zuzana4291 zuzana4291 komentáře u knih

Pátý elefant Pátý elefant Terry Pratchett

Super příběh strážníků Karotky a Elánia. Opět zase něco nového a poutavého. I když mi chvilku trvalo než jsem pochopila název této knihy.

23.11.2019 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Zatím jsem přečetla vše od autorky (Slepá mapa, Hotýlek, Hana i Tiché roky). I když nejvíce mě zatím oslovily Tiché roky, tak tento příběh je neuvěřitelně strující a smutný. Je až neuvěřitelné, jak autorka dokázala popsat duševní stav jednotlivých postav. Dokázala je popsat obět holocaustu, tak obět zákeřné nemoci, která přišla skoro o celou rodinu. A i když každá z těch žen trpěla jiným způsobem, dokázala autorka vystihnout jejich vzájemné porozumění.

14.11.2019 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Po knihách Slepá mapa a Tiché roky bych řekla asi ta nejslabší, ale i když jsem si na začátku myslela, že se do knihy ani nezačtu. Tak nakonec jsem se od knihy nemohla odtrhnout.

10.11.2019 4 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Po prvních stránkách jsem si nebyla jistá, zda jsem si vzala knihu, kterou chci číst. Ale jakmile jsem se začetla, tak jsem nemohla přestat. A ten konec? .... sice se říká, že v nejlepším je třeba přestat, ale pár desítek stran bych ještě zvládla

08.11.2019 4 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Nevím, proč byla tato kniha napsaná. Nic se zásadního se tam nedělo. A skákání od jedné postavy k druhé, taky nic moc. Chvilkama jsem ztrácela pojem o tom, kterou postavu čtu.

05.11.2019 3 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Ze začátku mi kniha přišla jako erotický román, naštěstí se autorka brzy vrátila ke stylu z prvního dílu. Takže jsem se nemohla od knihy odtrhnout, jelikož byla plná napětí, překvapení a nakonec mi i ukáplo pár slz.

03.11.2019 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Z této knihy jsem rozpačitá. První polovina knihy je až zbytečně moc rozvláčná. Dlouhé popisy emočních stavů Feyre. Z mého pohledu se to dalo zkrátit a věnovat se hlavně ději. Druhá polovina už je daleko lepší, autorka se už více věnuje ději a různým zvratům.

27.10.2019 3 z 5

Zlatá věž Zlatá věž Holly Black

Nejlepší díl z celé série, od začátku do konce plný překvapení, dobrodružství a se šťastným koncem. Skvělé završení celé série.

13.10.2019 5 z 5

Stříbrná maska Stříbrná maska Holly Black

První polovina knihy je nudná a nezáživná, po předchozím díle, tedy velké zklamání. Druhá polovina knihy je velmi dobrá, opět plná zvratů a překvapení. I když ten konec jsem tak trochu nečekala.

12.10.2019 3 z 5

Bronzový klíč Bronzový klíč Holly Black

Tenhle díl mi přišel zatím nejlepší. I když je hodně smutný, ale také plný překvapení a dobružství. že se čtenář vůbec nemá čas nudit.

11.10.2019 5 z 5

Měděná rukavice Měděná rukavice Holly Black

U této druhé knihy mi to stále víc a víc připomínalo Harryho Pottera. Kluk s krutým osudem a s největším nepřítelem uvnitř se dostane do magické školy, kde bude 5 let. Má nejlepší kamarádku a kamaráda.
Ale kniha je čtivá a zajímavá, plná dobrodružství a tajemství.

10.10.2019 4 z 5

Železná zkouška Železná zkouška Holly Black

Kniha je vtipná, zalahená tajemstvím a díky tomu i plná zvratů. Bohužel, jsou tam i nudnější a ne úplně záživné pasáže. Kdyby tam nebyly, byla by kniha super. I když mi tak trochu připomíná Harryho Pottera.

05.10.2019 3 z 5

Strom duchů Strom duchů Barbara Erskine

Kniha pro mě byla velkým zklamáním. jediná dobrá věc byla, že je kniha psaná čtivným způsobem. Takže se čtenář dokáže velmi rychle začíst. Ale pak zjistí, že autorka skáče z jednoho děje na druhý, někdy až zbytečně moc často a třeba jen i po pár větách. A ten konec mi přišel strašně zbrklý a nedodělaný. Jako kdyby si rozhodla, že knížka už má moc stránek, tak ty dlouhé vláčné příběhy velmi rychle ukončí.

30.09.2019 2 z 5

Carpe Jugulum Carpe Jugulum Terry Pratchett

Čarodějky jsou úžasné. Vždy mám z knih o nich pocit, že čtu pohádku pro dospělé. U této knihy jsem chvilkami dostávala až záchvaty smíchu. I když kniha má pár slabších pasáží. Tak na relaxování je ideální.

20.09.2019 4 z 5

Poslední kontinent Poslední kontinent Terry Pratchett

Ze začátku jsem byla z této knihy rozpačitá, ale nakonec jsem se začetla a Mrakoplačovo šťěstí v neštěští a skupina mágů, kteří se dostávájí do absurdních situací prostě nemají chybu.

06.09.2019 4 z 5

Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Začátek byl pro mě trochu těžší, ale jakmile jsem si zvykla na autorčin styl, tak mě kniha úplně pohltila. Často jsem se snažila jednotlivé postavy přiřadit seriálovým postavám ( i když seriál jsem viděla před několika lety). Je to hodně silný příběh a bohužel, byl velmi běžný před listopadem 1989.

28.08.2019 4 z 5

Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Neuvěřitelný, poutavý, smutný příběh. Kniha dokáže čtenáře velmi rychle v táhnout do děje a nepustit. Nedokážu ani slovy popsat, jak emotivní tato kniha je.

24.08.2019 5 z 5

(Ne)Šťastné konce (Ne)Šťastné konce Jim Hines

(SPOILER) Většina knihy mi přišla tak na průměr, bylo tam pár "vtipných" míst a je to zajímavě udělaný příběh. Ale ten konec knihu úplně zkazil. Sněhu se vzbudí ze zakletí a najednou má "zbraň" pro porazení Stázky (Rózy). Do té doby to nevěděla, když už je jednou použila?

22.08.2019 2 z 5

Odpuštění Odpuštění Lauren Kate

Začátek knihy mě moc nenadchl, ale nakonec to byl moc hezký příběh, při kterém jsem relaxovala a užívala si ho. Prostě Cam nezklamal.

19.08.2019 4 z 5

Vykoupení Vykoupení Lauren Kate

První polovina knihy mi přišla až moc zbytečně zdlouhavá. Zbytečně dlouhé pasáže “o ničem”. Druhá polovina byla dobrá. I když od začátku mi přišlo zřejmé, jak to dopadne.

17.08.2019 3 z 5