zuzi.d zuzi.d komentáře u knih

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Souhlasím s předchozími komentáři - kniha je uvěřitelná, poutavá, upřímná, otevřená. Také pro mě splnila očekávání - dozvědět se vlastní verzi příběhu Michelle. Našla bych několik věcí, které se mi na jednu stranu líbily, ale na druhou stranu jich občas bylo až moc. Našla bych silné i slabé stránky této knihy. Ale vlastně se mi je tady rozepisovat nechce. Celkově jsem si čas strávený čtením užila a jsem ráda, že jsem se seznámila s prozatimním životním příběhem paní Obamové, tak jak ho vidí ona.

08.07.2019 4 z 5

Pohřbený obr Pohřbený obr Kazuo Ishiguro

Kniha tak hutná jako kaše ve které stojí lžíce.

12.10.2018 4 z 5

Život za životem Život za životem Kate Atkinson

AUDIOKNIHA: Velmi dobře načteno. Příběh i styl čtení mě velmi hezky vtáhl do děje. Prožívala jsem s Ursulou její radosti i trampoty. Nejsem si jistá, jak vlastně autorka to prožívání života za životem myslela, nabízí se několik variant, ale i to je součástí této knihy - můžete si o tom myslet to své.

28.04.2021 4 z 5

Výdech Výdech Ted Chiang

Další sbírka precizně vybroušených diamantů. Některé se mi líbily více jiné méně, ale stále zůstávám velkým fanouškem tohoto autora a stále mě fascinuje způsob, jak dokáže daná témata zpracovat.

19.03.2021 5 z 5

Já, robot Já, robot Isaac Asimov

Vynikající kniha, která patří mezi mé nejoblíbenější. Výborně vymyšleno a skvěle napsáno. Ráda se vracím i k audioknize.

30.07.2020 5 z 5

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami... za mě tak 70 %. Na knihu jsem se těšila a ne že bych byla úplně zklamaná, ale čekala jsem víc. Kniha je napsána v japonském stylu, což není plus ani mínus, ale prostě jen fakt. Nicméně po této stránce jsem si daleko více užila čtení Kočičího hosta. Nakonec dávám hvězdy tři a to ze tří důvodů. Každá ze čtyř povídek nese své poselství, ale postavy jsou napsány tak, že jsem se s nimi nedokázala sžít - jako bych je jen sledovala přes nějakou průsvitnou zástěnu a i ona poselství na mě tak úplně nezapůsobila. Zezačátku mi pravidla cestování časem přišla trochu účelová, postupně jsem jejich opodstatněnost přijala, ale ve způsobu jakým jsou podávána se nemohu zbavit kostrbatosti. Některé informace o postavách jsou v knize několikrát zopakovány a to občas tak, že působí jako pěst na oko.
Možná, až si přečtu knihu podruhé, tak ji budu hodnotit lépe.

31.12.2019 3 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Do knihy jsem se prostě ponořila. Neskutečně mě bavilo, jak autorka přechází z jedné linky postavy ke druhé a pak se zase vrací, aby jí doplnila pointu. Jen ten konec mi přišel trochu nedotažený.

20.06.2019 4 z 5

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

V dřívějších komentářích je řeč o literární hodnotě a stylu a formě textu od autorky, která studovala a pak se i živila žurnalistikou. Nechce se mi to opakovat a naprosto souhlasím s komentářem BabaJaga11.
Když si odmyslím všechny své připomínky ke stylu a formě, beru tuto knihu jako autentický pohled na část života jedné dívky. Víc jak tři hvězdy dát nemohu.

23.04.2019 3 z 5

Duna Duna Frank Herbert

Čtivě a chytře napsáno. Užila jsem si každou stránku.

09.04.2019 5 z 5

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Čtivá, dobře napsaná kniha. Vsuvky z minulosti byly poutavé a i když nejsem moc příznivec zápletek ala ''minulost předurčila naši budoucnost'', tak vzhledem k tomu, že na to nevěří ani hlavní hrdina, bylo to pro mě tak akorát.

18.11.2018 4 z 5

Opuštěná společnost Opuštěná společnost Erik Tabery

Audiokniha
Zkušenosti z minulosti reflektované současným pohledem pro poučení do budoucnosti.

22.01.2022 5 z 5

Sbor chilburských dam Sbor chilburských dam Jennifer Ryan

Hrdinky a městečko vám přirostou k srdci po pár stránkách. Velmi milá kniha s krásně vykreslenými postavami, která odkrývá ženskou sílu na domacím bojišti druhé světové války. Stojí za to si ji přečíst.

11.01.2021 4 z 5

Kontakt Kontakt Carl Sagan

Moje nejoblíbenější kniha, kterou jsem četla již několikrát a vždy v ní najdu něco nového. Je jako přátelství na celý život.

07.12.2020 5 z 5

Londýn prostě žeru Londýn prostě žeru Lenka Požárová

Průvodce špikovaný recepty s kousky vlastních zážitků ozdobený spoustou fotografií.
Při čtení jsem si chvílemi připadala jako v Londýně.
... vlastní zážitky autorky mi ho ukázaly z úplně jiné stránky než jak ho jako turistka znám.
... průvodce s tipy na to co navštívit, rozdělené do různých kategorií včetně té kam zajít na gin nebo na trh, i nápady na to co si přivézt, mi pomohou si naplánovat další cestu.
... a recepty, na které se těším, až je vyzkouším, mi snad kousek Londýna přinesou i domů.
Nikdy by mě nenapadlo, že budu v posteli před spaním číst nejen žážitkové pasáže a doporučení, co navštívit, ale také všechny recepty!
Napadá mě pár mínusů, ale kniha je opravdu moc hezky zpracovaná jak vizuálně tak obsahově, takže jí leccos prominu:)

10.09.2020 4 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Pohodové čtení na léto.
Za mě je snad o fousek tentokrát lepší film než kniha.

21.07.2020 4 z 5

Malé pikantní vraždy Malé pikantní vraždy Jussi Adler-Olsen

Chlebíček a jednohubka v jednom balení. Dva zajímavé námět, které autor asi nechtěl rozpracovat až do knihy a tak zvolil tuto formu. Jen škoda, že nepočkal a nedal takovýchto povídek dohromady víc.

25.10.2019 3 z 5

Příběhy Staré dámy Příběhy Staré dámy Tomáš Macek

Více než století dějin společnosti, sportu a cyklistiky na pozadí žlutého závodu. Překvapivě poutavě a v souvislostech napsáno. Nejsem sportovní nadšenec, ale tento závod jsem si v posledních letech oblíbila a kniha mě nezklamala.

21.08.2019 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Mám velkou představivost a dokážu si představit hodně různých světů, ale vžít se do světa, kde se neumírá, oživuje a kosí bylo pro mě zatím nejtěžší. Dobře a čtivě napsáno.

07.06.2019 4 z 5

Alias Grace Alias Grace Margaret Atwood

Zvlastni, jak jsem mela behem cteni pocit, ze se v knize vlastne nic nedeje a otacela jsem stranku za strankou az jsem byla na konci. Vubec mi nevadi, ze jsem se nedozvedela jak to doopravdy bylo, ale neco knize proste schazelo.

19.05.2019 4 z 5

Najdi mě Najdi mě André Aciman

Děkuji za připomenutí, že i takováto může být láska.

28.05.2021 5 z 5