zoew komentáře u knih
Nehodnotím obsah, protože ten nelze měnit (je to bible, že?), ale provedení, ilustrace, formulace textů ..... to se opravdu povedlo. Myslím, že nemusím být věřící, abych mohla ocenit kvalitu.
Na jedné straně až moc rozvláčné popisy přírody, plánování akcí, pohybu a myšlenkových pochodů různých postav a na druhé straně žalostně málo romantiky. Ať se na to dívám jako na detektivku nebo na dobrodružnou romantiku pro ženy, tak je to v obou případech dost slabé a poměrně často jsem se u knihy nudila. Sice jsem to dočetla až do konce, ale jen z pouhé zvědavosti, abych zjistila, jak se z té šlamastiky přeživší jedinci dostanou.
Kniha se čte dobře, ale některé pasáže se trochu vlečou. Román mohl být tak o 50 stran kratší.
Po trochu pomalejším začátku se děj pořádně rozjel a nemohla jsem se odtrhnout. Téměř doposledka jsem nevěděla, na čem jsem.
Prima oddechovka s ne úplně nejšťastnějším koncem pro všechny zúčastněné - ale jak se říká: každý konec je vždy začátkem něčeho jiného, takže je nutné číst dál (tj. 2.díl)
Po přečtení Bludného kruhu jsem měla strach pustit se do další knihy této spisovatelky, ale Všichni muži královny se čtou opravdu sami. Autorka si tímto románem u mě napravila reputaci. Doporučuji všem, kteří mají rádi romantiku i napětí - zde najdou 2 v 1. Příjemně jsem se bavila.
První půlka knížky se tak trochu vleče, až někde kolem strany 240 začne příběh nabírat lepší tempo a děj má spád. celkově je to ale hodně překombinované, na mě příliš mnoho politických a mocenských intrik, machinací, podrazů...... Budu-li srovnávat, tak Hypnotizér se mi líbil víc. Ale i tak velmi slušný krimi thriller. Doufám, že Písečný muž bude lepší.
Knížka měla spád, dobře se četla,nebyla rozvleklá, hluchá místa jsem nenašla. Skutečný pachatel mě v závěru hodně překvapil.
Fanouškové prominou, ale tenhle žánr opravdu není můj šálek čaje, takže jsem nedočetla ani první díl (skončila jsem někde na straně 70). Říkala jsem si, že je to spíš čtení pro mnohem mladší generaci, avšak o to víc mě udivuje, že autorka patří věkově k mé generaci a přesto dokázala zaujmout čtenáře o generaci mladší. Ovšem na druhou stranu: knížky pro děti taky nepíší děti, že?
Hodnotit nebudu, nebylo by to ode mě objektivní.
Dovolím si oponovat některým uvedeným komentářům - hluchá místa tam jsou a pro mě dost často. Nejvíc mě bavila první čtvrtina knížky (kdy ONA JEHO nechce). Pak se nechá ukecat, vše začne být romanticky přeslazený a zalitý slunce a kromě konfliktu s jejím bývalým se v podstatě skoro nic neděje (teda až na to "jedno" = perfektní sex). Docela často jsem měla dojem, že čtu nějakou odnož Padesáti odstínů, až na to, že hlavní hrdina není perverzní miliardář a hlavní hrdinka není úplně blbá a naivní jako Anastázie. Ale abych nebyla až příliš kritická - vzhledem k tomu, že je to autorčina prvotina, tak to zase tak špatný není, jen mi připadá, že tak úplně nevyužila potenciál, který tohle téma (profese striptéra) nabízelo. Použité hlášky a tím i v podstatě celá knížka jsou opravdu vtipný, i když docela často jsem v tom cítila ryze český humor (a české reálie: " .....za mlhou hustou tak, že by se dala krájet" ........ chyběl už jen rybníček Brčálníček), což ovšem na celkové kvalitě neubírá, spíš naopak.
Dobrý námět, ale místy je vyprávění dost rozvleklé, až nudné. Uvítala bych svižnější tempo.
Od Browneové jsem rozhodně četla spoustu lepších knížek, tato byla slabší a konec byl příliš překombinovaný, přitažený za vlasy a přeslazený.
Poměrně nenáročné čtení, co se čte lehce a jedním dechem. Nechybí ani milostná zápletka.
Bylo to přeslazené, naivní a předvídatelné, ale četlo se to velmi dobře. Dokonalé odpočinkové čtení vhodné pro silně romanticky založené duše. Za čtivost 4* :-D
Rozvleklý a skoro o ničem - neoslovilo mě to ani trochu, dočetla jsem tuto knihu jen s vypětím vůle.
Ty 4* jsou spíš za čtivost než obsah. Obsah byl spíš zajímavý než dechberoucí nebo snad dokonce hororový.
Za mě dost příšerný překlad a děsné slovní obraty, které z románu dělají místy spíš frašku. Tohle je pro mě zatím nejslabší román SB, jaký jsem četla.
Bezva čtení, sice jsem romány s podobnou tématikou už četla, ale přesto jsem se nenudila.
Dost suchý, někdy nucený humor. Neurazilo, ani nenadchlo.