Poctivý domácí chléb podobné
Emmanuel Hadjiandreou
Chléb patří již po celá staletí ke zcela základním pokrmům a obyčejný, v peci pečený bochník, který se jedl po celý týden, měl své právoplatné místo u každého rodinného stolu už odedávna. V posledních letech došlo k rozmachu výroby nejrůznějších druhů chleba, jimiž se pekárny, supermarkety a farmářské trhy snaží uspokojit vzrůstající poptávku po autentických bochnících inspirovaných recepty z různých koutů světa. A sami lidé dnes znovuobjevují radost z podomácku upečeného chleba, který nejen šetří peníze, ale souzní i se snahami o návrat ke kořenům a touhou vytvořit vlastníma rukama něco uspokojujícího.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2014 , Slovart (ČR)Originální název:
How to make bread, 2011
více info...
Podobné knihy (7)
Pečeme si sami chleba Lutz GeißlerSvérázný venkovský chléb, šťavnatý bramborový chléb, jemná křehká bageta, křupavá kůrka chleba s podmáslím – sbíhají se vám sliny v ústech? Pak si silně aromatické chleby a žemle docela jednoduše upečte sami. V této kniz... více
Kváskový chlieb Jane Mason
Pečenie s kváskom a divými kvasinkami Kváskový chlieb je príručka pre tých, ktorí sa chcú naučiť pracovať s kváskom, prípadne zdokonaliť svoje pekárske zručnosti v príprave ražného, pšeničného, ochuteného či sladkého ... více
100 úžasných chlebů Paul Hollywood
Světoznámý pekař Paul Hollywood věří, že pokud si zvládnete chléb připravit doma a zažijete všechny fáze jeho výroby - od zaboření rukou do těsta po vychutnání si dokonale křupavé kůrky - otevře se před vámi nový svět pe... více
Domácí chléb a jiné pečivo Cécile Decaux
Kniha plná praktických rad a spousty lahodných receptů pro každého, kdo chce začít používat domácí pekárnu. Seznamí vás s možnými ingrediencemi, pomůckami, vlastnostmi domácí pekárny. Naleznete zde také praktické tipy, a... více
Pečeme chleba: Voňavý poklad z trouby Anna Walz
Hmmm… Jak krásně to voní! Nůž prostupuje křupavou kůrkou a málokdo odolá tomu, aby první krajíc neochutnal ještě teplý. Čerstvě upečený chléb je zkrátka nenahraditelný. A nejlepší je pochopitelně vlastnoručně upečený. K ... více
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta Alena Anežka Gajdušková
Kniha je výborem i volným pokračováním dvoudílných Domácností našich babiček. Alena Gajdušková vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně... více
Chléb z domácí pekárny kolektiv autorů
Chléb z domácí pekárny - 300 receptů na slaný a sladký chléb, housky, bagety, sladké pečivo, džemy. více