Zemlja komentáře u knih
Tuhle knížku četly snad všechny ženy v mojí rodině a doporučovaly mi ji. Je vtipná. Taková opravdu ženská, asi. Úplně můj hrníček to není.
Krásné ilustrace, informace o životě čmeláků, bylo mi jich líto. Ondřej Sekora je nenahraditelný.
Laskavé, vtipné příběhy, čtivé. Ideální k odpočinku a nasycení duše dobrem.
Tohle snad dodnes umějí zpaměti všichni z mojí generace. Pasáže často matky recitovaly dětem při nějakém zranění. To bych jako autor považovala za úspěch.
Hlavně krásné fotky. Učila jsem se podle nich kreslit. Ušlechtilost koní. Taková krása, že až vhání slzy do očí.
Vážný pomalý příběh o umírání. Můžete si vybrat, jestli tam ten anděl doopravdy je.
Koupila jsem za pár korun ošuntělý exemplář na bazárku v Babiččině údolí. Dobře jsem udělala. Hezký, citlivý příběh o outsiderovi, kterému nemůžete nefandit.
Tahle smršť se snad ani nedá nijak krátce popsat. Obdivuhodná mozaika postav, charakterů, motivací. Úžasná kniha.
Už docela dávno napsaná taková kniha o lesbě. Překvapení. I když byla dobře situovaná, neměla moc šancí na spokojený život. Těžké. Povinnost vůči todině, předstírání.
Prostřednictvím osudu jedné dívky máte možnost být skoro u všech důležitých událostí napoleonské doby. Čtivé.
Četla jsem ji nadšeně. Život tak talentovaněho člověka mě zajímal. Krásná kniha.
Není to snadné čtení. Ale stojí za to. Knížka mi pomohla vytvořit si představu o životě v pravěku. Ilustace také pomohly.
Četla jsem ty krásné pohádky mnohokrát. A ty obrázky! Visící Kostěj, letící Baba Jaga, krásní koně.
Krásný, někdy trochu smutný příběh o třech kamarádech, jejich radostech, ale i jejich starostech. Ještě že existují babičky a dědečkové.
Vnímala jsem nejvíc tupost rodičů. Celé to bylo podivné. Děvče toužilo po psu, mohlo ho zachránit. Ale rodiče tomu nepřáli. Ani tu situaci se psím bezdomovcem nějak jinak dospěle neřešili. Pro mě takové k uzoufání.
Zajímavé. Zvlášť část o staroměstské exekuci v roce 1621 byla poučná.
Bavilo mě to; schopný právník, jeho sekretářka a vyšetřovatel. Perryho jsem si představovala jako vysokého, černovlasého muže. V žádném filmovém zpracování tak myslím nevypadal.
Byli tam arabští koně, takže to pro mě bylo přitažlivé. Pamlskem pro ně byly sušené fíky. Na ty se u nás kdysi před Vánocemi stály fronty.
Poetika tohoto díla je naprosto cizí. Nerozumím, nebaví.