ZuzanaZ83 komentáře u knih
Série rozhovorů se sedmi Severokorejci, kteří se dostali ze své země. Oceňuji různorodost respondentů. Co mi však chybělo, bylo třeba i krátké zakončení každého rozhovoru tím, jak se jednotliví lidé začlenili do společnosti, ve které žijí dnes.
Za mě opět spokojenost. Kniha se čte sama, v podstatě vím, že se pobavím a dostanu, co čekám.
Příběhy Aristokratky čtu jako předěl mezi thrillery nebo knihami o opravdových osudech a jsem spokojená.
Opět moc zajímavý rozhovor, tentokrát s pilotem.
Mám ráda způsob vedení rozhovorů pana Moravce, kniha tak opět kromě faktů obsahuje i humor a nadhled.
Detektivní thriller v super tempu. Příběh Jude, policistky, které se po třech letech věznění podaří uniknout. Vrátí se do práce, kde s novým kolegou vyšetřují případ mrtvé dívky. Ale Jude není úplně v pořádku a některé věci se vymykají...
Parádní tempo, skvělá myšlenka, sympatické hlavní postavy.
Tak takovouhle zápletku jsem od autorky nečekala. Příběh, děj i vyprávění o slonech, všechno plynulo jakoby samo, kniha se četla výborně. Posledních padesát stran mě strašně zmátlo, ale pak zas vrátilo zpátky. Nečekané, ale velmi dobré.
Další příběh o superchytrém detektivovi Robertu Hunterovi a jeho parťákovi Garciovi.
Lucien Folter, Robertův bývalý kamarád z vysoké a ďábel v lidském těle, uprchne z vězení. Jeho dalším cílem je Robert. Nechal ve vězení Robertovi i vzkaz aby bylo jasno, zvrhlá hra začíná....
Opět jsem maximálně spokojená. V knize se zase střídá napětí, humor, inteligence a totální mrazivost a zvrhlost. Tahle série mě fakt baví. Jen mám pocit, za Carter prostě nemůže být normální. :-)
Thriller, jak ho chápu, to určitě není. Nejde o napínavé čtení, u kterého si koušete nehty a hltáte stránky. Tohle je psycho. Příběh o rodině, která se odřízla od světa. O tom, jak se lidé, v jádru hodní a citliví, vyrovnávají s utajením svých životů. A o tom, jak v tomhle světě žije dítě.
Mrazivé, děsivé, velmi opravdové a citlivé. Určitě doporučuju.
Další super kniha s Erikou.
V poslední době se pouštím do různých žánrů podle doporučení a podcastů. Ne vždycky jsem nadšená.
Ale Bryndza je prostě jistota. Příběhy s Erikou mají všechno. Napětí, děs, vtip, akci, logiku. Tak akorát míra brutality. Příběhy jsou chytré a rychle a skvěle se čtou. Opět i zde krátké kapitoly, který dávají knížce ještě více švihu.
Doporučuji všem jako oddechovku, první četbu thrillerů nebo i jako restart po čtecí krizi.
(SPOILER) Tahle kniha mě vlastně po celou dobu rozčilovala. To téma je beze sporu neuvěřitelně náročné a velmi velmi závažné. Rozhodně souhlasím s rozhodnutím Lily. Jenže tohle těžké téma je pro mě zastíněné pozlátkem bohatství a finanční bezstarostnosti. A takhle velmi často pozadí domácího násilí nevypadá.
Naprosto neuvěřitelné, děsivé a poutavé čtení. Vzhledem ke složitosti tématu a její aktuálnosti mi to přijde trochu moc, ale tohle byla pecka! Obdivuju autorku, jak moc práce si s románem dala, jak moc se do tématu ponořila.
Rasismus je téma, které neustále rezonuje a je nesmírně aktuální, živé a asi velmi těžko řešitelné. Nemyslím, že se dá jen tak vyřešit, možná i proto při čtení a dočtení této knihy ještě dlouho budu mít pocit lehké marnosti. A to vše navíc v zemi, kde se obvykle s touto tématikou, oproti USA, tak moc nesetkáme.
Celkově hodnotím jako jednu z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četla a Jodi musím číst dál a víc!
Naprosto nečekaná pecka.
Hlavní postavy nechápete, odsuzujete, nesnášíte. A pak se vám zatají dech.
A je tam hodně sexu.
Tohle mě extra bavilo. Moc dobře vystavěný příběh extrémně chytré agentky FBI, která jede vyšetřovat vraždy v rodném městě.
Za mě tohle není moc thriller, spíš kniha o vztazích na pozadí detektivní práce. A za mě to fakt fungovalo.
Josie je velitelkou policejního oddělení. Její vztah se snoubencem Lukem upadá. A pak Luke zmizí. A také dojde k brutálnímu napadení bývalé partnerky jejího zesnulého manžela....
Mezi kapitolami se zdánlivě náhodně objevují články o nešťastné smrti několika mladých lidí. Ale nic není náhoda, že?
Příběh se zamotává a zase rozmotává.
Baví mě tempo knih této autorky. Krátké kapitoly. Postav tak akorát, abyste v tom neměli úplně hokej. Dějové linky chvilku matou, aby se zase rychle ujasnily.
Josie i její kolegové jsou mi sympatičtí a těším se na další díl.
Tato autorka nezklame. Tentokrát vypráví o Sage, vnitřně i zvenku zraněné dívce, která se seznámí se starým mužem, který ji požádá, aby mu pomohla odejít.
Současnost se prolíná s minulostí Sageiny babičky Minky, která přežila holocaust. Jako červená nit prochází ještě jeden příběh.
Silné, drsné. Jodi Picoult se opět zabývá nelehkým tématem a nutí k zamyšlení. Konec předvídatelný, ale nijak mi to nevadí.
Nesbø je prostě génius. Další skvělý příběh plný napětí, zvratů i osobních kotrmelců samotného Harryho Holea. Tohle jednoduše nikdy nepřestane bavit.
Vlastně dost zklamání. Nevím, jaký byl záměr. Není to pořádně ani životopis, není to ale ani vyprávění o případech. Je to od obojího něco, ale strašně mi nesedl ten styl propojený s "mimozáznamovými" hovory autora s kriminalistou. A fascinace inteligentním vrahem mi přišla úplně nevkusná. Tahle část by se rodičům mrtvé dívky určitě nečetla dobře.
Od knihy jsem měla obrovské očekávání, realita mě moc zklamala.
Další díl naprosto nenáročné a velmi zábavné série. Aristokratka je pro mě výplň mezi thrillery i únik z jiného náročného čtení. A fakt mě baví.
Pro mě re-reading po více než dvaceti letech. A bavilo mě to. Viděno dnešníma očima na tu dobu až neuvěřitelně zajímavě popsaný fantasy příběh.
Moc pěkně popsaná práce v ZOO Praha, od převzetí panem Fejkem, až po jeho odchod. Dost syrový popis přístupu k instituci ze strany města i původních zaměstnanců. Nicméně nemám důvod tomu nevěřit.
Samozřejmě se v knize objeví i část věnovaná povodni a děsné reakce lidí po nich.
Dojemné, tvrdé a reálné vyprávění zevnitř tak moc oblíbené instituce.
Pan Fejk je původní profesí češtinář, což je na stylu vyprávění opravdu vidět a kniha se tak čte moc dobře.
Moc zajímavý příběh o tom, jak lidé působí na sebe, a co ve skutečnosti cítí.
Diana, matka Nettie a Ollieho, je nyní tchyní Lucy a Patricka. Je na svou rodinu drsná, ona neměla nic zadarmo a totéž chce "dopřát" svým dětem. Zároveň se ale stará o imigranty. Po smrti manžela Toma Diana zdědí velký majetek. A pak je nalezena mrtvá.
Kniha střídá pohledy do současnosti i minulosti z pohledu několika osob. A postupně tak čtenář zjišťuje, proč jsou různé postavy takové, jaké jsou. A také to, proč musela Diana zemřít.
Krátké kapitoly, změny pohledů. Za mě velmi zajímavý román, který se moc dobře čte.