Zorka komentáře u knih
Obdivuhodný příběh o lidské síle, ale také následné sebereflexi. Autorce přeji, aby nemoc už nikdy nepropukla.
Příběh velmi zajímavý, z mého pohledu si ale zasloužil trochu více péče a složitější dějovou linii. Nicméně se kniha četla velmi dobře.
Těžko říci, které detaily z této jinak obsahově dost hrůzné knihy si autor vymyslel. Všeobecně známá fakta zřejmě ne. Kauza, která se pojí s autorovým jménem, bohužel hodnotu díla výrazně posouvá směrem dolů.
Prázdninové odpočinkové čtení. Pokud člověk některé knihy ze seznamu zná, o to více je pro něj dílo milým příběhem o tom, jak nás knihy mohou spojovat.
Není to lehké čtení. Obzvlášť v současné době, kdy vidíme jistou paralelu ve válce na Ukrajině.
Mně se kniha moc líbila a určitě se nechám inspirovat. Jsem nadšená z black poetry.
Kniha není na čtení zas tak snadná a vyžaduje poměrně velké soustředění.
Vždycky obdivuji, když se někdo rozhodne jít "s kůží na trh" a svěřit se se svými potížemi širokým čtenářským masám. Některé knihy mě velmi obohatí, jiné tak trochu kloužou po povrchu. Tato bohužel patří mezi ně a o Aspergerově syndromu jako takovém mi žádné nové informace nepřinesla. Nicméně autorce přeji, aby byla v životě šťastná a navzdory své diagnóze dokázala vést úspěšný rodinný život.
Asi (nebo určitě) jsem nebyla ta správná cílová skupina. Za mě hodně naivní zpracování jinak zajímavého tématu.
Tak ... aspoň jste to zkusil, pane Třeštíku. Ale za mě stále vede Jen aby, řekla moje žena :-).
Pro Oidipa mám slabost. Už jen proto, že se přežil tolik století a stále stojí za to ho "oprašovat" v nových formách. Kdo by si pomyslel, že po něm sáhnou i autoři rockových a metalových oper v pražské Rockopeře? Velice krátké dílo, do něhož se vešlo vše, co od antické tragédie můžete očekávat.
U této knihy nelze hodnotit její literární hodnotu. Ta je na celkem nízké úrovni. První dvě třetiny byly opravdu dost špatně napsané a měla jsem skoro pokušení knihu odložit (pořád jsem měla tendenci srovnávat s Operací Redwing, jejíž styl psaní byl nesrovnatelně lepší). Protože jsem ale věděla, že kniha skrývá poselství, vydržela jsem. A neudělala jsem chybu. Poslední třetina je velmi zajímavá. Travisovo zranění a jeho vůle žít je opravdu něco obdivuhodného. I jeho síla pomáhat dalším válečným veteránům. Pokud tedy máte pocit, že vás nemoc nebo handicap limituje, příběh doporučuji.
Tato knížka zpracovává aktuální, ale ne příliš obvyklé téma. A nutno říci, že opravdu velmi poutavou a uvěřitelnou formou. Doporučuji přečíst všem, kteří mají kolem sebe lidi s nechutí vyhazovat staré věci.
Velmi zajímavý příběh o tradicích, vzpouře, náhodě, štěstí i bolesti. Osobně bych se obešla bez příběhu Melanie, který mi připadal příliš "tuctový". Úplně by stačilo, kdyby byla pouhou návštěvnicí Hannina domu a posluchačkou prababiččina vypravování.
Pokud měla tato kniha přinést Tereze klid a smíření se s její situací, tak svůj cíl doufám splnila. Nejsem si jistá, zda všechny potíže, s nimiž se autorka potýkala/potýká, souvisí s její adopcí, nicméně přeji jí, aby zveřejnění jejího příběhu znamenalo stopku výkyvům jejích nálad a následný vyrovnaný život.
Kniha mi velmi připomínala Pokoj Emmy Donoghue. I tady mě nejvíce šokovalo to, jak jsou děti formované (deformované) prostředím a přijímají i zvrácenou skutečnost jako samozřejmost ve chvíli, kdy nic jiného neznají. Zajímavá kniha, která stojí za přečtení.
Když je člověk učitel, potažmo učitel českého jazyka, musí se zajímat o to, co děti čtou. A kniha o učitelích vypadala na první pohled jako správná volba, navíc od autora, kterého děti milují. Bohužel přišlo ohromné zklamání. Hvězdičku dávám za autorovu fantazii. Uměla bych si ale představit kultivovanější zpracování, které by se nemuselo nutně hemžit nechutnostmi nebo nadužíváním citoslovcí.
Příjemná kniha, pro mě spíše odpočinková, nebylo žádné wow, ale ani zklamání. Setkání "tak trochu jiných" lidí, jejichž jinakost je dána určitým životním příběhem.
Musím se přiznat, že ač jsem byla na knihu natěšená, první polovina pro mě nebyla moc čtivá a kniha pro mě byla spíš zklamáním. Druhou polovinou si reputaci trochu napravila. Celkově za mě tak 3,5 hvězdičky.