Sýry na vašem stole podobné
Ute Paul-Prössler
V antice byl sýr nazýván "darem bohů" - labužníci ve starém Římě připravovali ve zvláštních sýrových kuchyních nebo dokonce udírenských dílnách až tucet druhů sýra všech tvrdostí a tvarů, a to i z oslího nebo koňského mléka. Toto kulinářské umění pak během následujících dvou tisíciletí evropské národy zdokonalily a rozvinuly tak, že se v dnešní době v nabídce sýrů těžko orientujeme. Přitom se z nich dá připravit jak nejprostší horalský pokrm, tak labužnické menu o několika chodech. Kniha vysvětluje rozdělení sýrů do základních skupin, popisuje jejich historii i taje výroby a obsahuje 72 zajímavých receptů ze všech končin Evropy s fotografiemi.... celý text
Podobné knihy (9)
Vaříme s Lučinou kolektiv autorůSpousta receptů s Lučinou - pomazánky, polévky a hlavní jídla. více
Sýry a příprava sýrových jídel Hana Sedláčková - Pačová
4., přepracované a rozšířené vydání. Nejobsáhlejší z šesti kapitol úspěšné příručky je kapitola o přípravě sýrových pokrmů (polévek, pomazánek, mis, pečiva, nákypů a dezertů), která byla v tomto vydání rozšířena o další... více
Hermelínová kuchařka Marie Formáčková
Všeobecně se ví,že sýr s bílou plísní se narodil ve Francii.U nás se mu říká hermelín a je pochoutkou,která dokáže uspokojit každého gurmána. Kniha je toho důkazem ,najdeme zde 178 jedinečných receptů v níchž hraje hlav... více
Sýry - Druhy a recepty kolektiv autorů
Základní informace o výrobě sýrů, jejich dělení podle tučnosti a obsahu sušiny, o skladování, servírování a typických sýrařských zemích. Popis nejznámějších druhů evropských sýrů od A do Z včetně původu, obsahu tuku, cha... více
Sýry v naší kuchyni Miloslav Nosovský
Je až neuvěřitelné kolik existuje receptů se sýrem. Přesvědčte se ,že jsou i jiné úpravy sýrů než obalovaný a smažený. více
Sýry v kuchyni Oldřich Dufek
Další z řady malých kuchařek přináší téměř 400 předpisů na přípravu sýrových pokrmů vhodných pro nejrůznější příležitosti. Autor používá výhradně sýry u nás vyráběné a novými nebo méně obvyklými kombinacemi s dalšími sur... více
Syry Judy Ridgway
Kniha zo série znaleckých sprievodcov labužníka približuje vyše sto syrov najvychýrenejších značiek. Poradí, ako syry nakupovať, ako ich skladovať, aby nestratili chuť a arómu, k akému jedlu ich podávať a čím zapíjať. Pr... více
Sýry kolektiv autorů
Nejlepší recepty mezinárodní kuchyně pro začínající i zkušené kuchařky Zásady správného pečení, vaření i přípravy studených pochoutek Postup přípravy tradičních i moderních specialit krok za krokem Speciálně pořízené náz... více
Sýry kolektiv autorů
15. díl Edice Apetit. V knize najdete klasiku všech klasik – nakládaný hermelín, smažený sýr, omáčku quatro formaggi, ale i brynzové halušky či sýrové suflé. Nechybějí ani polévky, sýrové pomazánky nebo sendviče, které... více