zuzana4291 zuzana4291 komentáře u knih

Únor Únor Gabrielle Lord

Úžasné pokračování dobrodružství Cala, napínavé a čtivé. Za mě v tomto dílu zbytečně moc zápletek.

01.06.2019 4 z 5

Leden Leden Gabrielle Lord

Úžasná kniha plná napětí a zvratů. Od začátku do konce jsem se nenudila, hltala jsem ji jedním dechem a hned jsem sáhla po dalším dílu.

31.05.2019 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Od začátku knihy jsem se dokázala vžít, jak na něj musela Anglie působit. Akorát je potřeba se na knihu hodně soustředit, přeci jen je kniha náročná na čtení.

30.05.2019 4 z 5

Maryčka Magdonova Maryčka Magdonova Petr Bezruč (p)

Tato báseň je velmi smutná a zároveň hezká.

30.05.2019 4 z 5

Nohy z jílu Nohy z jílu Terry Pratchett

Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale jakmile uběhlo pár stránek, tak kniha nezklamala. Kniha byla plná akcí a neustálých zvratům ať u Řiťky nebo u golemech apod. Děj měl spád a jedna pasáž silně připomínala knihu Jméno růže.

22.05.2019 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Za mne krásná kniha. Velmi dobře se čte, příběh je poutavý a vůbec jsem nenudila. Jediné co mi na knize vadilo bylo, že je tam pár textu ve franzouštině, švédštině, španělštině atd. bez překladů. Nejsem úplně zastánce toho číst českou knihu s překladačem u ruky.

10.05.2019 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Za mě úžasný příběh. Obě postavy a jejich příběhy byly úžasný. Příběh Emmy mě několikrát překvapil. Oba děje se skvěle doplňovaly a překvapovaly. Jedinou výtku, kterou mám je ke konci knihy. Přišlo mi, že autor neví, jak má knihu ukončit, tak to nějak uzavře.

07.05.2019 4 z 5

Maškaráda Maškaráda Terry Pratchett

Úžasný příběh čarodejek, i když jsou teď jen 2. Tak opět nezklamaly. Hlavní příběh se podobá Fantomu opery, je to zase něco jiného. Kniha je vtipná, napínavá.... prostě relaxační.

05.05.2019 5 z 5

Zajímavé časy Zajímavé časy Terry Pratchett

Tak hned na začátkumi přišlo úplně zbytečné natahování než se konečně něco děje. Mrakoplaše mám ráda a jeho "osud", a když knížka se četla velmi dobře a příběh byl fakt poutavý, tak celý příběh byl zbytečně protkán zbytečnými a nudnými pasážemi. Ať již na zmíněném začátku, tak i během celé knihy. Např. některé rozmluvy a úvahy Cohana a spol, které prakticky byly o ničem tuto knihu trochu kazilo.

03.05.2019 4 z 5

Těžké melodično Těžké melodično Terry Pratchett

Úplně nemusím takto psané 2 dějové linie, ale příběh Smrtě Zuzanky byl moc hezký a díky Krysímu smrťovi je to chvilkama dost vtipný. Druhá dějová linie už byla podstatně slabší, i když kouzelná kytara byla překvapením. Konec trochu chaotický a díky Smrťovi a spol i veselý.

30.04.2019 4 z 5

Muži ve zbrani Muži ve zbrani Terry Pratchett

Z této knihy jsem velmi rozpačitá. Chvilkama jsem se nedokázala odtrhnout a chvilkama jsem se zase nemohla začíst a příběh trochu nudil. Ale celkově je kniha hezká a konec je šťastný a překvapivý.

28.04.2019 4 z 5

Wildcard: Divoká karta Wildcard: Divoká karta Marie Lu

Úžasná kniha, která se čte jedním dechem a nemůžete se od ní odtrhnout. Bohužel, nejvíc mě zklamal konec. Zlepšit svět ano, ale tak jak je to na konci knihy popsáno zní hrozně naivně a idealisticky.

21.04.2019 4 z 5

Dámy a pánové Dámy a pánové Terry Pratchett

Za začátku jsem byla z knihy trochu rozpačitá, mám knihy o čarodějkách velmi ráda a tady mi připadalo, že autor v první části knihy dělá z Magráty naivní chudinku, která nic neumí a nic nedokáže. Ale naštěstí nakonec ji vrátil do původní role. Takže kniha byla velmi pěkná a strhující.

20.04.2019 4 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Úžasná kniha, ze začátku mi vadil příběh Clary, ale po pár kapitolách to nabralo velmi zajímavý směr a nemohla jsem se odtrhnout. Celkově se kniha velmi dobře četla a chvilkama byla fascinující.

12.04.2019 4 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Kniha mě velmi překvapila. Byla plná různých zvratů a překvapení. Takže od začátku až do konce jsem se nemohla od knihy odtrhnout. Kniha je velmi emotivní. Je to smutné kolika dětem se tyto věci dějí a do konce života je to poznamená.

07.04.2019 5 z 5

Malí bohové Malí bohové Terry Pratchett

Pro mě byla tato kniha z větší části velkým zklamáním. Začátek byl dobrý vč. autorova klasického humora. Ten se pak bohužel z větší části vytratil a byl to chvilkama chaotický a velmi nudný příběh. Má tam pár světlých chvilek, ale z mého pohledu jich moc není.

03.04.2019 2 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Úžasná kniha, která se velmi dobře čte a je velmi těžké se od ní odtrhnout. Pohltila mě a už jsem se nemohla dočkat konce. Konec byl velmi překvapující.
Jediné co bych knize vyčetla je, že autor hlavně v první polovině knihy hodně přeskakuje z jednoho časového děje do druhého.Tak se pak musí čtenář více soustředit, kde vůbec je, a kdy se děj odehrává.

03.04.2019 4 z 5

Čarodějky na cestách Čarodějky na cestách Terry Pratchett

Nádherný příběh, který bych charakterizovala jako pohádka pro dospělé. A speciálně u tohoto dílu se opravdu jedná o pohádkové děje, kterými si čarodějky projdou. Nádherné a oddechové čtení, které vás úplně pohltí.

06.03.2019 5 z 5

Kdepak je má kravička? Kdepak je má kravička? Terry Pratchett

Příjemný krátký příběh. Viděla jsem v ní spousta tatínků, kteří se chovají naprosto stejně.

06.03.2019 4 z 5

Sekáč Sekáč Terry Pratchett

Super kniha, u které jsem se bavila od začátku do konce. Je to jedna z knih, kterou nemůžete odložit, protože chcete číst dál a dál. Jediné, co mi na této knize vadilo, byla dějová linie s nákupními košíky. Přišla mi tam naprosto zbytečná.

06.03.2019 4 z 5