstvo Kateřina Janouchová

Označení thriller je poněkud nadsazené. Kniha se dobře čte, místy je i napínavá, prostě "román pro ženy".

11.01.2019 3 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Bohužel musím konstatovat, že každá další kniha o aristokratce se mi líbí méně a méně.
Dějově nezajímavé, opakované rádoby vtipné situace a postavy začínají už být nudné.
Na samostatnou knihu trochu málo :-(((
Občas se člověk zasměje, ale výsledně po pár dnech už si ani nevybavím, o čem vlastně kniha je.

10.01.2019 2 z 5

Velké holky nepláčou Velké holky nepláčou Ivana Ivančáková

Zajímavý příběh ze života, poučný. V dnešní době se téměř každý může stát obětí podvodu :-(((

10.01.2019 4 z 5

Děti holocaustu Děti holocaustu Helen Epstein

Kniha je velmi zajímavá z pohledu psychologického i historického. Velmi dobře se čte a v člověku zanechá stopu.
Doporučuji :-)))

10.01.2019 5 z 5

Tajemství planet Tajemství planet Hana Prošková

Po letech jsem se vrátila k Haně Proškové a jejím detektivkám - výběr uvedený v Tajemství planet. A opět jsem nebyla zklamaná. Stále se mi dobře čte :-)))

02.11.2018 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Velmi čtivá kniha, četla jsem ji jako první od autorky a nastartovala mě i na její další knihy :-)))

26.10.2018 4 z 5

Budeš tam? Budeš tam? Guillaume Musso

Výborná kniha, byla moje první od tohoto autora a nezklamala. Určitě si přečtu i další :-)))

25.10.2018 5 z 5

Červený stan Červený stan Anita Diamant

Kniha se čte velmi dobře, zajímavé téma i zpracování. Je dobré si přečíst v dnešní uspěchané době příběh z biblické doby a zamyslet se nad životem i tím, co vlastně člověk potřebuje k životu.

24.10.2018 4 z 5