zuzad

Opět výborná kniha této autorky. Nejen že jsem se dozvěděla zajímavé informace o menšině Akhů, ale také jsem byla nucena koupit si onen slavný čaj Pu-erh.

Velmi zajímavý náhled na tradiční korejské henjo a jejich nelehký život v rytmu historických událostí ostrova Čedžu. Mám ráda tyto knihy s tzv. "přidanou hodnotou", kdy se kromě příběhu můžu dozvědět i něco nového.

Tohle je naprosto šílená kniha, šílená ve smyslu toho, co je v ní popsáno za hrůzy. Zlý sen, ze kterého se ti lidé nemohou probudit. Asi nikdy mě nepřestane překvapovat brutalita, které jsou lidé vůči lidem schopni.

Co dodat k Annunciatě? Neštítila se ničeho, většinou se chovala jako sobec. Tato postava se autorce teda "povedla".

Zcela neuvěřitelná životní pouť ženy, která na rozdíl od mnoha ostatních měla to štěstí, že přežila.

Čapek skvěle vystihuje mučivé procesy lidského nitra, kdy člověk, aby nezešílel, odmítá si přiznat krutou pravdu.

Velmi působivě beletristicky zpracovaný příběh vraždy, včetně portrétů obou vrahů.

Ve výsledku hodnotím vysoce, ale to neznamená, že z knihy nemám rozporuplné pocity. Na jedné straně úžasná schopnost fantazie opisu a malebosti slov, na straně druhé tam něco chybí, děj prostě nemá takový drive jako u Zulejky. Přiznám se, že kapitoly s vůdcem jsem později přeskakovala.

Autor mistrně zakomponoval do příběhu o setníku Longinovi Kristovo svědectví, ukřižování a zmrtvýchvstání.

Již dlouho se mi nestalo, abych po přečtení nějaké knihy nebyla schopná číst hned další. Tato tetralogie mě zasáhla hluboko do srdce.

Téměř ohromující kniha svým rozsahem a tématem. Díky tomu se nedá přečíst za jeden večer, ale pokud ji čtete, do tohoto celkem unikátního tématu se velmi snadno ponoříte s díky, že je takový letopočet, jaký je. Člověk opravdu vydrží všechno...

Pro mě slabá detektivka. Velmi brzy se můžete dovtípit, kdo je vrahem a tím pádem zhruba polovina knihy postrádá patřičné napětí. Plus dávám za popis drsné aljašské přírody.

Krásná kniha nejen pro ty, co mají rádi psy.

Normálně motivační knihy nečtu, protože mě nebaví, ale tohle je fakt něco! Můžu ji číst pořád dokola a stejně nemám dost. Našla jsem se v ní.

Krásný příběh křesťanského sebeobětování až do krajnosti.

Zajímavá fikce, kniha se dobře čte a určitě si přečtu i pokračování.

Knížka se mi velmi dobře četla, i když to nebylo zrovna lehké čtení... Škoda toho otevřeného konce.

Zajímavá kniha o lidech, kteří nežijí jako většina populace. Rozhodně doporučuji k přečtení, ač s některými hrdiny jsem měla trošku problém.