Zemlja komentáře u knih
Četla jsem dáávno, jako dorostenka. Tehdy mě to bavilo. Takových knih asi moc na trhu nebylo. Stály se fronty na J. Y. Cousteaua.
Knížka z dětství, několikrát čtená, šťavnatá (oproti poněkud nudným Dětem z B.), záviděla jsem Pippi sílu, koně a koš se všemi těmi lákavými obloženými chleby.
V dospívání se mi líbila. Knížky K. Jarunkové jsou zvlástně smutné.
Předčítala jsem dětem. Bavily je dialogy dětských postav. Mám ráda knihy, ve kterých je přátelství mezi chlapcem a dívkou. Seriál byl vcelku povedený, ale oproti knize trochu zpovykaný.
Na komiksech o Vavřincovi jsem vyrůstala, četla jsem je stále dokola, všechny díly. Láska mého dětství.
Holky se můžou radovat, Enola je sympatická hrdinka. Krásně nakreslený komiks v příjemných barevných tónech.
Jelikož rodiče mají v knihovně Dana a Emil Zátopkovi vypravují a já jsem ji jako dítě mnohokrát prolistovala a pročetla popisky k fotkám, žádná nová fakta mi komiks nepřinesl. Ale pro mladší lidi je skvělým připomenutím toho, že byl Zátopek sportovní velikán, a navíc graficky velmi zdařilou formou.
První a jediná kniha od této autorky, stačila. Ocenit lze snad to, že příběh může otevřít oči ženám v podobné situaci.
Tuhle knihu jsem asi jako jedenáctiletá milovala. Toužila jsem stát se žokejem...
Velmi chytrá kniha s mnoha vrstvami, lépe ji dětem číst a diskutovat/vysvětlovat.
Jelikož mám psy ráda, zacházení s tímto mě dost šokovalo. A přitom to bylo psáno, jako že je to zábavné.
Už si nepamatuju detaily, jen že na mě trčelo, že byl Villon nezodpovědnej hajzlík, kterého zachraňoval strýc s postavením na univerzitě. Bavilo mě to jako historický román.
Promyšlený, místy mrazivý příběh o manipulaci a překrucování faktů. Úplná učebnice. Hodí se ho dětem předčítat.
Zásadní kniha pro děti s tématem smrti. Dětem, které mají strach z toho, co bude po smrti, přináší naději. Krásný příběh o bratrské lásce a odvaze postavit se zlu.
Čtivé, spíš k oddechu, zdařilý popis alkoholičky, překvapivě drsná epizoda ze života jedné z postav.