zuzu8480 komentáře u knih
Petra me baví. Její knihy se čtou dobře a nutí vás milovat hlavního hrdinu i přesto,že by jste ho měli z morálního hlediska spíš nenávidět.
Skvělá kniha! Četla se skoro sama, kapitoly byly krátké,prelouskala jsem ji za dva dny,ač jsem si původně myslela,že se bude (vzhledem k tematu) číst obtížně. Opak byl pravdou. Nedokážu si ani představit, co museli tito lidé prožívat, jak silní museli být! Jsem ráda,že jsem se, díky čtenářské výzvě,k této knize dostala.
Moc smutný příběh, ale četlo se moc dobře. Dvořáková to umí a baví mě. Cteno v rámci čtenářské výzvy.
Malý princ je klasika,kterou by si měl přečíst každý. Hluboké myšlenky skryté za dětskou pohádkou. Jedna z knih,kterou by měl mít každý v knihovně jako stálici.
Knihu mi půjčila kamarádka a potom jsem ještě byla na divadelní inscenaci, ze které šel mráz po zádech. Četla jsem jedním dechem. Byla to sice smutná doba, ale z nějakého důvodu mám knihy tohoto typu moc ráda, životní příběhy, naděje a prohry koncentračních táborů čtu moc ráda.
Líbila se mi. Čteno v rámci čtenářské výzvy a dost mi to připomenulo Hospodyni od Natalie Barelli, ale Pomocnice mi byla milejší. Samozřejmě od začátku bylo jasné, kdo je "ten zlý", ale poslední dvě kapitoly překvapily.
Bomba knížka. Krásně se četlo a člověk si při vzpomínkách na dřívější dobu říká, v čem to žije teď.. Život byl těžký, ale lidskost a pomoc bližnímu byla samozřejmostí.
za mě- čtivé, povedené. není to žádná hluboká myšlenka a příběh, lékařské prostředí jen tak na pozadí, přestože provází celou knihou, ale je to taková pohodovka ze života. a že jsou tam vulgarismy mi vůbec nevadilo, do knihy to sedlo a hlavní postava si získala moje sympatie, přestože to nebyl úplně svatoušek :-)
Občas se díky Čtenářské výzvě dostanu ke kouskům,po kterých bych jinak nejspíš nesáhnula a po každé takové knize jsem za výzvu zase o kus radši! A jednou z takových je Malý Alenáš. Sch jak krásný je nás český jazyk! Jak vtipný a hravý a tvárný. Četla jsem úryvky i dceři a smály jsme se obě. O co je kniha utlejší, o to je na obsah bohatší.
Musím říct,že jsem byla hooooodně skeptická. Další kniha,kterou jsem vzala do ruky pouze v rámci čtenářské výzvy. Nikdy mi fantasy nic neříkalo, nelákalo, ale rozhodně si půjčím i další díl,protože se to četlo skvěle a mě o to víc těší,že se jedná o naši autorku!
Alena Mornštajnová prostě umí psát. Kniha se čte dobře a osudy lidí napříč generacemi, přeskakování v čase..to můžu.
kniha se četla moc dobře a dost brzo mi bylo jasné, kdo je ten "zlý", každopádně úplný konec překvapil. žádné hluboké myšlenky, nebo ponaučení nehledejte, ale kousek je to krásný, ač smutný a po přečtení je člověk lehce v depresi :-D
Kdo zná Patrika, ví, co čekat. Pohodové oddechové čtení,pokud teda zrovna nestojíte na křižovatce a neřešíte to,co jedna z hrdinek. Líbil se mi popis jednoho týdne pohledem více osob. Čteno v rámci ČV.
Čteno v rámci čtenářské výzvy. Čekala jsem víc, určitě ji nepotřebuji číst znovu, ale líbilo se mi, jak je napsaná. Příběh, do toho sem tam myšlenka dané postavy, plus proloženo úryvky z novinových článku a knih, týkajících se daného případu/děje.
Tak to byla hodně zajímavá kniha. Styl vyprávění očima 5 letého chlapce, jeho slovní sendviče a potom vnímání Venku..
Nemyslím, že bych knihu znovu vzala do ruky, ale opět musím poděkovat Čtenářské výzvě, protože bez ní bych se ke knize nedostala.