77 čajů pro laiky i labužníky podobné
Michal Thoma

Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech. Existují stovky druhů a variant čaje, jež se liší vzhledem a barvou lístků, chutí nálevu i správným způsobem přípravy a pití. Kniha 77 čajů - pro čajové laiky i labužníky vám představí ty nejlepší černé, zelené, polozelené i bílé čaje z Číny, Japonska, Indie, ze Srí Lanky a dalších zemí. Dozvíte se, jak se tyto čaje pěstují a zpracovávají, naučíte se rozeznávat kvalitní sorty a hlavně dostanete návod, jak si různé druhy čaje připravit a vychutnat. Kniha je koncipována jako průvodce pro každého milovníka kvalitního čaje, ať už začátečníka, jenž si chce rozšířit obzory, tak i znalce, který se chce o svém oblíbeném nápoji dozvědět víc.... celý text
Podobné knihy (11)

Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém ... více

Obálkový podnázev: Proč pít zelený čaj, jak pomáhá v dlouhověkosti, antioxidanty zeleného čaje. Zelený čaj je už dlouho znám jako bylinný lék. Moderní vědecký výzkum nyní potvrdil, že zelený čaj má příznivé účinky na... více

Dozvíte se zde, proč je zelený čaj tak účinný a jak jej můžete používat k léčení nebo jen pro potěchu chuťových buněk. Nahlédnete pod pokličku zajímavého vědeckého výzkumu. Vydáte se po stopách jeho dlouhé a bohaté histo... více

V souvislosti se sbližováním západního a východního světa vzrůstá zájem lidí o kultury, filozofie a životní způsoby velkých asijských národů. Mnohé z těchto věcí jsou pro Evropana velmi složité k chápání, neboť kultura, ... více

149 receptů na čaj a sladké i slané dobroty k čaji z exotických krajů i z domova více

Přehledná historie čaje a úvod do filosoficko-estetických aspektů čajového obřadu a jeho významu v kontextu japonské kultury a zenového buddhismu. Kniha obsahuje: Historie čajového obřadu / podle japonských pramenů ses... více

Moře zelené pěny ve velkém černém hrnku, zvuk lžičky cinkající o okraj porcelánového šálku s květinovým vzorem, hrneček tenký jako papír, který skrývá omamně vonící elixír, chuť jílu a sladkých koření z terakotové misky ... více

2. aktualiz. vyd. Karel Valter vystudoval VŠCHT v Pardubicích, Ing. CSc. v oboru organická chemie. Pracoval jako toxikolog v Ústavu soudního lékařství UK v Praze, později jako výzkumný chemik dvou farmaceutických firem ... více

Autor knihy nám dává nahlédnout do tajemství čajového nápoje už od samého počátku: provází nás historií čajové kultury, vysvětluje, co se skrývá pod názvem 'čaj', ukazuje nám metody a způsoby zpracování i třídění čajovýc... více

Velká obrazová publikace, v níž čtenář nalezne nespočet zajímavostí o čaji, o jeho barvité tisícileté historii a také o originální kultuře a filozofii, která je s ním spojena. K nedílné součásti knihy patří návody, jak r... více
Autorovy další knížky
2002 | ![]() |
2014 | ![]() |
2013 | ![]() |
2009 | ![]() |
2010 | ![]() |