zoew zoew komentáře u knih

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Líbilo se mi podstatně víc než Sen o Somersetu. Konec byl trošku kýčovitě odfláknutý, proto ubírám jednu *. Časem zkusím i Dlouhé stíny.

28.11.2016 4 z 5

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Knížka je hodně čtivá, ale spousta věcí je nevysvětlených nedořešených (což asi byl záměr autora) a otevřený "nedokončený" závěr mě vyloženě otrávil. Jakoby pan Boček plánoval pokračování, na které se později už vykašlal a začal psát raději "aristokratky". Mimochodem, ty jsou podle mého názoru mnohem lepší.

08.08.2016 3 z 5

Hodiny Hodiny Agatha Christie

Překvapivé rozuzlení.

15.02.2016 4 z 5

Opiju tě rohlíkem Opiju tě rohlíkem Simona Monyová (p)

V podstatě kniha bez děje či zápletky (teda kromě pletek hlavní hrdinky s postarším ženáčem). Zuzana je tak trochu blbka, která neví co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane. Rozhodně nemůžu říct, že bych s ní v čemkoliv sympatizovala, spíš mi lezla na nervy. Roman je typický "macho", vyčůraný prachatý hajzlík, kterému vyhovuje mít manželku i milenku. Zuzana na něm nejspíš nejvíc miluje právě prachy, jinak si nedovedu vysvětlit, proč by jinak s takovým prolhaným zmetkem promarnila sedm let života. Což potvrzuje moje předchozí tvrzení, že je blbá. Nemám nic proti paní Monyové, ale jestli jsou všechny její knihy psané podobným stylem, už si od ní nic dalšího asi nepřečtu.

27.05.2015 2 z 5

Zlodějky vody Zlodějky vody Slávka Poberová

Nojo, takhle to prostě na koleji chodí - nebo aspoň chodilo.

22.04.2015 4 z 5

Oheň a bič Oheň a bič Dick Francis (p)

Asi nejlepší, co D.F. napsal.

22.04.2015 5 z 5

Bikiny Bikiny James Patterson

Děsivé a sugestivní - chvílemi jsem měla pocit, že se to fakt stalo.

22.04.2015 5 z 5

Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně Příběhy z olivového ostrova aneb Když na Korfu kvetou mandloně Pavla Smetanová

Opravdu bezvadné odpočinkové čtení - je to takový průvodce řeckou mentalitou :-)

13.04.2015 5 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Tak tohle opravdu nebylo čtení pro mě - i když je to občas docela čtivé, tak celkově přece jen spíš rozvláčné, naivní a někdy i zmatené. Emily je mentálně na úrovni 16-ti leté puberťačky a ne téměř třicetileté vysokoškolsky vzdělané ženy, Spike je v první půlce knížky popisován jako nějaký vágus, načež se z něj vyklube supermuž, který zazdí i pana Darcyho (kde se ten přerod stal, jsem nějak nepostřehla). Spousta věcí je nedotažena (např. kdo Emily poslal plesové šaty?) a ze všeho nejvíc nechápu, co všechny ženský od 18-ti až do smrti proboha vidí na originálním panu Darcym, když je to arogantní náfuka a suchar absolutně postrádající smysl pro humor.

09.02.2015 2 z 5

Vedra Vedra Lee Child

Jako vždy SKVĚLÉ ČTENÍ !!!

24.01.2014 5 z 5

Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Stejně skvělé a strhující čtení jako první díl.

27.08.2013 5 z 5

Špinavá hra Špinavá hra Sandra Brown

Prima oddechové, lehce napínavé čtení vhodné např. na dovolenou.

16.07.2013 4 z 5

Enšpígl Enšpígl Josef Hiršal

Humorná vzpomínka na dětství, vnucovala jsem jí všem kamarádkám, že si jí prostě "musí přečíst" :-)

27.06.2013 5 z 5

Účinný lék Účinný lék Arthur Hailey

Ve srovnání s jinými romány A. Haileyho mě tenhle vyloženě zklamal, měla jsem pocit, že čtu něco mezi dokumentem a literaturou faktů. Rozhodně napsal mnohem lepší věci.

10.04.2013 2 z 5

Exkluzivně Exkluzivně Sandra Brown

Má to švih a docela překvapivý konec.

14.02.2013 5 z 5

Peklo v bažinách Peklo v bažinách Stephen Hunter

Skvělá knížka, přečetla jsem jí jedním dechem, všem vřele doporučuji.

15.11.2012 5 z 5

Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Příjemná oddechovka.

05.12.2023 3 z 5

Vražda na den Svatého Patrika Vražda na den Svatého Patrika Lee Harris (p)

Za mě nic moc - hrozně moc postav, přeskakování v čase, překombinovaná zápletka.......určitě nebudu od této autorky vyhledávat další díla.

02.04.2018 2 z 5

Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Hana Hindráková

Dobře se to četlo, ale nebyl to úplně můj šálek čaje.

07.02.2018 3 z 5

Pohádky z tisíce a jedné noci Pohádky z tisíce a jedné noci Alexander Halvoník

Nádherně ilustrovaná kniha. Občas si z ní čtu ještě teď.

15.11.2017 4 z 5